Γ. Ελευθερίου: 1.300 ιατροί εγκατέλειψαν τον ΕΟΠΥΥ τον τελευταίο χρόνο

Στους 1.300 ανέρχονται οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ που αποχώρησαν από τον φορέα κατά τους τελευταίους 12 μήνες, λόγω του ότι ο Οργανισμός δεν καταβάλλει τις οφειλόμενες αμοιβές, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιώργος Ελευθερίου, πρόεδρος της Ένωσης Συμβεβλημένων Ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Αναλυτικά, τον Ιανουάριο του 2012 οι συμβεβλημένοι ιατροί του Οργανισμού ανέρχονταν στους 5.500, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 είναι 4.200.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ελευθερίου προσέθεσε ότι ακόμα και εάν ορισμένοι ιατροί πληρώνονται, οι μηνιαίες επισκέψεις που δέχονται δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις 200, κάτι που αντιστοιχεί σε αποδοχές ύψους 1.300 ευρώ ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς κανένας συμβεβλημένος ιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούται αμοιβή για επίσκεψη ή φάρμακα εντός του ορίου των 200 επισκέψεων, παρά μόνο για πράξεις όπου υπάρχει η νόμιμη συμμετοχή της τάξης του 15%.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, οι συμβεβλημένοι ιατροί δεν δικαιούνται να ζητήσουν χρηματική αμοιβή από οιονδήποτε ασφαλισμένο «για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα». Παρά ταύτα, ο κ. Ελευθερίου σημείωσε πως ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ο εκάστοτε γιατρός έχει ξεπεράσει το όριο των 200 επισκέψεων που του επιτρέπει να ζητήσει χρήματα.

Υποστήριξε ωστόσο ότι όποιος συμβεβλημένος γιατρός με τον ΕΟΠΥΥ ζητήσει χρήματα για μίαεπίσκεψη, τότε ο πολίτης θα πρέπει να κάνει καταγγελία είτε στον ΕΟΠΥΥ είτε στον ιατρικό σύλλογο.

Παρά ταύτα, ο κ. Ελευθερίου τόνισε πως οι ιατροί διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα ενός εργαζόμενου να αμείβεται για τις υπηρεσίες που παρέχει.

2 thoughts to “Γ. Ελευθερίου: 1.300 ιατροί εγκατέλειψαν τον ΕΟΠΥΥ τον τελευταίο χρόνο”

  1. Αλλα ‘ντ’ αλλα !!!

    Ο ιατρος πρεπει να δουλευει και δεν πρεπει .
    Πρεπει να αμοιβεται αλλα δεν πρεπει να ζητα χρηματα .
    Πρεπει να φαει αλλα μπορει και χωρις φαγητο .
    Μπορει να εξεταζει ασθενεις αλλα μπορει και να μην εξεταζει .

    Με τετοια μυαλα Κε Ελευθεριου δεν τα παραταμε ,λεω εγω και να παμε για ψαρεμα !;!;!

  2. Κόψει το δουλεμα ελευθεριου
    Άντε παραιτησου και εσύ αφού δε σε πληρώνουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *