ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ανοικτή επιστολή προς το σύνολο των ιατρών, το ΔΣ του ΠΙΣ, τα ΔΣ των Ιατρικών Συλλόγων και τους εκλέκτορες του ΠΙΣ

Μνημείο μεροληπτικής συμπεριφοράς, ιατρικού ρατσισμού, παραβατικότητας καθώς επίσης και βάναυση επίθεση κατά των ιατρών και της ιατρικής ενότητας αποτελεί η απειλή του ΠΙΣ περί πειθαρχικής δίωξης των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών

Η απειλή του ΠΙΣ περί πειθαρχικής δίωξης
όσων συμβεβλημένων ιατρών δεν παραιτηθούν από τον ΕΟΠΥΥ, μπορεί να ερμηνευθεί μόνο ως βάναυση επίθεση ενάντια στο ιατρικό σώμα και την ενότητα των ιατρών καθώς και ενάντια στην ίδια την κοινωνία καθώς κάποιοι θερμοκέφαλοι θέλουν να την αφήσουν ακάλυπτη από αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας.

Το γεγονός είναι άνευ προηγουμένου,
καθώς ο ΠΙΣ είναι θεωρητικά θεματοφύλακας της ενότητας και εισπράττει τις συνδρομές μας για να εκφράσει το σύνολο των ιατρών, κάνει όμως εντελώς το αντίθετο. Τορπιλίζει την ενότητα του σώματος με μοναδικό σκοπό να διασώσει τα κεκτημένα μίας μικρής ομάδας βολεμένων, θυσιάζοντας έτσι το σύνολο του ιατρικού σώματος.

Μνημείο μεροληπτικής συμπεριφοράς και ιατρικού ρατσισμού, από την μία απειλεί :
“Καταγγέλουμε τους λίγους γιατρούς που δεν έλαβαν υπόψη τους τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του ΠΙΣ και συμβλήθηκαν με τον ΕΟΠΥΥ, με τον πιο ευτελή τρόπο στην ιστορία της ιατρικής στη χώρα μας. Τους καλούμε να αποχωρήσουν, μέσα σε ένα μήνα … Διαφορετικά θα κινηθούν όλες οι νομικές και πειθαρχικές κυρώσεις.” και από την άλλη ζητά: “Την διατήρηση των σταθερών δομών ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ. Θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε απόπειρα κατάργησης και απόλυσης ιατρών.” Κάποιοι χειρίζονται τον ΠΙΣ ως παράρτημα της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, γεγονός αναμενόμενο όταν ο Πρόεδρος του ΠΙΣ είναι την ίδια στιγμή και διπλοθεσίτης Πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ !! Κατώτερος των περιστάσεων και αντί να ζητήσει ενιαίες εργασιακές σχέσεις για το σύνολο των ιατρών της ΠΦΥ, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η διατήρηση των κεκτημένων του παραταξιακού του στρατού. Δυστυχώς στην προσπάθειά του αυτή βρήκε συμμάχους και κάποια στελέχη άλλων παρατάξεων, εργαζόμενοι και αυτοί στον ΕΟΠΥΥ, που ξέχασαν την ιδεολογία τους και ζητούν ξεδιάντροπα δηλώσεις μετανοίας και νομιμοφροσύνης από τους συναδέλφους τους, παραπέμποντας σε εποχές που ο έλληνας πολίτης δεν θέλει να θυμάται !

Η ανακοίνωση του ΠΙΣ αποτελεί μνημείο παραβατικότητας.

Ο ΠΙΣ, με τη συγκεκριμένη ενέργεια διαπράττει σωρεία ποινικών παραβάσεων:

1. Απόπειρα εκβίασης (των ιατρών του ΕΟΠΥΥ) σύμφωνα με το άρ. 385 ΠΚ. δηλ εξαναγκασμός κάποιου σε πράξη, με απειλή, από την οποία επέρχεται ζημία του (εμπράγματο αγαθό θεωρείται και η ελευθερία πραγμάτωσης της βούλησης).

2. Καλεί σε απείθεια τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ (άρ 169 ΠΚ) δηλ να αρνηθούν την υπηρεσία ή τη συνδρομή που οφείλουν κατά το νόμο.

3. Τους εκβιάζει ώστε να οδηγηθούν σε παράβαση καθήκοντος (αρ. 259 ΠΚ) δηλ. με πρόθεση να παραβούν τα καθήκοντά τους και να βλάψουν το κράτος, δηλαδή τους προτρέπουν σε τέλεση αδικοπραξίας.

Το μόνο που πρέπει να συμβεί μετά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι να επέμβει αυτεπαγγέλτως ο Εισαγγελέας, γιατί δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εκβιάζει επαγγελματικές ομάδες ή το κράτος.

Και για να προλάβουμε τις κραυγές για τήρηση αποφάσεων των «Συλλογικών οργάνων» σας ενημερώνουμε πως:

Η αρχή της νομιμότητας επιβάλει στα όργανα της δημόσιας διοίκησης:

α) αποχή από πράξεις ή παραλήψεις που είναι αντίθετες με τους ισχύοντες νόμους

β) να ασκούν την εξουσία τους στο πλαίσιο της νομικά προσδιορισμένης αρμοδιότητας τους και σύμφωνα με το περιεχόμενο των κανόνων δικαίου.

Κοινώς η υπεροχή του νόμου συμπυκνώνει και το νόημα της αρχής της νομιμότητας.

Καλούμε τους Προέδρους, τους εκλέκτορες και τα ΔΣ όλων των ιατρικών συλλόγων να πάρουν άμεσα θέση, να προστατεύσουν την δημοκρατική λειτουργία του ΠΙΣ και να ζητήσουν την απαλοιφή της επίμαχης παραγράφου καθώς και ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης που πάρθηκε πραξικοπηματικά και χωρίς καν να υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία !

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα, ένας για όλους και όλοι για έναν, αν τολμήσουν να πειράξουν έστω και έναν θα μας βρουν όλους εναντίον. Καλούμε επίσης τους απλούς ιατρούς του ΙΚΑ, τους οποίους τόσο καιρό τους παραμυθιάζουν με δήθεν μονιμοποιήσεις και αντ’ αυτού θα λάβουν απολύσεις, αλλά και το σύνολο του ιατρικού σώματος σε συστράτευση για να απαλλαγούμε μια για πάντα από τους ξύλινους και απαράδεκτους γραφειοκράτες του συνδικαλισμού που μας οδήγησαν στην δεινή θέση που είμαστε σήμερα.

Αυτό το κατάπτυστο κείμενο, μνημείο συνδικαλιστικού αμοραλισμού και ξύλινης γλώσσας θα γραφτεί στις πιο μαύρες σελίδες του ΠΙΣ.
Η πολιτική της επιλεκτικής έλλειψης εκπροσώπησης και κατακερματισμού του ιατρικού κόσμου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε συνδικαλιστικό ναυάγιο απέναντι στην μονοκρατορία του ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί έχουν και μνήμη και γνώση. Οι ψευτοεπαναστάτες βολεμένοι του συστήματος, θα πάρουν σκληρή απάντηση από το σύνολο του ιατρικού κόσμου. Όσον αφορά τις απειλές τους , τις επιστρέφουμε και τους λέμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ … ήδη ετοιμάζουμε ομοβροντία μηνυτήριων αναφορών σε περίπτωση που τολμήσουν να διασύρουν, διαβάλλουν ή καλέσουν παρανόμως σε απολογία έστω και έναν ιατρό συνάδελφό μας.

Σας καλούμε να καταδικάσετε την φασίζουσα νοοτροπία, προκειμένου να μπορέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να προασπίσουμε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα , όπως το δικαίωμα στην εργασία και την επαγγελματική ελευθερία σύναψης νόμιμων συμβάσεων !

Τέλος , σας καλούμε  να σταματήσετε τον απολυταρχικό κατήφορο του Προέδρου του ΠΙΣ Μ. Βλασταράκου, αν δεν το κάνετε εσείς θα το πράξει η Ελληνική Δικαιοσύνη  !

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου                                              Χ. Παπασιδέρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *