Διπλό σοκ

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών σοκάρουν διπλά. Η εικόνα των εικοσάχρονων με τα καλάσνικοφ τρομάζει και μαζί συγκλονίζει. Στη θέα των όπλων ο καθείς χάνει τη λαλιά του.Πολύ περισσότερο όταν τα όπλα κρατούν αμούστακα παιδιά, που πριν καν γνωρίσουν τη ζωή παίζουν μαζί της θανατερό παιγνίδι.
 Η σύγχρονη Ελλάδα είναι φιλήσυχη ,ουδέποτε συμφιλιώθηκε με τέτοιες εικόνες ακραίας βίας. Γι’αυτό και δεν το συζητάει, στέκεται απέναντι στο έγκλημα, δεν συγχωρεί, ούτε συμβιβάζεται με αυτό.
Την ίδια στιγμή,ωστόσο,  τα μαυρισμένα μάτια επίσης τρομάζουν.Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν υπόνοιες ότι οι  νεαροί ληστές κακοποιήθηκαν μετά τη σύλληψή τους.
Στη Δημοκρατία μας η Αστυνομία που δρα για την πρόληψη και την καταπολέμηση του εγκλήματος τιμάται. Η Αστυνομία που δέρνει αδιακρίτως στα κρατητήρια δεν τιμά κανένα. Αντιθέτως εξοργίζει και προκαλεί τα πλήθη.
Με άλλα λόγια όσο σοκάρουν οι αμούστακοι ληστές με τα καλάσνικοφ  ,άλλο τόσο σοκάρουν και τα μαυρισμένα μάτια.
Ο διχασμός δυστυχώς παραμονεύει γι’ ακόμη μια φορά. Ειδικά στο παρόν εύθραυστο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον, τέτοια γεγονότα μπορεί να αποβούν μοιραία.
Η Δημοκρατία είναι πολίτευμα που δεν χωρεί εκπτώσεις.Απαιτεί εκπλήρωση των υποχρεώσεων ,αλλά και υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Αυτά τα δύο δεν μπαίνουν στο ζύγι. Όταν η σχέση μεταξύ υποχρεώσεων και δικαιωμάτων γίνεται ετεροβαρής, τότε χάνει η Δημοκρατία, που είναι αγαθό ανεκτίμητο. Γι’ αυτό οφείλουν όλοι να το διαφυλάσσουν ως κόρη οφθαλμού.

ΤΟ ΒΗΜΑ

4 thoughts to “Διπλό σοκ”

  1. Εικοσάχρονα με Κάλασνικοφ. Αβουλα πλάσματα στα χέρια επιτειδίων που εκμεταλεύονται τον ενθουσιασμό τους και την παιδικότητα τους. Θυσία στα χέρια τους Αχ πατρίδα τι σε περιμένει ακόμα.Αμούστακα παιδιά στον βωμό σκοπιμοτήτων. Μήπως ομως δείχνουν ένα δρόμο να βγούμε από την μούχλα και την παθητικότητα μας. Μας πηδάνε κάθε μέρα η ΤΡΌΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΎ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΎ. Μας κάνουν Πρωκτοδιαστολή χωρις αναισθητικό. Μήπως σιγά σιγά πρέπει να τους κάνουνουμε το ίδιο.Ξέρεται το μονο μου πρόβλημα είναι οτι εκει στις βόρειες χώρες τους αρέσει η πρωκτοδιαστολή καιρος ειναι να τους το κάνουμε και εμεις και επειδη δεν είμαστε τόσο κακοί θα βάλουμε και αίσθημα!!!!!!!!!!

  2. Δεν φαγωθηκαμε τοσα χρονια οτι ” ανηκωμεν εις την Δυσην ” !;!
    Λυσαξε ο στουρνοβλαχος να μας παει εκει ! Ναι για τον Εθναρχη λεω …

    Αυτη ειναι η δυση και η κουλτουρα της .
    Μονο που εκεινοι την βιωσαν πραγματικα .Σε εμας ηρθε ουρανοκατεβατη και την καταναλωσαμε αμασητη !!!

    Για ποια Δυση νομιζατε εσεις ;

    Τη δυση του ηλιου ;;;

  3. Για οσους συναδελφους δεν γουσταρουνε Δυση , η αλβανια ειναι διπλα , οπως και οι λοιπες ανατολικες χωρες απο οπου αντλησαν πτυχια και “σφυρηλατηθηκαν” πολιτικα

  4. Δηλαδη πρεπει να ‘μαστε και περηφανοι που εχουμε καταντησει το αποχωρητηριο της Ευρωπης και των Η.Π.Α ;;;

    Ωραια !

    Και ‘γω που νομιζα οτι ειμαστε ο ομφαλος της Γης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *