Ρήμαξε η δημόσια Υγεία και στην Αρκαδία. Καληνύχτα σας!…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ, ΕΝΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ (;) ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ!!!

Ρημάζει η δημόσια Υγεία και στην Αρκαδία, σε πείσμα του Αρκά υπουργού Υγείας, ο οποίος, όμως, υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική της τροϊκανής φιλομνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης…

Ο ΕΟΠΥΥ, στον οποίο «έχωσαν» μέσα όλα τα Ταμεία οι σημερινοί κυβερνήτες μας, δεν έχει σύμβαση με ιδιώτες παιδιάτρους σε 19 νομούς της χώρας και ειδικότερα σε Αρκαδία, Αργολίδα, Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Βοιωτία, Γρεβενά, Ευρυτανία, Ημαθία, Καβάλα, Λασίθι, Λέσβο, Λευκάδα, Ξάνθη, Πέλλα, Πρέβεζα, Ροδόπη, Φλώρινα, Χίο και Σέρρες, όπου υπάρχει σύμβαση με παιδοψυχίατρο και μόνο!

Σε νησί του Ιονίου, ένας ασφαλισμένος που θέλει να κλείσει ραντεβού με καρδιολόγο, πρέπει είτε να πληρώσει από την τσέπη του σε ιδιώτη γιατρό είτε να ταξιδέψει μακριά από το νησί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», στη Σάμο είναι καταγεγραμμένος ως συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ μόνο ένας γιατρός.

Στην Τρίπολη συμβεβλημένος καρδιολόγος δεν υπάρχει, ενώ σε όλον τον νομό Αρκαδίας είναι καταγεγραμμένος ένας.

Στη Λέσβο υπάρχει συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ κυτταρολόγος, αλλά όχι καρδιολόγος ή παιδίατρος.

.Χωρίς συμβεβλημένο οφθαλμίατρο είναι 27 νομοί της χώρας, ενώ σύμβαση με αλλεργιολόγους έχει ο ΕΟΠΥΥ με μόνο 6 νομούς.

Ως εκ τούτου, η ανορθολογική γεωγραφική κατανομή των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση των ασφαλισμένων σε δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Όπως προκύπτει από τους παρόχους υπηρεσιών υγείας που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, στη Λευκάδα δεν υπάρχει συμβεβλημένος καρδιολόγος, ενώ είναι καταγεγραμμένοι πέντε φυσικοθεραπευτές.

Προς το παρόν πάντως, τα «χέρια» του Οργανισμού είναι δεμένα, αφού όχι μόνο δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες συμβάσεις, αλλά σύμφωνα με τις δεσμεύσεις προς τους δανειστές, πρέπει να μειώσει τον αριθμό των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών κατά 10%.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Οργανισμού, ο αριθμός των γιατρών που διέθετε στις 31 Δεκεμβρίου του 2012 είναι 12.128 εκ των οποίων οι 6.626 είναι μόνιμοι και αορίστου χρόνου, απασχολούνται στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ και έχουν δυνατότητα για ιδιωτικό ιατρείο το απόγευμα με πλαφόν επισκέψεων ασφαλισμένων ανά μήνα τις 150.

Οι υπόλοιποι 5.502 είναι συμβεβλημένοι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, με πλαφόν επισκέψεων 200 τον μήνα.

ΠΗΓΗ:

http://www.aixmh.gr/epikairotita/koinonia/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *