Επιλεκτικές περικοπές Συντάξεων. Στο απυρόβλητο οι συντάξεις βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών , περιφερειαρχών και πρώην κοινοταρχών

Καμιά περικοπή δεν πρόλαβε(!)  να κάνει η κυβέρνηση  στις συντάξεις  βουλευτών, Δημάρχων, Νομαρχών , Περιφερειαρχών και πρώην  Κοινοταρχών,  όπως αποκάλυψε εφημερίδα της Κυριακής. Οι  άλλες συντάξεις υπέστησαν «ψαλίδισμα» για μια ακόμα φορά.
Από τα λίγα θυμήθηκαν  να αφαιρέσουν.
Οργή και αγανάκτηση προκλήθηκε από την άδικη και θρασύτατη αυτή ενέργεια  για  ανθρώπους  που λαμβάνουν  δυο και τρείς συντάξεις, για  «καρεκλοκένταυρους»   που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα  και οδήγησαν τη χώρα  στην  ολική καταστροφή.
Η είδηση αυτή  δημιούργησε  τριγμούς σε υψηλά κλιμάκια , γιατί γνωστοποιήθηκε.
Οι περικοπές των εκλεκτών θα γίνουν, (αν γίνουν) στο τέλος Μαρτίου αλλά με ρύθμιση ειδική, που εν  τέλει θα ελαχιστοποιεί τις απώλειες.
Έχει χαθεί πλέον το φιλότιμο  και δεν υπάρχει φραγμός πουθενά.
Όλοι γνωρίζουν  πως οι ασχολούμενοι με την πολιτική είτε σε εθνικό είτε σε τοπικό  επίπεδο κυρίως το κάνουν  από προσωπική μωροφιλοδοξία  και για ίδιος όφελος , αφού αποκομίζουν πλείστα όσα οφέλη.
Και τοπικά στην Τρίπολη και στην Αρκαδία αποτελούσε κοινό μυστικό αλλά τώρα αποκαλύπτονται αργά αλλά σταθερά , πόσο  οι ασχολούμενοι με την πολιτική ωφελήθηκαν αυτοί και  η ευνοούμενοί τους  και πόσο ζημιώθηκε η περιοχή  και η πόλη.
Για την συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών όλοι γνωρίζουν το βαθμό αλλοτρίωσης  και διαφθοράς  αλλά και το περίσσευμα του θράσους.
Οι τοπικοί άρχοντες  απανταχού της  Ελλάδας  κόπτονται , μοχθούν  «για το καλό τη πόλης» «για την ανάπτυξη της περιοχής « και τελικά οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι ίδιοι και οι παρατρεχάμενοι τους .
Εκλέγονται αφού πρώτα υπόσχονται « γη και ύδωρ» σε δικά τους «παράσιτα» και μετά ξεχνούν και οι ίδιοι, όσα προεκλογικά εκστομίζουν
Η ηδονή της εξουσίας  και  του χρήματος  αλλοτριώνει  τους  πάντες και τελικά μόνο τα προβλήματα της  περιοχής τους λιμνάζουν  ενώ  οι ίδιοι εξασκούνται  στη τέχνη του ψέματος , για να δικαιολογήσουν την απραξία και τη διαφθορά τους..
Και  όταν  η θητεία τους λήξει , αν δεν επανεκλεγούν,  επανέρχονται  στη θέση που κατείχαν προ της εκλογής  που  τους περιμένει κενή!!!
Το αποτέλεσμα είναι να λαμβάνουν διπλούς μισθούς  διπλές συντάξεις  ενώ έχουν ήδη αποκτήσει και ουκ ολίγα ενασχολούμενοι με «το κοινό καλό».
Όσο  για τους πολίτες , έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης , γιατί  ψηφίζουν με γνώμονα το ρουσφέτι που έκανε ο τάδε ή ο δείνα κύριος  ή προσβλέποντας να εξαργυρώσουν στο μέλλον , ακόμα και τώρα, που η χώρα ψυχορραγεί,  υποσχέσεις για διορισμό  και ό,τιδήποτε άλλο.
Όσο  λοιπόν υπάρχουν μωροφιλόδοξοι, διεφθαρμένοι  πολιτικοί κάθε βαθμίδας και  όσο υπάρχουν πολίτες πους ψηφίζουν   με κοντόφθαλμη, ωφελιμιστική λογική, αυτή η χώρα θα βουλιάζει στη μιζέρια και  στην ανομία.
Το θέμα είναι να μην  διαταραχθεί  η καλοπέραση των  πρώην και των νυν  κυβερνώντων, για μπορούν να…. αποδίδουν στο θεάρεστο  έργο τους, γι αυτό και οι συντάξεις τους  δεν μειώθηκαν καθόλου.
Ξέχασαν  να τις μειώσουν…
Τι να κάνουμε τώρα….
Ντροπή και όνειδος κύριοι!

Βούλα νικητοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *