Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις σε διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια

Οι εργαζόμενοι και μέλη των σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και η Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είχαν προχωρήσει σε επίσχεση των υπηρεσιών τους προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας την πληρωμή δεδουλευμένων.
Στην ανακοίνωσή της Συντονιστικής Επιτροπής, γίνεται λόγος για την θετική στάση που τήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, σε ότι αφορά τα αιτήματά τους, και σημειώνονται τα εξής:

Σήμερα ενταλματοποιήθηκε ο Ιούλιος 2012 και θα πληρωθούμε τον μήνα αυτόν το αργότερο στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.
Επίσης σήμερα δόθηκε εντολή μέχρι την προσεχή Παρασκευή, οριστικοποίησης των καταθέσεων που αφορούν τον μήνα Αύγουστο 2012 στις περιφερειακές διευθύνσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.( πρώην Υ.Π.Α.Δ.), με προοπτική ενταλματοποίησης του την προσεχή Δευτέρα και για το σκοπό αυτό να προσκομίσετε άμεσα φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες.
Υπήρξε δέσμευση του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τον προγραμματισμό αποπληρωμής και του μηνός Σεπτεμβρίου 2012, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού και του Αν. Υπουργού Υγείας για ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων.
Έχει υπογραφεί κατά δήλωση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για το ύψος του «κουρέματος» στις παλαιές οφειλές, που από 10% έως τις 15.000 ευρώ και 20% έκπτωση πέραν αυτού του ποσού, το τελικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο 10% και 15% αντίστοιχα. Παράλληλα θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει άμεση εξόφληση των εκκαθαρισμένων λογαριασμών από τα ασφαλιστικά ταμεία και προκαταβολή 80% των μη ελεγμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Με παρέμβαση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά έγινε αποδεκτή από την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ήδη έχει αναρτηθεί στο site του Οργανισμού ότι, η αποζημίωσή μας αναφορικά με τις εξετάσεις εκείνες για τις οποίες διαμορφώθηκαν νέες ασφαλιστικές τιμές, θα προκύπτει από το άθροισμα της συμμετοχής 15% του ασφαλισμένου επί της τιμής Φ.Ε.Κ. και της αποζημίωσης του Οργανισμού επί του 85% της νέας ασφαλιστικής τιμής.
Υπήρξε δέσμευση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά ότι, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουμε εξοφληθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63778229

One thought to “Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις σε διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια”

  1. Χαράς ευαγγέλια!Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ μετά από …μακρόχρονο απεργιακό αγώνα(5 ημερών) και αφού διαπραγματεύτηκαν…σκληρά με τον κο Σαλμά(ξέρετε τον συνάδελφο!!!!! ο οποίος δεν κάνει τίποτε άλλο από το να γυρίζει στα πουλημένα ΜΜΕ του Μπόμπολα και του Αλαφούζου και να καθυβρίζει τους απλήρωτους γιατρούς) ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους!Πέτυχαν πολλά!! και δεν υπήρχε λόγος γιά περαιτέρω συνέχιση των κινητοποιήσεων.Πέτυχαν να ..πληρωθούν γιά τον μήνα…..Ιούλιο και …πιθανόν γιά τον …Σεπτέμβριο 2012.Οσο γιά το κούρεμα εκεί και αν πραγματικά κατάφεραν το ανεπανάληπτο! Το 10-20% το μετέτρεψαν σε 10-15%!!!! χωρίς βέβαια να ρωτήσουν τα μέλη τους αν συμφωνούν.
    Τελικά το καλύτερο στήριγμα γιά τους κυβερνώντες της κυβέρνησης των δοσιλόγων και του ξεπουλήματος της χώρας μας είναι οι ίδιοι οι ηγήτορες των συνδικαλιστικών σωματείων.Είναι οι Πατούληδες στην Αθήνα,η Ανεμοδουρά στον Πειραιά,οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των διαγνωστικών κέντρων,οι “δικοί τους άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις”.
    Ελάχιστες οι φωτεινές εξαιρέσεις και σε αυτές θα συμπεριλάβω και τον νυν πρόεδρο του ΙΣΑ Αρκαδίας,χωρίς καμμιά διάθεση κολακείας εκ μέρους μου.Δεν το χρειάζεται άλλωστε.
    Δυστυχώς συνάδελφοι με όλα αυτά τα τσιράκια-επιτρέψτε μου την βαρειά αλλά πιστεύω απόλυτα δικαιολογημένη έκφραση- δεν έχουμε καμμιά ελπίδα ως χώρα και πολύ περισσότερο ως ιατρικό σώμα.
    Θα βλέπουμε τους εκλεκτούς επιστήμονες συναδέλφους μας να μεταναστεύουν στο εξωτερικό σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της κατοχικής κυβέρνησης της χώρας και εμείς θα αντιδικούμε με άλλες κοινωνικές ομάδες γιά το νόμιμο δικαίωμα όλων μας στην εργασία και σε αξιοπρεπείς αμοιβές.
    Ενας δρόμος υπάρχει.Να τους ανατρέψουμε με την ψήφο μας!! Ολους και όλα!! Και τα ανθρωπάκια των συνδικαλιστικών ηγεσιών και τους δωσίλογους υποτακτικούς κυβερνώντες της τρόικας οι οποίοι ως ανθέλληνες παραιτήθηκαν της εθνικής κυριαρχίας και ενεργούν ως πειθήνια όργανα στις διαταγές των αφεντικών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *