Νέο σχέδιο νόμου Λοβέρδου. Τώρα βάζει τους ιδιώτες στα Νοσοκομεία!

ΔΗΛΩΣΗ

Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το άρθρο 29, το επίμαχο σημείο του σχεδίου νόμου:  γιά το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας
Ο κ. Λοβέρδος φιλοδοξεί να πετύχει δύο στόχους με μία σφαίρα: ενώ μέσω του ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να ισοπεδώσει τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, με το σημερινό σχέδιο νόμου επιχειρεί να διαλύσει και το εναπομείναν ΕΣΥ, δίνοντας δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να ασκούν ιατρικές πράξεις στα δημόσια Νοσοκομεία*.
Αγνοούμε με ποιους συζήτησε ο πολυπράγμων κ. Λοβέρδος αυτές τις ρυθμίσεις και πολλές ακόμη που περιέχονται στο σχέδιο νόμου. Πάντως η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών τις πληροφορήθηκε από τους εκπροσώπους του τύπου, γεγονός ενδεικτικό του σεβασμού που τρέφει ο υπουργός για όσους θα αναλάβουν να υλοποιήσουν τις νομοθετικές του ακροβασίες.
Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην εισβολή ιδιωτών στα δημόσια Νοσοκομεία, καθώς και στην επικείμενη εισβολή των ασφαλιστικών εταιρειών. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ακυρώσουμε αυτές τις καταστροφικές επιλογές στην πράξη.

http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=24460

AΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 31-8-11 κλίκ εδώ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ 31-8-11κλίκ εδώ

 

One thought to “Νέο σχέδιο νόμου Λοβέρδου. Τώρα βάζει τους ιδιώτες στα Νοσοκομεία!”

  1. Θα πρέπει να δώσει και κάποιο “κίνητρο” στους λιγούρηδες που ονειρεύονται τον ΕΟΠΥΥ.. Νάτο ένα λοιπόν.. Ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ αλλοιώνεται παντελώς . Το φακελλάκι θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα! Οι μεγαλοκαθηγητάδες θα συνεχίσουν τη μάσα! Ωραίες αλλαγές! Αυτά θα πρέπει να τα καταγγείλουμε στο κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *