Παπαγεωργόπουλος: Εντός της εβδομάδας καταβολή χρημάτων από ΕΟΠΥΥ

Μέρος των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα πληρωθούν εντός της εβδομάδας και σε λίγες ημέρες θα πληρωθεί και ο Οκτώβριος δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του οργανισμού Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν οφειλές και χρέη, αλλά επικαλέσθηκε τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για πολιτική μηδενικού χρέους. «Το 2013 θα είναι καλύτερο από το 2012 για τους ασφαλισμένους μας» υποσχέθηκε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Επιτέθηκε
δε σε όσους γιατρούς αντιδρούν στις καθυστερήσεις στην καταβολή των πληρωμών τους προχωρώντας σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών στις 31 Ιανουαρίου αναφέροντας ότι «αν δεν τους αρέσει ας αδειάσουν τις θέσεις, υπάρχουν εκατοντάδες γιατροί που θέλουν να συμβληθούν (με τον ΕΟΠΥΥ)».

«Πρόκειται για μια ομάδα, οι περισσότεροι γιατροί κάνουν τη δουλειά τους (…) ο ΕΟΠΥΥ έχει πόλεμο που σε βάθος χρόνου θα κερδίσει» δήλωσε χαρακτηριστικά κ. Παπαγεωργόπουλος, ενώ έκανε λόγο για παραβατικές συμπεριφορές και πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Σημειώνεται ότι οι γιατροί κάνουν λόγο για επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».

Στο μεταξύ, την προτελευταία μέρα κάθε μήνα θα καταβάλλονται τελικά οι συντάξεις του ΙΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *