Έρχεται ανασχηματισμός και στην Υγεία! Όλα τα σενάρια

 Καιρό τώρα οι φήμες θέλουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αντικαταστήσει πολλούς υπουργούς και δη στο υπουργείο Υγείας. Διαβάστε όλα τα σενάρια που μιλούν για αλλαγές το Μάρτιο

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επίσημα να δηλώνει ότι όλα πάνε καλά και τίποτε δεν ενοχλεί πια το Μέγαρο Μαξίμου, στην πράξη όμως η αλήθεια απέχει παρασάγγας.
Εδώ και καιρό στο Μέγαρο Μαξίμου σκέφτονται να αντικατασταθούν κάποια πρόσωπα ώστε ο σημαντικότατος τομέας της Υγείας να ανασάνει. Καθοριστικό ρόλο από την αρχή του προβληματισμού, φαίνεται να έπαιξαν οι κακές σχέσεις μεταξύ των τριών υπουργών: του Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Μάριου Σαλμά και της Φωτεινής Σκοπούλη.

Η μεγάλη κόντρα μπορεί τώρα να έχει καταλαγιάσει όχι όμως και οι συνέπειες αυτής. Στο πρωθυπουργικό Μέγαρο θεωρούν ότι οι διαμάχες αυτές έφεραν μεγάλες καθυστερήσεις και λάθη στο κυβερνητικό έργο της υγείας με αποτέλεσμα να υπάρχει και μεγάλη ταλαιπωρία συχνά πυκνά στους ασθενείς, γεγονός που δε βοηθά στην ήδη γκρίζα εικόνα της τρικομματικής κυβέρνησης.

Από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται δυσαρεστημένος και εξαιτίας των διαμαρτυριών που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου είτε μέσω επιστολών είτε ακόμη και δια ζώσης.
Αρχικά οι γκρίνιες που έφθαναν στο πρωθυπουργικό περιβάλλον αφορούσαν τα φάρμακα. Σήμερα πλέον σχετίζονται με το κούρεμα αλλά και με διάφορα ζητήματα της Υγείας που «δεν προχωρούν», όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες. Οι ψίθυροι αυτοί φυσικά και έχουν φθάσει στα αφτιά του Αντώνη Σαμαρά εδώ και πολύ καιρό. Είναι γνώστης της κατάστασης, λένε όσοι κινούνται στο περιβάλλον του. Ωστόσο μέχρι σήμερα οι όποιες αλλαγές δεν ήταν εφικτές καθώς θα έβλαπταν ακόμη περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης.

Πλέον όμως τα σενάρια αντικατάστασης που μιλούν για Μάρτιο είναι πολλά.
Αρχικά ρόλο φαίνεται πως θα παίξει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και αν από κει και πέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφασίσει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση με στελέχη του. Είναι πολύ πιθανό τότε ακόμη και πρόσωπο από το ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί στην οδό Αριστοτέλους. Πρόθεση όμως του πρωθυπουργού δε φαίνεται να είναι η καρατόμηση και των τριών προσώπων κάτι που θα σηματοδοτούσε αποτυχία για την κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας. Το μόνο βέβαιον είναι ότι τα τρία σημερινά πρόσωπα δεν μπορούν αν συνεχίσουν να συνυπάρχουν.

Κάποιοι μιλούν για αναβάθμιση Σαλμά μετά την αποχώρηση Ανδρέα Λυκουρέντζου ο οποίος εδώ και καιρό δήλωνε σε συνεργάτες του ότι επιθυμεί να αποχωρήσει. Από την άλλη πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να αλλάξει το Μάρτιο τα πρόσωπα δεδομένου ότι ετοιμάζεται νέο μνημόνιο για όλους τους τομείς και η άφιξη νέων προσώπων θα έφερνε νέες καθυστερήσεις και προβλήματα.

Όπως και να χει είναι πιθανό στο υπουργείο Υγείας να δούμε και πρόσωπο που σχετίζεται και έχει γνώσεις την Υγεία ώστε να μη χρειασθεί να «εκπαιδευθεί» και να ενημερωθεί από την αρχή για όλα τα ζητήματα.
http://iatropedia.gr/articles/read/3660

One thought to “Έρχεται ανασχηματισμός και στην Υγεία! Όλα τα σενάρια”

  1. Ναι ! Μαλιστα !
    Τωρα σωθηκαμε !!!
    Θα βαλει και προσωπο που σχετιζεται με τα της Υγειας και θα τα λυσει ολα τα ζητηματα !

    Κανενας αλλοδαπος υπουργο δεν προσφερεται ;;;

    Μηπως και καταφερει να κανει δουλεια αυτος ,γιατι τους ημεδαπους τους ειδαμε και ευχαριστουμε ,αλλα δεν θα παρουμε !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *