Απίστευτο: Κόβουν το κρέας από τους ασθενείς στα νοσοκομεία! Δείτε το μενού

 

Το μνημόνιο οδηγεί στην εξαθλίωση τους ασθενείς καθώς πλέον κόβονται και τα βασικά τρόφιμα από το μενού των νοσοκομείων. Δείτε τον κατάλογο σίτισης μίας εβδομάδας

 

Αυτό που ήταν μυστικό εδώ και καιρό στους νοσοκομείακούς κύκλους, έρχεται πλέον να επιβεβαιωθεί και επίσημα από τους συνδικαλιστές γιατρούς.
Σύμφωνα με καταγγελίες της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), πολλά νοσοκομεία δεν προσφέρουν πια στους ασθενείς τους κρέας, ούτε καν κοτόπουλο για λόγους οικονομίας.
Περιορίζονται σε κατεψυγμένο ψάρι μία φορά την εβδομάδα επειδή πλέον δεν έχουν τα απαραίτητα κονδύλια να αγοράσουν τα τρόφιμα. Χαρακτηριστικό είναι το μενού μίας εβδομάδας που αποκάλυψαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και προέρχεται από μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας. Τα πιάτα δεν έχουν ούτε δείγμα κρέατος παρά μόνο λίγο κατεψυγμένο ψάρι και κατά τα άλλα λαδερά, ζυμαρικά και όσπρια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Στάθη Τσούκαλο, η κατάσταση είναι πλέον δραματική στο ΕΣΥ με τους ασθενείς να εξαντλούνται και εξαιτίας της λανθασμένης σίτισης. Το φαινόμενο άλλωστε δεν παρατηρείται μόνο σε ένα νοσοκομείο αλλά σε πολλά.
Τα μέλη της ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζουν ότι ο υποσιτισμός των ασθενών κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους δεδομένου ότι είναι ήδη εξασθενημένοι από την ασθένειά τους.
Δήμητρα Ευθυμιάδου
http://iatropedia.gr/articles/read/3562

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *