Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας. Οφθαλμίατροι και παθολόγοι αναστέλουν τις συμβάσεις που έχουν με το Υπουργείο Μεταφορών

AΡ.ΠΡΩΤ.  23488

ΠΡΟΣ:
Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, Υπ’ όψιν Παθολόγων,  Οφθαλμιάτρων
Κέντρα Υγείας Κέρκυρας, Υπ’ όψιν Παθολόγων,  Οφθαλμιάτρων

ΚΟΙΝΟΠ.:
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικοί Σύλλογοι Χώρας

Κέρκυρα, 08/02/1013

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας αποφασίστηκε όπως οφθαλμίατροι και παθολόγοι αναστείλουν τις συμβάσεις που έχουν με το Υπουργείο Μεταφορών, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλών, αλλά και της αυθαίρετης μείωσης στα 10 Ευρώ για κάθε γιατρό, όταν οι υποψήφιοι πληρώνουν 45 (χωρίς παράλληλη μείωση του ποσού που πληρώνουν οι οδηγοί).
Έχουμε πληροφορίες ότι οι υποψήφιοι οδηγοί, κατόπιν «οδηγιών», θα ζητάνε εξέταση από οφθαλμίατρο ή παθολόγο  του Δημοσίου. Σας πληροφορούμε ότι οι γιατροί των ως άνω ειδικοτήτων έχουν υπογράψει σύμβαση κατά πράξη και περίπτωση με το Υπουργείο Μεταφορών και δεν υποχρεούστε να εκδίδετε τέτοιου είδους πιστοποιητικά. Άλλωστε η έκδοση από γιατρούς μη συμβεβλημένους ή γιατρούς του δημοσίου τομέα, αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα (η αναστολή είναι απόφαση Γενικής Συνέλευσης) και θα διώκεται τόσο ο υποψήφιος, όσο και ο γιατρός.
Σας εφιστούμε την προσοχή για την αρμονική λειτουργία του ιατρικού σώματος, καθώς και για σεβασμό στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δρ. Αλέξιος Μαρτζούκος                        Σπυρίδων Μάστορας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *