Γεώργιος Ελευθερίου. Η απειλή του ΠΙΣ περί πειθαρχικής δίωξης,συμβεβλημένων ιατρών είναι βάναυση επίθεση ενάντια στο ιατρικό σώμα και την ενότητα των ιατρών

Η απειλή του ΠΙΣ περί πειθαρχικής δίωξης όσων συμβεβλημένων ιατρών δεν παραιτηθούν από τον ΕΟΠΥΥ, μπορεί να ερμηνευθεί μόνο ως βάναυση επίθεση ενάντια στο ιατρικό σώμα και την ενότητα των ιατρών καθώς και ενάντια στην ίδια την κοινωνία καθώς κάποιοι θερμοκέφαλοι θέλουν να την αφήσουν ακάλυπτη από αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας.

Το γεγονός είναι άνευ προηγουμένου καθώς ο ΠΙΣ είναι θεωρητικά θεματοφύλακας της ενότητας και εισπράτει τις συνδρομές μας για να εκφράσει το σύνολο των ιατρών, κάνει όμως εντελώς το αντίθετο. Τορπιλίζει την ενότητα του σώματος με μοναδικό σκοπό να διασώσει τα κεκτημένα μίας μικρής ομάδας βολεμένων, θυσιάζοντας έτσι το σύνολο του ιατρικού σώματος. Σας καλούμε σε “πολεμική” ετοιμότητα, ένας για όλους και όλοι για ενα, αν τολμήσουν να πειράξουν έστω και έναν θα μας βρούν όλους εναντίον. Καλούμε επίσης τους απλούς ιατρούς του ΙΚΑ αλλά και το σύνολο του ιατρικού σώματος σε συστράτευση για να απαλλαγούμε μιά για πάντα από τους ξύλινους και απαράδεκτους γραφειοκράτες του συνδικαλισμού που μας οδήγησαν στην δεινή θέση που είμαστε σήμερα.

Αυτό το κατάπτυστο κείμενο, μνημείο συνδικαλιστικού αμοραλισμού και ξύλινης γλώσσας θα γραφτεί στις πιό μαύρες σελίδες του ΠΙΣ. Οι γιατροί έχουν και μνήμη και γνώση, με αυτή την πολιτική ΔΕΝ πάμε πουθενά. Οι ψευτοεπαναστάτες βολεμένοι του συστήματος, θα πάρουν σκληρή απάντηση από το σύνολο του ιατρικού κόσμου. ‘Οσον αφορά τις απειλές τους , τις επιστρέφουμε και τους λέμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ … ήδη ετοιμάζουμε ομοβροντία μυνητήριων αναφορών σε περίπτωση που τολμήσουν να διασύρουν , διαβάλλουν ή καλέσουν παρανόμως σε απολογία έστω και έναν ιατρό συνάδελφό μας.

Σας καλούμε σε μαζικές εγγραφές στήν Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μπορέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να προσαπίσουμε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα , όπως το δικαίωμα στην εργασία και την ελευθερία σύναψης νόμιμων συμβάσεων ! Καλούμε τους ιατρικούς συλλόγους της χώρα να τοποθετηθούν και να σταματήσουν τον απολυταρχικό και απολύτως αντιδημοκρατικό κατήφορο του Προέδρου του ΠΙΣ Μ. Βλασταράκου !

7 thoughts to “Γεώργιος Ελευθερίου. Η απειλή του ΠΙΣ περί πειθαρχικής δίωξης,συμβεβλημένων ιατρών είναι βάναυση επίθεση ενάντια στο ιατρικό σώμα και την ενότητα των ιατρών”

  1. Για ποια ενοτητα μιλατε κ.Ελευθεριου;Εσεις δεν τορπιλισατε τις αποφασεις ολων των ιατρικων συλλογων;Οι Ιατρικοι συλλογοι σας ειχαν προειδοποιησει γιαοσατωρα-ΔΙΚΑΙΑ-διαμαρτυρεσθε.
    Παντως θετικο ειναι οτι εστω και τωρα καταλαβατε οτι η ενοτητα-και μονο-του ιατρικου κοσμου θα λυσει τα πολυ δυσκολα προβληματα μας!!

  2. κ. Ελευθερίου, ακόμα θυμάμαι τις ενστάσεις σας προ δημιουργίας ΕΟΠΥΥ γαι τις κατάπτυστες αμοιβές ιατρών τύπου ΟΑΕΕ. Μιλούσατε τότε για ενότητα του ιατρικού κόσμου και καμιά σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ. Στη συνέχεια όμως, σπεύσατε να συμβληθείτε με τον φορέα, και μας απογοητεύσατε.

  3. Ο ΠΙΣ ακόμα μια φορά υπερασπίζεται το διαφθαρμένο “σύστημα ΙΚΑ”. Λειτουργεί ως πολιορκητικός κριός για τη κατάλυση κέθε ίχνους Πρωτοβάθμιας περίθαλψης για την ομηρεία των ασθενών στις αρπακτικές ορέξεις των γνωστών ΙΚΑτζήδων. Ουσιαστικά θέλει την αποκλειστικότητα της έμμισθης αμοιβής, την επιπλέον χρηματοδότηση των ΙΚΑτζήδων από το πορτοφόλι του ασφαλισμένου στα ιδιωτικά τους ιατρεία, την αποκλειστικότητα στη συνταγογράφηση (με ότι αυτό συνεπάγεται) και τη διατήρηση του καθεστώτος της ρεμούλας και του εκβιασμού. Τα τρωκτικά της υγείας που λυμαίνονταν το “σώμα του Ελληνικού λαού” για τόσα χρόνια ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ,είναι από τους κύριους υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας. Δε θα παουσιαστούν και ως τιμητές του ιατρικού επαγγέλματος.Η λύση είναι μια: Λήξη όλων των συμβάσεων του ΙΚΑ τώρα. Ή ιατρείο ή αποκλειστική απασχόληση στις δομές του ΙΚΑ.

  4. Η ανακοίνωση του ΠΙΣ -ΙΚΑ δείχνει την απόγνωση αυτών που την εξέδωσαν και οι οποίοι ψάχνουν να βρούν ένα ρόλο για τον εαυτό τους στο μέλλον που αλλάζει προς το χειρότερο για όλους μας. Εχουν ξεπεραστεί απο τα γεγονότα και έχουν καταντήσει γραφικοί. Ομως και η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ πρέπει να αποφασίσει αν ο ΕΟΠΠΥ είναι περισσότερο καλό παρά κακό, γιατί δεν γίνεται απο τη μιά να δηλώνουν πανηγυρικά τον αριθμό των αποχωρησάντων απο τον ΕΟΠΥΥ (και αρα να το επικροτούν) και απο την άλλη να μας προστατεύουν απο τον κακό ΠΙΣ που ζητάει με το ζόρι να αποχωρήσουν και οι υπόλοιποι. Οσο για τις αποφάσεις των συλλόγων αυτές είναι συνήθως κουρελόχαρτα γιατί δεν λαμβάνονται απο την πλειοψηφία των εγγεγραμμένων μελών αλλά απο τους παρευρισκόμενους οι οποίοι ανήκουν κυρίως στη συντεχνία του ΙΚΑ

  5. Η χωρα εχει χρεοκοπησει τυπικα απο το 2010 (αν και ουσιαστικα απο το 1990). Ο παραγωγικος ιστος βρισκεται σε αποσύνθεση. ΟΙ δανειστες θελουν την χωρα να γινει παραδειγμα προς αποφυγη για τις αλλες χωρες του Νοτου ( για να μην τολμησει κανεις αλλος να ζητησει κουρεμα). Ισως και με την βιαιοτητα των μετρων που επιβαλλουν να θελουν να μας εξαναγκασουν σε εξοδο και να εκπληττονται που αντεχουμε ακομα.(πειραμa milgram). Οι δανειστες δινουν τον ρυθμο και επιβαλλουν τις λυσεις θελουμε δεν θελουμε. Η κυβερνηση ειναι απλως ο διαχειριστης μιας καταστασης που διαμορφωνεται οπως θελουν αυτοι. Εδω υπαρχυν δυο βασικες επιλογες . Η υπομενουμε το μαρτυριο της σταγονας η ακολουθουμε την ηρωικη εξοδο προς την δραχμουλα με οτι καλο η κακο συνεπαγεται. Το υπαρχων συστημα (ΕΣΥ) της Υγειας χρεοκοπησε μαζι με το κρατος μας. Τωρα χτιζεται αυτο που θελουν οι δανειστες , μας αρεσει δεν μας αρεσει. Εχω την αισθηση οτι αυτα τα πραγματα τα ξεχναμε οταν ακουω τυμπανοκρουσιες για την αναγεννηση του συστήματος υγειας στην χώρα μας πανω σε νεα βαση. Το συστημα της υγειας ναρκοθετηθηκε απο την γεννηση του οταν χτιστηκαν ιατροι διαφόρων ταχυτήτων (πανεπιστημιακοι, στρατιωτικοι
    Ικατζηδες, Τεβετζηδες, και δεν συμμαζευεται ο καθενας με το μαγαζακι του)Τωρα ειναι αργα για δακρυα Στελλα…..

  6. Για να παραιτηθουν οι γιατροι του ΕΟΠΥΥ μηπως πρεπει πρωτα να παραιτηθουν οι γιατροι των δομων του ΕΟΠΥΥ [ ΙΚΑ]??
    Γιατι μονιμως εγκαλουνται οι συμβεβλημενοι γιατροι του ΕΟΠΥΥ???
    Γιατι δυο μετρα και δυο σταθμα?
    Γιατι να παιρνουν τον μισθο τους μηνιαια χωρις καθυστερησεις και να τους πληρωνουν και το ΤΣΑΥ οι γιατροι του ΙΚΑ ??
    Γιατι μονιμα να ” τραβανε” κοσμο στα ιατρεια τους?
    Γιατι δεν ειχαν την ευθυξια να παραιτηθουν μολις δημιουργηθηκε ο ΕΟΠΥΥ??

  7. οι βολεμένοι εοπυτζηδες μαλωνουν με τους περισσοτερο βολεμενους ικατζηδες για το ποιος ειναι περισσοτερο βολεμενος…. το ξερουμε οτι δεν προκειται να παραιτηθητε, εξαλλου στις επισχεσεις σας δεν συμμετεχει κανενας, συνεχιζετε να κοροιδευετε τον κοσμο κανονικα, τοσο τους ασθενείς που ψαχνουν το τζαμπα ασχετως ποιοτητας, οσο και τους συναδελφους σας που παλαιυουν στα ιδιωτικα ιατρεια και ιδιαίτερα τους νεότερους οι οποιοι ΚΑΙ συμβασεις δεν μπορουν να κανουν οσοι ανοιξαν μετά το σεπτέμβριο του 2011 ΚΑΙ επιδοτησεις δεν πηραν για τα ιατρεια τους οπως οι παλιοτεροι ΚΑΙ η μονη τους διεξοδος εινα οπως φαινεται να αφησουν την πατριδα για να βρουν δουλεια στο εξωτερικο….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *