ΥΥΚΑ. Ημέρα διαμαρτυριών 11-2-13 (Ψυχιατρεία, Δρομοκαϊτιο, Δαφνί,, κάτοικοι Πάρου)

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, συναντήθηκε σήμερα  με τον Δήμαρχο Πάρου, κ. Χρήστο Βλαχογιάννη, τον Δήμαρχο Αντιπάρου, κ. Γιάννη Λεβεντάκη, και αντιπροσώπους των φορέων των νησιών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν τη νησιωτική Ελλάδα στον τομέα της Υγείας, ιδιαίτερα στην Πάρο και την Αντίπαρο. Ευχαριστώ ειλικρινά τους δημάρχους και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για την πληρέστατη ενημέρωση την οποία μου παρείχαν.

Δεσμεύομαι, ως Υπουργός Υγείας, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, της αντιμετώπισης των διακομιδών και βεβαίως της καλής συνεργασίας με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου και το γραφείο του Υπουργού, ώστε να μπορούμε να δίνουμε λύσεις κατά προτεραιότητα στις έκτακτες περιπτώσεις.

Έχουμε, ήδη, προγραμματίσει συνάντηση, εν συνεχεία της συζήτησης στην Επιτροπή των Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να καταλήξουμε σε αποφάσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με την ευκαιρία θέλω να αναφερθώ σε ένα άλλο σημαντικό θέμα:

Εξασφαλίσαμε, ως Υπουργείο Υγείας, πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία προκηρύσσονται διακόσιες και πλέον θέσεις για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ), όπως επίσης και για ιατρούς με ειδικότητες οι οποίες απαιτούνται, προκειμένου να λειτουργήσουν συγκεκριμένες μονάδες των νοσοκομείων μας. Η πράξη εκδίδεται σήμερα και αμέσως ακολουθεί η σχετική προκήρυξη ούτως ώστε να μην κλείσει ένα κρεβάτι εντατικής.

Αυτό το οποίο συνέβαινε στο παρελθόν, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και όχι μόνο δεν θα κλείσουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας, αλλά θα επιχειρήσουμε να ανοίξουν και κρεβάτια τα οποία σήμερα δε λειτουργούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *