Ανθρωποφαγία στο ΙΚΑ

Σε απολύσεις 450 εργαζομένων με e-mail προχώρησε χθες η διοίκηση του ΙΚΑ, υλοποιώντας απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου, που έκρινε το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την τοποθέτησή τους από την Αγροτική Τράπεζα στο ίδρυμα ως αντισυνταγματική.
Στο διοικητικό Εφετείο Αθηνών είχαν προσφύγει περίπου 700 εργαζόμενοι, οι οποίοι προορίζονταν για πρόσληψη στο ΙΚΑ μέσω ΑΣΕΠ με το νόμο όμως Παυλόπουλου και μοριοδότηση από τα σκανδαλώδη προγράμματα (stage).

Μετά τις εξελίξεις αυτές έντονα αντέδρασαν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, καταλαμβάνοντας το γραφείο της διοίκησης επί της Κολοκοτρώνη. Η κατάληψη αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, καθώς η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και πορεία προς τα υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αναλυτικά, οι δύο διαγωνισμοί είχαν διεξαχθεί παράλληλα το 2008, με τη μόνη διαφορά ότι ο διαγωνισμός 9Κ αφορούσε 900 άτομα τα οποία θα προσλαμβάνονταν μέσω ΑΣΕΠ με αντικειμενικά κριτήρια στην Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ). Εξαιτίας όμως των εξελίξεων που αφορούσαν το μέλλον της τράπεζας (ιδιωτικοποίηση) και λόγω των αυξημένων αναγκών του ΙΚΑ, οι 450 που περίσσευαν από την τράπεζα, με τροπολογία η οποία το 2011 υπερψηφίστηκε στη Βουλή από 233 βουλευτές, κατευθύνθηκαν στο ίδρυμα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος, δήλωσε στην «Ε» ότι «οι ανάγκες σε προσωπικό του ιδρύματος είναι τόσο μεγάλες, που χρειάζονται όλοι οι επιτυχόντες και στους δύο διαγωνισμούς». Και ως προς αυτό επικαλέστηκε τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας.

Το επίσημο έγγραφο της απόλυσης που εστάλη με e-mail στους 450 εργαζομένους Το επίσημο έγγραφο της απόλυσης που εστάλη με e-mail στους 450 εργαζομένους Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι στον «αέρα» και αντιμέτωποι με την ανασφάλεια εξακολουθούν να βρίσκονται οι επιτυχόντες των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 8Κ/2008 και 9Κ/2008, παρά το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στις 20 Δεκεμβρίου, ο κ. Βρούτσης αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε είχε εκφράσει απερίφραστα τη δέσμευση της κυβέρνησης για άμεση, οριστική και νομικά στέρεη λύση. Είχε μάλιστα διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα τόσο στο διορισμό των επιτυχόντων της 8Κ/2008, καθώς και στη διατήρηση των θέσεων των επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να τηρήσουν τα υποσχεθέντα και να δώσουν άμεσα οριστική λύση, που να αποκαθιστά τους επιτυχόντες των δύο διαγωνισμών ΑΣΕΠ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=342193

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *