ΙΣΑ. Συνάντηση με εκπροσώπους της ΗΔΙΚΑ

Μετά από πρόσκληση του ΙΣΑ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομάδας εργασίας του ΙΣΑ και των επαγγελματικών ενώσεων με εκπροσώπους της ΗΔΙΚΑ για την αποτίμηση του νέου συστήματος e-prescription και τη συζήτηση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή του.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης τόνισε ότι: “Το σύστημα παρουσίασε πολλά προβλήματα κατά την εφαρμογή του, κάτι το ποίο είχε προβλέψει ο ΙΣΑ, πριν ακόμη την έναρξή του, γι αυτό είχε προτείνει την πιλοτική λειτουργία και την επεξεργασία των προβλημάτων μέσα από τις παρατηρήσεις των ίδιων των γιατρών που είναι καθημερινοί χρήστες του συστήματος. Αυτό δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα, να παρατηρηθούν πολλά λειτουργικά προβλήματα και να τεθεί πολλάκις το σύστημα εκτός λειτουργίας. Με τη βοήθεια και τη βιωματική καθοδήγηση της ομάδας εργασίας του ΙΣΑ έγιναν προσπάθειες βελτίωσης που επέφεραν έναν ικανοποιητικότερο βαθμό λειτουργίας, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ σημαντικά προς επίλυση θέματα που αφορούν το μητρώο, τη δυσχέρεια στην καταχώρηση, την διαχειριστική πολυπλοκότητα κατά την ιατρκή εξέταση”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κος Χάλαρης Χρήστος ανέφερε τις δυσκολίες που είχε ενός πρωτοεφαρμοζόμενου προγράμματος, λέγοντας ότι “ζητούμε την κατανόηση των γιατρών χρηστών για τις δυσχέρειες του συστήματος e-prescription και ευχαριστούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τη συνεχή παρακολούθηση και αποτελεσματική βοήθεια επί των προβλημάτων μας”

Η επιστημονική συνεργάτης του ΥΥΚΑ κα Σίμου Έφη δήλωσε ότι “βρισκόμαστε στη διαδικασία ενοποίησης των δύο πρότερων συστημάτων e-syntagografisi και e-diagnosis και τον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί και η ενοποίηση του συστήματος e-ΔΑΠΥ. Στόχος μας είναι να μην ταλαιπωρούνται δύο φορές οι γιατροί στην καταχώρηση επισκέψεων, συνταγών και παραπεμπτικών, αλλά αυτό να γίνεται ταυτόχρονα μέσα από το ενοποιημένο σύστημα”. Επίσης, η κα Σίμου διευκρίνισε ότι στο νέο σύστημα θα υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του φαρμακείου εκτέλεσης των συνταγών και μέσα από αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει εφαρμογή ελέγχου της υπερσυνταγογράφησης.

Ο κος Πατούλης έκλεισε τη συζήτηση τονίζοντας ότι το πλαίσιο ελέγχου της υπερσυνταγογράφησης θα πρέπει να τεθεί σε διαβούλευση και να κληθούν σε αυτήν οι αρμόδιοι Ιατρικοί Σύλλογοι και Φορείς.

Η συνεργασία μεταξύ των ομάδων εργασιών του ΙΣΑ και της ΗΔΙΚΑ θα συνεχιστεί συντονισμένα για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που ανακύπτουν τόσο στο τεχνικό όσο και στο λειτουργικό επίπεδο, των ατελειών στην καταγραφή των εξετάσεων κα

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χάλαρης Χρήστος, η επιστημονική συνεργάτης του Υπουργείου Υγείας κ. Σίμου Έφη, ο Διευθυντής Τεχνολογίας και έρευνας της ΗΔΙΚΑ κ. Ασημακόπουλος Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος της ΠΕΕΒΙ κ. Κραμποβίτης Σπύρος, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΕΕΒΙ κ. Πλακιώτης Αργύρης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος, το μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΙΔΙΚ κ. Σούκας Ιωάννης, ο Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατσουράκος Φώτης και οι ιατροί της ομάδας εργασίας του ΙΣΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *