Στους τέσσερις οι νεκροί από τη γρίπη

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την εποχική γρίπη. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, μέσης ηλικίας 70,1 ετών.

Οι τρεις, έφεραν τον πανδημικό ιό Α (Η1Ν1)pdm09 και ένας ιό γρίπης τύπου Β. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κατά την τελευταία εβδομάδα Ιανουαρίου, οι επισκέψεις στο γιατρό με γριπώδη συνδρομή παρουσίαζαν περαιτέρω αύξηση, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ίδια εβδομάδα, γιατροί απ΄ όλη τη χώρα είχαν στείλει στα εργαστήρια για ανάλυση 52 δείγματα από ‘ύποπτα’ για γρίπη περιστατικά.

Από αυτά, τα 24 βρέθηκαν θετικά στον ιό. Τα 22 έφεραν τον ιό τύπου Α και τα δύο τύπου Β. Από τα στελέχη τύπου Α, τα 13 ήταν Α (Η3Ν2) και τα 9 Α (Η1Ν1) pdm09.

Έως την περασμένη Παρασκευή, είχαν καταγραφεί στη χώρα μας εννέα σοβαρά κρούσματα, εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα οκτώ χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, η δραστηριότητα της γρίπης συνεχίζει να παρουσιάζει ανοδική τάση, αλλά βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *