Ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας ξεπαγιάζουν στο Ψυχιατρείο Τρίπολης

«Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί σε δύο πτέρυγες στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης από το Σάββατο 2/2/2013, επειδή δεν υπάρχει θέρμανση και ζεστό νερό στο κτίριο» σύμφωνα με το τοπικό ΚΚΕ. «Πάνω από 50 ασθενείς με σοβαρά ψυχικά προβλήματα υγείας, που αδυνατούν να υπερασπίσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, παραμένουν σε άθλιες συνθήκες» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Και το ΚΚΕ προσθέτει: «Η παραπάνω κατάσταση είναι το δραματικό αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που σε συμφωνία με την Ε.Ε. και τους μεγάλους επιχειρηματίες, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων Κυβερνήσεων, προχωρά σε μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία.

Προχωρούν στη συρρίκνωση των δημόσιων δομών για την ψυχική υγεία στο όνομα του δήθεν κόστους και της αποσυλοποίησης, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, για να μεταφερθούν κονδύλια από τον κοινωνικό τομέα για την στήριξη του κεφαλαίου και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δράσης στο τομέα της υγείας και της πρόνοιας. Η πολιτική αυτή που προωθήθηκε και από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις σε περίοδο ανάπτυξης, σήμερα με πρόσχημα την κρίση, προωθείται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση έχοντας δραματικές επιπτώσεις στους ίδιους τους ασθενείς, τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους και τους επιστήμονες.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.»

http://www.kalimera-arkadia.gr/arkadia/26070-kataggelia-astheneis-me-sovara-provlimata-ygeias-ksepagiazoun-sto-psyxiatreio-tripolis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *