Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας οι ελλείψεις στις ΜΕΘ

Η δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία προκαλεί νέα παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Αφορμή, αυτή τη φορά ήταν τα δημοσιεύματα στον Τύπο που αποκαλύπτουν τις τραγικές ελλείψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων, που κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα κρεβάτια εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων γιατρών και νοσηλευτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε καθημερινή βάση και μόνο στην Αττική, 30 ασθενείς αναζητούν θέση νοσηλείας σε ΜΕΘ και βρίσκουν μόνον οι μισοί. Όπως ανέφερε μάλιστα, μιλώντας στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απόστολος Αρμαγανίδης, στη χώρα μας λειτουργούν 540 κλίνες εντατικής θεραπείας και 154 είναι κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ όπως τόνισε αναμένεται να κλείσουν ακόμη 40 έως 50 θέσεις εντατικής νοσηλείας με τη λήξη των συμβάσεων των νοσηλευτών.

Για τις καταγγελίες αυτές διετάχθη προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι δυνατή η δέουσα αντιμετώπιση των συναφών περιστατικών και εάν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

http://www.zougla.gr/greece/article/sto-mikroskopio-tis-isagelias-i-elipsis-stis-me8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *