ΕΝ.Ι.ΕΟΠΥΥ. Τέλος οι ιατρικές επισκέψεις και πράξεις με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησε σήμερα με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία η 48/ωρη, προειδοποιητική, επίσχεση παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ από το σύνολο των ιατρών του οργανισμού. Οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στην συνέχεια θα διεκδικούν, όπως έχουν δικαίωμα, την αποζημίωση τους από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Οι λόγοι που μας αναγκάζουν να προβούμε στο παραπάνω μέτρο είναι το γεγονός ότι μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκ. ευρώ καθώς ΔΕΝ έχει αποζημιώσει ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΝΕΝΑ μήνα του 2012 !!! Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα και τα διαγνωστικά κέντρα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ !!!

Πέραν αυτού και παρά το γεγονός ότι οι ιατροί έχουν αποστείλει υπογεγραμμένες τις συμβάσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ και ενώ έχουν πληρωθεί μερικώς  για τους πρώτους μήνες του 2012, αυτός κατά παράβαση κάθε λογικής, ΔΕΝ έχει αποστείλει υπογεγραμμένο αντίγραφο των συμβάσεων αυτών προς τους ιατρούς, τακτική που δεν συνάδει με ένα σύγχρονο κράτος δικαίου !

Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι είναι η πρωτοφανής απόφαση του υπουργείου υγείας να “κουρέψει” τις παλαιές οφειλές των ιατρών με το εξουθενωτικό ποσοστό του 20%

, ενώ την ίδια στιγμή, με προκλητικό τρόπο, “κουρεύει” μόνο 1% την φαρμακοβιομηχανία, 3,5% τους φαρμακοποιούς και 8% τις κλινικές.

Διεκδικούμε :

1. Άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του οργανισμού για το 2012 ύψους 300 εκ. καθώς και του παρακρατηθέντος 10% επί των αμοιβών μας. Δεν είναι δυνατόν να αποτιμά την ιατρική επίσκεψη των πολιτών με 6 ευρώ καθαρά και να μην πληρώνει ούτε αυτά !

2. Αποπληρωμή όλων των παλαιών οφειλών του 2010 και 2011 στους ιατρούς, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ “κουρέμα”.

3. Άμεση αποστολή υπογεγραμμένου αντίγραφου των συμβάσεών μας από τον ΕΟΠΥΥ, όπως ο Νόμος, η χρηστή διοίκηση και η ηθική επιβάλλουν.

4. Ανακαθορισμό του συστήματος αμοιβών σε σχέση με το ανελαστικό κόστος και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας.

5. Κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή.

8. Τέλος καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον αρμόδιο για θέματα ΕΟΠΥΥ αν. υπουργό υγείας κ. Μ. Σαλμά να σταματήσει την προσπάθεια εκφοβισμού της ιατρικής κοινότητας και των λοιπών παρόχων υγείας !

Επιτέλους ας καταλάβει το υπουργείο υγείας ότι Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ  

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

 

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου                                              Χ. Παπασιδέρης

2 thoughts to “ΕΝ.Ι.ΕΟΠΥΥ. Τέλος οι ιατρικές επισκέψεις και πράξεις με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ.”

  1. Παλι τα ιδιαααα …

    “Κρατος ” , ” δικαιο ” , ” συμβαση ” , ” αποζημιωση ” …

    Δεν καταλαβατε ακομα σε τι χωρα-εκτρωμα ζειτε ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *