Σημεία και τέρατα του ΟΠΑΔ με απόφαση Δ.Σ.!

ΣΕ ιδιωτική εταιρεία και όχι στους ελεγκτές του (!), έδωσε ο ΟΠΑΔ τη ”διενέργεια αναδρομικού ελεγκτικού έργου επί χιλίων διακοσίων (1200) νοσηλειών ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ σε πέντε ιδιωτικά θεραπευτήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη”.

Το αντίτιμο γι’ αυτή την ”εργολαβία” ανήλθε σε ”71.094,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ισχύοντος ΦΠΑ 23”, ενώ στην αρχική απόφαση του Δ.Σ. 432/6-4-11 (θέμα 13ο) το ποσό είχε ορισθεί στις 60.000 πλέον ΦΠΑ”.

Η εταιρεία Accurate στη βιτρίνα της έχει δύο γνωστούς για την πολυσχιδή διαδρομή τους ανθρώπους στον χώρο της ιατρικής και του ”μάνατζμεντ” υγείας (αλά Ελληνικά), τον ψυχίατρο Σωτήρη Παπασπυρόπουλο, συνεργάτη κατά το παρελθόν, φαρμακευτικών εταιρειών, υπουργών κ.λπ. και τον Αθανάσιο Παπαμίχο, μαθητή του Ηλία Μόσιαλου στο LSE και μεταπτυχιακό φοιτητή του διοικητή του ΟΠΑΔ Κυρ. Σουλιώτη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου!

Το περίεργο είναι ότι ο κ. Σουλιώτης που διατείνεται για τον ενδιαφέρον του για την εξυγίανση του ΟΠΑΔ, τον οποίο έχουν ”ρίξει έξω” οι γιατροί με τις καταχρηστικές… συνταγογραφήσεις τους (!) δεν αναθέτει στους ελεγκτές του οργανισμού το ελεγκτικό έργο στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, αλλά το παραχωρεί έναντι αδρής αμοιβής σε ιδιωτική εταιρεία αμφίβολης αξιοπιστίας η οποία καλείται να ελέγξει ιδιωτικές κλινικές με κριτήρια που κανείς δεν γνωρίζει και δεν είναι θεσμοθετημένα από το ελληνικό κράτος. Δεν απαντά επίσης στο ερώτημα, γιατί δεν είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα αυτοί οι έλεγχοι και ποιος ευθύνεται γι αυτό; Κι ακόμη, αν είχε ανατεθεί ο εν λόγω έλεγχος στους ελεγκτές γιατρούς του οργανισμού, του ΟΠΑΔ, πόσο θα στοίχιζε αυτή η δουλειά; Λιγότερο ή περισσότερο; Ή μήπως ο κ. Σουλιώτης ΔΕΝ εμπιστεύεται τους ελεγκτές του ΟΠΑΔ;

Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπασπυρόπουλος και ο κ. Παπαμίχος κατά το παρελθόν (8 Μαρτίου 2000, ΦΕΚ 1816) είχαν συνυπάρξει και στην Εταιρεία ”ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε.” με τους Οδυσσέα-Νίκο Βουδούρη, βουλευτή σήμερα του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιο Χατζηαντωνίου, Ιωάννη Βυθούλκα, Γεώργιο Πατούλη, πρόεδρο ΙΣΑ, Παναγιώτη Αλειφέρη, Ιωάννη Αποστολόπουλο, Ιωάννη Πατεράκη και Ηλία Μόσιαλο. Η τύχη και τα πεπραγμένα της εν λόγω εταιρείας μάλλον … αγνοούνται.

Επίσης θα πρέπει να απαντηθεί με σαφήνεια αν, η ανακοίνωση της εταιρείας Accurate στον Αθηναϊκό τύπο που ζητούσε συνεργάτες ιατρούς, αφορούσε το εν λόγω έργο; Κι αν η εταιρεία δεν διαθέτει πιστοποιημένη αξιοπιστία, τότε με ποια κριτήρια της δόθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης του ΟΠΑΔ (Κ. Ψυχογιός, Μ. Κουρτέση, Ν. Κοντοές), η εργολαβία του ελεγκτικού έργου, αξίας 71.094 ευρώ;

Το έργο πάντως της εταιρείας των Παπασπυρόπουλου-Παπαμίχου, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί προς το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένουμε τον λέκτορα κ. Σουλιώτη, πρόεδρο του ΟΠΑΔ να ανακοινώσει και τα σχετικά αποτελέσματα.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=635634

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *