Νέα από Αρκαδία. Αποπομπή με νόημα

Αποπομπή με νόημα

Μια επίσκεψη σε μερικά από τα νοσοκομεία της χώρας είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς το τεράστιο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις εξαγγελίες των αρμοδίων για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και στην καθημερινή σκληρή πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουν οι έλληνες ασθενείς.

Δεν φαίνεται πως συμβαίνει κάτι ανάλογο στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της πόλης μας όπου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εργάζονται φιλότιμα, οι περισσότεροι τουλάχιστον τηρούν τον όρκο του Ιπποκράτη στο μέτρο του δυνατού.

Με μια εξαίρεση, εκείνη που αφορά στις αποκλειστικές νοσοκόμες,  καθώς οι καταγγελίες για παράνομες υπηρεσίες από αλλοδαπές στη θέση αυτή, τις νυχτερινές κυρίως ώρες, χωρίς καμιά ασφάλιση είναι  που προκαλεί δίκαια τον κλάδο των εργαζομένων.   Αναγνωρίζουμε το πόσο δύσκολο είναι να ελέγχει κανείς την ταυτότητα όσων παραστέκονται σε ασθενείς και δηλώνουν συγγενείς τους , καθώς προσκρούει σε προσωπικά δεδομένα και άλλες νομικές παραμέτρους. Όμως χρειάζεται προσπάθεια και εγρήγορση για την εξάλειψη του φαινομένου ώστε  να μην δίνουμε με την ολιγωρία μας το πρόσχημα για ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής η οποία έτσι καθίσταται αυτόκλητος υπερασπιστής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. – Πάντα βέβαια  για τους μετανάστες καθώς με την ανασφάλιστη εργασία των ελλήνων δεν έχουν κανένα πρόβλημα.-  Βίαιες εισβολές και έλεγχος της ταυτότητας των εργαζομένων ως αποκλειστικές νοσοκόμοι από άσχετους αντιμετωπίζεται μόνο με κάλεσμα της αστυνομίας και όχι με διάφορες δικαιολογίες.  Ας το έχουν υπόψη τους οι διοικητές των νοσοκομείων της περιφέρειάς μας, καθώς είναι πλέον ή βέβαιο  πως ανάλογα φασιστικά φαινόμενα ελέγχου στα ιδρύματα που προίστανται θα αντιμετωπίσουν σύντομα στο μέλλον.  Κυρίως όμως ας έχουν υπόψη τους πως είναι αδιανόητο να καθιστάμεθα ομοτράπεζοι και με αναφορές στην κοινότητα των στόχων με όσους εισάγουν ήθη πρωτοφανή για τη χώρα μας, μέσα από ένα κλίμα ρατσιστικού εθνικολαϊκισμού που μας μεταβάλλει σιγά σιγά σε λαό  απολίτιστο. Και από την άποψη αυτή η αποπομπή της διοικήτριας του Παναρκαδικού νοσοκομείου ήταν μονόδρομος για το υπουργείο υγείας. Οι συμβολισμοί αυτή την εποχή έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και τα μηνύματα που πρέπει να εκπέμπονται αρμοδίως και προς κάθε  κατεύθυνση να μην επιδέχονται αμφιβολιών.

 

 

Απάντηση Περιφερειάρχη

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για τον  Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τις αναθέσεις έργων σε εταιρίες στις οποίες συμμετέχουν συγγενικά του πρόσωπα. Με χθεσινή απαντητική του επιστολή στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Τατούλης δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Εν πρώτοις, αποδέχεται ότι οι εταιρείες του αδερφού του Βασίλη, έχουν πάρει με διαγωνισμό και με απολύτως διαφανείς διαδικασίες, έργα της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 7,4 εκατομμύριων ευρώ και επίσης ότι τα παιδιά του συμμετέχουν στη διοίκηση των εταιρειών αυτών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά μου δεν είναι μέτοχοι, ούτε ιδιοκτήτες, αλλά απλοί εργαζόμενοι, οι οποίοι συμμετέχουν στη διοίκηση των εταιρειών, όπως και άλλοι εργαζόμενοι, από το 2008». Επισημαίνει επίσης πως οι εταιρείες αυτές κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχουν αναλάβει με τις σκληρότερες διαδικασίες 6 έργα σε σύνολο 186 έργων, ήτοι ποσοστό 3,23% επί των συνολικών δημοπρατηθέντων έργων της Περιφέρειας. «Οι διαγωνιστικές διαδικασίες που τηρούνται απαρέγκλιτα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εξαιρετικά σκληρές και έχουν ως μοναδικό τους στόχο τη διαφύλαξη των συμφερόντων της ίδιας της Περιφέρειας, αλλά και των Πελοποννήσιων πολιτών», τονίζει στην επιστολή του, ο Περιφερειάρχης.

Τέλος υπογραμμίζει πως ο αδελφός του, Βασίλειος Τατούλης, είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών τουλάχιστον την τελευταία 35ετία. «Στις ανωτέρω εταιρείες, σημειώνει,  τα παιδιά μου δεν είναι μέτοχοι ούτε ιδιοκτήτες, αλλά απλοί εργαζόμενοι, οι οποίοι συμμετέχουν στη διοίκηση των εταιρειών, όπως και άλλοι εργαζόμενοι, από το 2008 (υπ’ αριθμόν 8791/4.8.2008 ΦΕΚΤΑΕ- ΕΠΕ) και όχι από το 2011 όπως ψευδώς αναφέρεται».

Συμφωνεί

Συμφωνεί με την αποπομπή της Διοικήτριας του Παναρκαδικού νοσοκομείου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, όπως άφησε να γίνει γνωστό μέσα από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει στο διαδίκτυο. Έγραψε λακωνικά: «Ο Υπ. υγείας παραίτησε τη Διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου , πολύ σωστή απόφαση ».

Επίσκεψη Επιτρόπου

Ο  Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn θα επισκεφθεί την Τρίπολη, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων του Επιτρόπου στις 13 ελληνικές Περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει

να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων – της κυριότερης πηγής δημοσίων επενδύσεων για τη χώρα.

Ολοκλήρωση πλατείας

Σύντομα και εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφούν οι συμβάσεις τόσο για την ολοκλήρωση της πλατείας Αρεως ,το πρώτο έργο που έχει να κάνει με τον χώρο της πλατείας , όσο και με τη δεύτερη φάση της πλατείας που ουσιαστικά πρόκειται για την επέκταση της πεζοδρόμησης, από τη γωνία της Δημητρακοπούλου μέχρι Παπαρηγοπούλου, τους δυο κάθετους δρόμους, την Οικονομίδου και τη Δημητρακοπούλου,  από την Εθνικής Αντίστασης προς την πλατεία  και τον πεζόδρομο μπροστά στον Προφήτη Ηλία που είναι μια παρέμβαση. Η μελέτη προβλέπει να ανοίξει ένα τμήμα του κήπου στο ναό και να γίνει  πλατεία όπως και η  οδός 23ης Σεπτεμβρίου  που είναι από το Τουριστικό έως το 9ο Δημοτικό και οι κάθετοι πίσω από το ξενοδοχείο Μαίναλο και στην οδό Ομήρων που καταλήγει στη Πλατεία Άρεως.

Ασθενοφόρο ΚΥ

Μετά από τετράμηνη εξαντλητική έρευνα αγοράς σε όλα τα επίπεδα και επαφή με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην κατασκευή και κυκλοφορία ενός ασθενοφόρου (Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, μετασκευαστές ασθενοφόρων, Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, Υπουργείο Συγκοινωνιών) και λαμβάνοντας πάνω από όλα υπόψιν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής που καλύπτει το Κέντρο Υγείας Αστρους, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε και προχώρησε στην παραγγελία ενός σύγχρονου πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου οχήματος, μάρκας CITROEN JUMPER 2200cc, Diesel 150hp από την εταιρεία »ηλ.κα security α.ε.» για Δωρεά στο Κέντρο Υγείας Αστρους. Πηγή: astrosnews.gr

Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Παμπελοποννησιακή Ημερίδα Διαβούλευσης των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Πελοποννήσου που θα γίνει την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνελεύσεων της Ο.Ε.Β.Α. με θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου.  Διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων IME- ΓΣΕΕ. Εισηγητές θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, ο Επιστημονικός Διευθυντής ΙΜΕ- ΓΣΕΒΕΕ Διονύσιος Γράβαρης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΑ Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας. Στην ημερίδα που έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν Επιμελητήρια, Εμπορικοί Σύλλογοι, Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιστημονικοί Φορείς.
Χαμογελάτε ,

– Ξέρετε ποια είναι η ποινή για την διγαμία;
– Να έχετε δύο πεθερές.

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ <papamh22@otenet.gr>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *