Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 31/8/11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Χιονοστιβάδα καταλήψεων ΑΕΙ”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε κατακόρυφη όξυνση η αναταραχή στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας. Το ξέσπασμα των φοιτητικών καταλήψεων, που μέσα σε δύο ημέρες απλώθηκε στα περισσότερα Πανεπιστήμια, δίνει τον τόνο στο μέτωπο κατά του νόμου για τα ΑΕΙ, που ανοίγει από τον Σεπτέμβριο”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Για συναίνεση πίεσε πάλι τον Αντ. Σαμαρά ο Ευ. Βενιζέλος”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “νέο άνοιγμα προς τη Ν.Δ., προκειμένου να επιδείξει συναίνεση, ύστερα από την παιδεία, και στο φορολογικό νομοσχέδιο, έκανε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Συγγρού”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Διώκονται για κατασκοπία στελέχη της Αμερικανικής πρεσβείας και το κλιμάκιο που υπηρετούσε στη CIA το διάστημα από το 2004 έως το 2006”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “δικαστική βόμβα μεγατόνων, που προεξοφλείται ότι θα προκαλέσει σεισμικούς τριγμούς στις διπλωματικές σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ, σκάει τα επόμενα εικοσιτετράωρα”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Μέρες του ’81. Απολύσεις στο Δημόσιο με κομματικά κριτήρια”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “παράθυρο για κομματικές διώξεις φαίνεται πως προσπαθεί να ανοίξει στο Δημόσιο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μετά τις αδιαφανείς προσλήψεις μέσω ΜΚΟ αποδεικνύεται πως επιθυμεί να επιστρέψει στην «εποχή του 1981» δημιουργώντας ένα νέο «καταπράσινο» δημόσιο «πρασινοφρουρών»”.

ΕΘΝΟΣ: “Μισθολόγιο φωτιά σε όλες τις ΔΕΚΟ”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με επέκταση των αρχών του ενιαίου μισθολογίου και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προσανατολίζεται η κυβέρνηση να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες. Υπό την πίεση των εκπροσώπων της τρόικας, 160.000 εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και δημοτικές επιχειρήσεις αναμένεται να δουν τις αποδοχές τους μειωμένες ακόμα και κατά 40% σε βάθος πενταετίας”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Γ. Καρατζαφέρης: παραδίδουμε τις τράπεζες στη λέσχη Μπιλντεργμεργκ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “την Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση καταγγέλλει στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ οι καταθέσεις εκατομμυρίων Ελλήνων ουσιαστικά περνάνε στον έλεγχο των Ρότσιλντ, Μόργκαν και Ροκφέλερ”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πιάστηκαν στα πράσα για τις ΜΚΟ και τις εφεδρείες”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ο Γιώργος Βέης είχε ενημερώσει τους αρμόδιους υπουργούς ότι το ΑΣΕΠ δεν νομιμοποιείται να ελέγχει τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ ούτε να αποφασίζει για τις απολύσεις στους υπό κατάργηση οργανισμούς”.

ΕΣΤΙΑ: “Ο Γόρδιος Δεσμός της φορολογίας”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η μόνη διέξοδος από τον φορολογικό τραγέλαφο που έχει δημιουργηθή στην χώρα μας είναι η κατάργησις όλων των απιστεύτων αυτών διατάξεων και η καθιέρωσης ενιαίου χαμηλού συντελεστού φορολογίας που θα ισχύη για όλους και για όλα”.

Η ΑΥΓΗ: “Χαστούκι ΑΣΕΠ στην κυβέρνηση για τις ΜΚΟ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “είναι αδύνατον να ασκηθεί σοβαρός έλεγχος νομιμότητας και αδιάβλητων διαδικασιών σε ιδιωτικές οργανώσεις όπως είναι οι ΜΚΟ, αποφάνθηκε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης, παρά τις πιέσεις να νομιμοποιήσει τις κυβερνητικές πονηριές για την ψηφοθηρική πρόσληψη 55.000 ανέργων”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “ΑΣΕΠ εναντίον κυβέρνησης για 55.000 ρουσφέτια”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “όπως δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρός του Γ. Βέης, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού δεν θα συμπράξει σε κομματικές προσλήψεις -των περίφημων συμβασιούχων κοινωφελούς εργασίας- μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Σε ύψη ρεκόρ οι αφίξεις των τουριστών”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “βαθιά ανάσα στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία δίνει φέτος ο τουρισμός. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέα Ανδρεάδη, οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στη χώρα μας θα προσεγγίσουν, εάν δεν ξεπεράσουν, τα 16,5 εκατομμύρια, πολύ κοντά στο ιστορικό ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2007″.

Η ΝΙΚΗ: ” 40% θα μειωθούν οι αποδοχές στις ΔΕΚΟ”

Η εφημερίδα γράφει ότι “καμία εξαίρεση δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος για τους 150.000 υπαλλήλους σε εταιρείες του Δημοσίου και ΝΠΙΔ”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Εικόνα διάλυσης της κυβέρνησης”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τις διαστάσεις έντονης κόντρας προσλαμβάνει η διάσταση απόψεων μεταξύ του πρώην και του νυν υπουργού Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Ραγκούση, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Εχθρικό μπλοκ για το λαό”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “υπόδειγμα ταξικής συνεργασίας, ώστε με μοιρασμένους ρόλους να κλιμακωθεί η επίθεση σε βάρος του λαού, αποτέλεσε η χτεσινή συνάντηση της κυβέρνησης με τους εργατοπατέρες και τις Ενώσεις των εργοδοτών ενόψει της ΔΕΘ”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ανω-κάτω επαγγέλματα και… υπουργοί”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “παράθυρο για εξάλειψη κάθε εξαίρεσης στο άνοιγμα των επαγγελμάτων ανοίγει απόφαση του ΣτΕ με αφορμή προσφυγή βυτιοφορέων. Το δικαστήριο τονίζει ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτά τα περί οικονομικής ζημιάς λόγω απελευθέρωσης της αγοράς”.

City Press: “«Μπλόκο» στη μεταρρύθμιση”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “με καταλήψεις αντιδρούν οι φοιτητές στο νέο νόμο-πλαίσιο. Αναβάλλεται η εξεταστική σε πολλά ιδρύματα. Εκτακτη σύνοδος πρυτάνεων για τις επόμενες κινήσεις τους”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Χαρίζουν φιλέτο για 100.000 ευρώ”.

ΕΞΠΡΕΣ: “Υφεση και αποκλίσεις πιέζουν για νέα μέτρα”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “υπό το βάρος των αποκλίσεων στους στόχους του προϋπολογισμού και της μεγαλύτερης των προβλέψεων ύφεσης συνεχίζονται οι έλεγχοι της τρόικας, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων που μπορεί να φτάσουν τα 5,5 δισ. ευρώ, αλλά και της αλλαγής του χρονοδιαγράμματος και των στόχων του μεσοπρόθεσμου”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Η Εθνική «ζυγίζει» τώρα τις κινήσεις της”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “μετά την ολοκλήρωση της αποτίμησης από το rollover των ελληνικών ομολόγων, αλλά και των ελέγχων στα δανειακά χαρτοφυλάκια από την BlackRock, η διοίκηση της Εθνικής θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Εγγυήσεις 200 εκατ. ευρώ για δάνεια σε επιχειρήσεις”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις προτίθεται να χορηγήσει το αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Οικονομικών παρέχοντας εγγυήσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους σε χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Αλλαγές μόνο «στα χαρτιά» διαπιστώνουν οι ελεγκτές”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “την άμεση εφαρμογή μέτρων για τη μείωση του κόστους και βελτίωση της απόφασης του Δημοσίου, κινήσεις οι οποίες αν και έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση από τις αρχές του χρόνου παραμένουν ακόμη «στα χαρτιά», ζήτησε για άλλη μια φορά χθες το κλιμάκιο της τρόικας”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=305700

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *