Γιατροί για…τρέλες στις Σεϋχέλλες! Σε ανύπαρκτο συνέδριο με συζύγους

 Το πάρτι στην υγεία φαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά για ορισμένους παρότι το υπουργείο Υγείας υποτίθεται ότι σπεύδει να πάρει μέτρα για τον περιορισμό του μαύρου χρήματος στην υγεία και της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης. Διαβάστε τι έκαναν 20 Έλληνες γιατροί στις Σεϋχέλλες μετά των οικογενειών τους.

Μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει το μαύρο χρήμα στην υγεία, στην πράξη όμως φαίνεται πως τα όποια μέτρα είναι απολύτως επιφανειακά και δε χτυπούν το πρόβλημα στην καρδιά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής», πριν από λίγες ημέρες, μία ομάδα 20 Ελλήνων γιατρών πήγαν για… τρέλες στις Σεϋχέλλες!
Ειδικότερα, οι γιατροί με συζύγους και συνοδούς ταξίδεψαν με την πολυτελή αεροπορική εταιρεία Emirates την Κυριακή 20-1-2013 με ενδιάμεσο σταθμό το Ντουμπάι. Μετά από σχεδόν μία εβδομάδα …διακοπών και ουχί παρουσίας σε επιστημονική εκδήλωση,  επέστρεψαν το Σάββατο 25-1-2013 πάλι με την Emirates στην Αθήνα, με τη χορηγία μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας. Με ότι βεβαίως αυτό σημαίνει για την μετέπειτα σχέση των γιατρών με τα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων δεν προκύπτει καμία επιστημονική εκδήλωση που να έχει διεξαχθεί εκείνη την περίοδο στις Σεϋχέλλες…
Κατά πληροφορίες της εφημερίδας όλα τα έξοδα καλύφθηκαν από τη φαρμακευτική εταιρεία.

Η είδηση προκαλεί ερωτηματικά δεδομένου ότι το υπουργείο Υγείας υποτίθεται ότι λαμβάνει μέτρα για τον έλεγχο της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης, ενώ και ο ΕΟΦ έχει θεσπίσει πρόσφατα ειδικά μέτρα για την αυστηρή έγκριση παρουσίας γιατρών σε συνέδρια.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μόλις πρόσφατα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) θέσπισε ειδικό κώδικα δεοντολογίας για τις φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να καταπολεμήσει τέτοιου είδους φαινόμενα.

http://iatropedia.gr/articles/read/3659

2 thoughts to “Γιατροί για…τρέλες στις Σεϋχέλλες! Σε ανύπαρκτο συνέδριο με συζύγους”

  1. Ονοματα των αγαπητων συναδελφων ;;;
    Τα εχετε ; ( ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ,ΚΑΚΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ !!! )
    Γιατι δεν τα δημοσιευετε ;
    Να μαθουμε και οι υπολοιποι το κολπο και τις ακρες τους !

    Μονο αν διαπομπευθυουν οι επιορκοι θα κανουμε προκοπη σ’ αυτο το τοπο .
    Το να αποκαλυψεις τον απατεωνα δεν ειναι ρουφιανια ,οπως πιστευουν οι κουφιοκεφαλοι συμπολιτες μας !
    Αν κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας ,μια τρυπα στο νερο θα πασχιζουμε να κανουμε μια ζωη !!!

  2. Γιατι εχω μια βεβαιοτητα οτι οι συγκεκριμενοι συναδελφοι ειναι δημοσιοι υπαλληλοι και για το λογο αυτο δεν θα ξανακουσουμε τιποτα για το θεμα ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *