Καμία επαγγελματική δραστηριότητα δεν εξαιρείται από την υποχρέωση ανάρτησης πινακίδας (ούτε οι Γιατροί)

Καμία επαγγελματική δραστηριότητα δεν εξαιρείται από την υποχρέωση ανάρτησης πινακίδας με την οποία ενημερώνεται ο συναλλασσόμενος για το δικαίωμά του να μην καταβάλλει αντίτιμο των υπηρεσιών που έλαβε, εφʼ όσον δεν έχει λάβει και νόμιμο παραστατικό (απόδειξη ή τιμολόγιο) υπογραμμίζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Επισημαίνει ακόμη πως καμία εξαίρεση δεν υπάρχει και ως προς την ουσία του μέτρου, δηλαδή το δικαίωμα του καταναλωτή να μην πληρώσει αν δεν λάβει απόδειξη.

Προηγήθηκε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, που επικαλούμενος επιστολή του Υπουργείου Ανάπτυξης, με αριθμ. πρωτ. A4-17/28.01.2013, σημείωνε πως τα ιατρεία δεν εμπίπτουν στη διάταξη περί υποχρεωτικής ανάρτησης της πινακίδας.

Όμως, αναφορικά με το έγγραφο-απάντηση της Διεύθυνσης Τιμών παροχής Υπηρεσιών προς τον Ιατρικό Σύλλογο, το υπουργείο διευκρινίζει ότι η απάντηση της υπηρεσίας προέκυψε από υποκειμενική ερμηνεία της αναφοράς περί τηρουμένου τιμοκαταλόγου, στη σχετική αγορανομική διάταξη.

Στη σχετική αγορανομική διάταξη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αναγράφουν σε εμφανές σημείο του τηρούμενου τιμοκαταλόγου, με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με τις τιμολογούμενες υπηρεσίες, την ένδειξη: “Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ−ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)”».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *