Νέα από Αρκαδία. Γρηγορείτε

Με τι καρδιά να γράψει κανείς για τρέχοντα τοπικά θέματα όταν άλλα μεγαλύτερα που συμβαίνουν  στη χώρα μας σε αναστατώνουν.  Και σε τρομάζουν. Η εικόνα των εικοσάχρονων με τα καλάσνικοφ κάνει τον καθένα  να  χάνει τη λαλιά του. Πολύ περισσότερο όταν τα όπλα κρατούν αμούστακα παιδιά, που πριν καν γνωρίσουν τη ζωή παίζουν μαζί της φονικό παιγνίδι. Όμως η ηλικία δεν είναι λόγος για να παραβλέψει κανείς το γεγονός, γιατί απλούστατα δεν μπορεί να  υπάρχει καμία ανοχή σε πράξεις τρομοκρατίας. Ούτε προφάσεις, ούτε υπεκφυγές, ούτε συμψηφισμοί έχουν θέση. Στόχος, πάντα, απ’ όπου κι αν προέρχεται, είναι η δημοκρατία.

Τούτο γιατί  μόνο η δημοκρατία και μόνο με τα «όπλα της δημοκρατίας» -για να είναι δημοκρατία και για να παραμείνει δημοκρατία- μπορεί να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Η εκδοχή η δημοκρατία ν’ αλλάξει «χαρακτήρα» για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, με αντίστοιχα ή ανάλογα μέσα, στο «όνομα του καλού», είναι επικίνδυνη και οδηγεί συνήθως σε μια «διελκυστίνδα» με θύμα το κράτος δικαίου και τους θεσμούς του.

Γι αυτό όσο κι αν  σοκάρουν οι αμούστακοι ληστές με τα καλάσνικοφ ,άλλο τόσο σοκάρουν και τα μαυρισμένα μάτια. Κάτι που αν δεν προσεχθεί ιδιαίτερα υπάρχει κίνδυνος ο  διχασμός να μπει ανάμεσά μας, γι’ ακόμη μια φορά. Ειδικά στο παρόν εύθραυστο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον, τέτοια γεγονότα μπορεί να αποβούν μοιραία.

Συνεπώς δεν μπορεί κανείς να παραμείνει νηφάλιος και αποστασιοποιημένος, όταν α φαντάσματα της βίας αλλοτινών καιρών ενσπείρουν φόβο και οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις.

Στην ιστορία του πολιτισμού ουδέν κερδήθηκε χωρίς συνεχή προσπάθεια και εγρήγορση.

Η παθητικότητα και η ανοχή πληρώθηκαν  πάντα πολύ ακριβά, όταν ήταν πολύ αργά.

 

Ναι στα τραπεζοκαθίσματα

Να απλωθούν   τραπεζοκαθίσματα και επί των οδών Τάσου Σεχιώτη και Εθνικής Αντίστασης ζητούν οι επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος  με προτάσεις με υπέβαλλαν στο δήμο Τρίπολης,. Με διαφορετική απόφαση τονίζουν ότι θα βάλλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους καθότι έτσι «ωθείται στην πόλη μας η επιχειρηματικότητα των 2 ταχυτήτων, γιατί αυτομάτως ευνοούνται επιχειρηματίες 2/4  εστίασης  σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ στις δύο κεντρικές οδούς αδικούνται , αφού δεν θα έχουν ίσες ευκαιρίες δραστηριοποίησης. Το ίδιο θα γίνει και με τους εμπόρους, όπου αδικούνται όσοι δεν έχουν τα καταστήματα τους στους δύο κεντρικούς δρόμους όπου υπάρχει σκέψη ‘‘να χαρακτηριστούν ως καθαρά εμπορικοί’’. Επίσης όσοι έχουν ιδιοκτησίες (καταστήματα, γραφεία) αδικούνται, γιατί εν μία νυκτί θα δουν τα μισθώματα και τις υπεραξίες της περιουσίας τους να πέφτουν κάθετα, αφού δεν θα νοικιάζονται εύκολα και ούτε στις ίδιες τιμές όπως κατά το παρελθόν»!  Η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων  πρέπει να γίνει με όρους και κανόνες που θα ισχύουν ακριβοδίκαια για όλη την πόλη.

Όχι στη μεταφορά του ΕΠΑΛ

Διαφωνεί ριζικά η παράταξη της αντιπολίτευσης του Στράτη Δαλιάνη στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας  για την επιχειρούμενη  μεταφορά του ΕΠΑΛ Αστρους στον Αγιο Ανδρέα ώστε στο κτήριο που θα κενωθεί  να στεγάσει το δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας. «Είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι στην πρόταση του Δημάρχου, αναφέρει σε επιστολή του ο κ. Δαλιάνης προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Αστρους,  για μεταφορά του ΕΠΑΛ Άστρους, ώστε να χρησιμοποιηθεί το διδακτήριο ως δημαρχείο, αφού κάτι τέτοιο σημαίνει υποβάθμιση και θα οδηγήσει σταδιακά στην κατάργησή του. Γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο και την προσφορά του ΕΠΑΛ Αστρους, όπως και το ότι με το νέο σχέδιο νόμου για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση  είναι σίγουρο ότι θα καταστεί το πιο πολυδύναμο σχολείο της Κυνουρίας, αφού σε αυτό θα φοιτούν και μαθητές άνω των 18 ετών  σε τμήματα εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης  και μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από όλη την Κυνουρία με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη  και την οικονομία της περιοχής μας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο συνδυασμός μας  και στο παρελθόν είχε εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τη φημολογία σχετικά με την πρόθεση του Δημάρχου για τη μεταφορά του ΕΠΑΛ Άστρους στον Άγιο Ανδρέα…».

Ευθύνες

Ευθύνη στη Διοίκηση του Παναρκαδικού νοσοκομείου επιρρίπτει  με χθεσινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης με αφορμή την είσοδο στο ίδρυμα στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, με σκοπό τον  έλεγχο για τυχόν παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες. Ο κ. Παπασταματάκης τόνισε ότι το νοσοκομείο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για να εισέρχεται ο οποιοσδήποτε χωρίς άδεια από τη διοίκηση, γι αυτό και είναι απαράδεκτο το γεγονός που συνέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ανέφερε δε πως τη φύλαξη έχουν τα θεσμικά όργανα της πολιτείας όπως η διοίκηση και  η αστυνομία.  Κατέληξε δε λέγοντας πως αν αυτό ξανασυμβεί ο Ιατρικός Σύλλογος θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη,  γι αυτό  κάλεσε τους «αυτόκλητους σωτήρες να είναι πιο προσεκτικοί».

Συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ

Τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ στα Γραφεία της Ν.Ε Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, θα συνεδριάσουν οι αντιπρόσωποι Αρκαδίας  που συμμετείχαν  στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, με θέμα, συγκρότηση προσωρινής Ν.Ε.

Διαβούλευση  OEBA

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας  (OEBA) διοργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων IME- ΓΣΕΕ την 1η Παμπελοποννησιακή Ημερίδα- Διαβούλευση των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Πελοποννήσου με θέμα «Παραγωγική ανασυγκρότηση Πελοποννήσου. Σκέψεις/ Προτάσεις/ Πρωτοβουλίες». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10:30 στην αίθουσα συνελεύσεων της Ο.Ε.Β.Α. (Καλαμάτας 113 ,Tρίπολη).
Εισηγητές θα είναι: ο Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κος Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, ο Επιστημονικός Διευθυντής ΙΜΕ- ΓΣΕΒΕΕ κος Διονύσιος Γράβαρης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΑ κος Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος   , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κος Ιωάννης Μπουντρούκας. Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν: ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κος Δημήτριος Ασημακόπουλος

Κλοπές σε εκκλησίες

Τα κρούσματα των κλοπών αυξάνουν καθημερινά. Θύματα όχι μόνο σπίτια ή επιχειρήσεις αλλά και ναοί της πόλης μας, όπως της Μεταμορφώσεως, όπου  39χρονος άνοιξε την περασμένη Δευτέρα 5-2-13 το παγκάρι και προσπάθησε να αφαιρέσει χρήματα απ’  αυτό αλλά έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, που του χάλασαν τα σχέδια. Τελευταίο κρούσμα ο ναός του Αγίου Δημητρίου από 35χρονο κάτοικο Τρίπολης, ο οποίος την Πέμπτη το απόγευμα  έκλεψε τάματα από εικόνα της εκκλησίας. Γρήγορα όμως συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Χαμογελάτε

Ένας άντρας έβαλε μικρή αγγελία σε εφημερίδα:  Ζητείται σύζυγος.
Την επόμενη μέρα έλαβε εκατοντάδες γράμματα. Όλα έλεγαν το ίδιο
πράγμα.  – Μπορείς να πάρεις την δική μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *