Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στηρίζει την Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαστηριακών ιδιωτικών μονάδων υγείας

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στηρίζει την Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαστηριακών ιδιωτικών μονάδων υγείας με την μορφή της αναστολής πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς μεγάλος αριθμός εργαστηριακών ιατρών είναι μέλη μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εργαστηριακός τομέας έχει πληρωθεί μόνο 6 στους 12 μήνες κατά το 2012, οι κλινικοί ιατροί έχουν πληρωθεί το 90% της αξίας των ιατρικών επισκέψεων για 8 στους 12 μήνες εργασίας και για τις ιατρικές πράξεις έχουν πληρωθεί κατά 90% μόνο τους πρώτους 6 μήνες του 2012, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,5 ετών από τα πρώην ταμεία που είναι σε διαδικασία απαράδεκτου «κουρέματος», δεν έχουν αποδοθεί ακόμη στους ιατρούς. Καλούμε επίσης τον ΕΟΠΥΥ να αποστείλει υπογεγραμμένες τις συμβάσεις των κλινικών ιατρών και να φροντίσει όπως στελεχώσει όλους τους νομούς της χώρας με τους απαραίτητους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Τέλος, επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση που επιχειρήσει την περαιτέρω αποδυνάμωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την απόλυση των συμβασιούχων έργου από τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ, θα μας βρεί κάθετα αντίθετους.

Τονίζουμε ότι, σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ δεν λύσει το ζήτημα των συμβάσεων και των ληξιπρόθεσμων πληρωμών μέχρι το τέλος της εβδομάδας, βάσει απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θα επανέλθει με νέες κινητοποιήσεις.

 

 

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

 

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου                                              Χ. Παπασιδέρης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *