Παπασταματάκης: Μεγάλες οι ευθύνες της διοίκησης για την είσοδο εξωθεσμικών στο Παναρκαδικό

Έγινε “ξέφραγο αμπέλι” το Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Για μεγάλη ευθύνη της διοίκησης του Νοσοκομείου έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Γιώργος Παπασταματάκης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, με αφορμή το θέμα της εισόδου στο νοσοκομείο μελών της Χρυσής Αυγής για τις παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες.

Το θέμα αναδείχθηκε μέσα από ρεπορτάζ του www.arcadiaportal.gr και ο κ. Παπασταματάκης ανέφερε πως δεν γίνεται «εξωθεσμικά όργανα, που ανήκουν σε οποιοδήποτε κόμμα να μπαίνουν στο χώρο του νοσοκομείου χωρίς καμία άδεια από τη διοίκηση». Χαρακτήρισε την πράξη «απαράδεκτη» και ανέφερε πως το ρόλο των ελέγχων θα πρέπει να αναλάβουν τα θεσμικά όργανα όπως η διοίκηση- η αστυνομία – ο εισαγγελέας- το ΙΚΑ- το ΣΔΟΕ. Επίσης επεσήμανε πως το νοσοκομείο με τέτοιες κινήσεις που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν δίνει την εικόνα ξέφραγου αμπελιού και διευκρίνισε πως αν «ξανασυμβεί ο Ιατρικός Σύλλογος θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη» και κάλεσε τους «αυτόκλητους σωτήρες να είναι πιο προσεκτικοί».
Επεσήμανε πως το πρόβλημα δημιουργείται γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια στο νοσοκομείο, αφού η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία έχει λήξει εδώ και καιρό και λόγω χρημάτων δεν έχει ανανεωθεί.
Όσον αφορά για το θέμα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας και δεν είναι φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στο Παναρκαδικό και τόνισε πως αν υπήρχε μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό αυτό δε θα συνέβαινε γιατί δεν θα χρειάζονταν αποκλειστικές νοσοκόμες.
Χαρακτήρισε λανθασμένη κίνηση από πλευράς Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων αν τυχόν απευθύνθηκαν στο κόμμα της Χρυσής Αυγής (μάλιστα όπως είπε δεν γνωρίζει αν τα άτομα που εισήλθαν στο χώρο του νοσοκομείου ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής) και ερωτώμενος για το θέμα της συνάντησης της διοικήτριας με αντιπροσωπεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σημείωσε πως «είναι δικό της θέμα και αναλαμβάνει τις ευθύνες της και φυσικά υπάρχει ο προϊστάμενός της για να αξιολογήσει τη στάση της, εκτός αν είναι σύμφωνος με αυτήν».

Ε.Τ.

http://www.arcadiaportal.gr/news/papastamatakis-megales-oi-euthunes-tis-dioikisis-gia-tin-eisodo-eksothesmikon-sto-panarkadiko-v

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *