Η απίστευτη ιστορία ενός βρέφους στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Μία μαθητευόμενη νοσηλεύτρια, 16 ετών, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, έκοψε κατά λάθος με ψαλίδι τμήμα από το δαχτυλάκι ενός βρέφους, μόλις 5,5 μηνών, όπως καταγγέλλει ο κ. Αριστείδης Παριανός, πατέρας του μωρού.

Ο κ. Παριανός και η σύζυγός του, Μαρία, είχαν πάει στο νοσοκομείο για να αφαιρέσουν από το χεράκι του μωρού την πεταλούδα από τον ορό που του είχαν τοποθετήσει.

Την αφαίρεση, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, την ανέλαβε μία μαθητευόμενη νοσηλεύτρια, η οποία στην προσπάθειά της να αποκολλήσει τις γάζες από το χεράκι του βρέφους χρησιμοποίησε ένα μεγάλο ψαλίδι, με το οποίο ακρωτηρίασε το δαχτυλάκι του!

Οι γονείς του παιδιού αντιλήφθηκαν το ατύχημα όταν γύρισαν στο σπίτι τους, όπου διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι το ένα δάχτυλο του παιδιού ήταν κομμένο κατά 1,5 πόντο περίπου. Όπως υποστηρίζουν, η νοσηλεύτρια πέταξε το μέρος του δαχτύλου, για να μην αφήσει ίχνη.

Αμέσως επέστρεψαν στο νοσοκομείο, όπου έγινε εισαγωγή του βρέφους για την αντιμετώπιση του σοβαρού τραύματος που είχε.

Αναζήτησαν τη μαθητευόμενη νοσηλεύτρια, ωστόσο δεν κατάφεραν να τη βρουν, αφού -όπως υποστηρίζουν- την έκρυψαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου.

Έτσι, αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην αστυνομία. Υπέβαλλαν μήνυση κατά της νοσηλεύτριας, η οποία μέχρι αυτή την ώρα παραμένει άφαντη.

Ο πατέρας του παιδιού με παρέμβασή του στην εκπομπή της Κιμ Κίλιαν «Μέσα σε όλα» κατήγγειλε την ολιγωρία που επέδειξε το νοσοκομείο στο σοβαρό αυτό θέμα ενώ όπως λέει συνεχίζουν να τον εμπαίζουν αφού το δάχτυλο του μωρού δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη χειρουργικά. Αργά το μεσημέρι της Τρίτης, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης εξέδωσε δελτίο Τύπου για το περιστατικό:

Στις 4/2/2013 συνέβη στο Νοσοκομείο ατυχές συμβάν που όλους μας λύπησε. Συγκεκριμένα υπήρξε τραυματισμός ονυχοφόρου φάλαγγας βρέφους. Το ατυχές αυτό συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διαδικασία αφαίρεσης ορού από το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική. Η πράξη αυτή γίνεται καθημερινά στο Νοσοκομείο και ουδέποτε μέχρι σήμερα δημιουργήθηκε πρόβλημα. Αμέσως παρασχέθηκαν όλες οι απαραίτητες φροντίδες για την αντιμετώπιση του τραυματισμού. Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους. Διερευνώνται τυχόν παραλείψεις και ευθύνες προσωπικού.

http://www.zougla.gr/greece/article/ekopsan-to-daktilo-vrefous-sto-nosokomio-mitilinis-673607

One thought to “Η απίστευτη ιστορία ενός βρέφους στο νοσοκομείο Μυτιλήνης”

  1. Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου, μπορούσε και να παραληφθεί, αφού έτσι όπως βγήκε, μάλλον εκθέτει παρά δικαιολογεί τους υπεύθυνους. Δεν συνέβη ΄΄τραυματισμός ονυχοφόρου φάλλαγας΄΄ αλλά ακρωτηριασμός δακτύλου και δεν αποκαθίσταται το πρόβλημα, αφού πέταξαν το τμήμα που κόπηκε. Σαφώς και αν το είχαν κρατήσει ή αν το είχε ΑΜΕΣΩΣ αναφέρει η νοσηλεύτρια, θα μπορούσε να γίνει συγκόλληση, έστω και με την διακομιδή του βρέφους σε άλλο νοσοκομείο. Καταλαβαίνουμε την βιασύνη του νοσοκομείου Μυτιλήνης, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είναι όμως θλιβερό να ”εξωραϊζονται” με προσεκτικά επιλεγμένο λεξιλόγιο, τέτοιες χοντράδες. Ποτέ δεν θα γίνουμε αξιόπιστη κοινωνία τελικά…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *