Νέα από Αρκαδία. Αδιαφορία φιλάθλων

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο Αστέρας Τρίπολης τα δυο τελευταία χρόνια. Εκεί που κάποτε αγκομαχούσε να κρατηθεί και μετά βίας περνούσε την κόκκινη γραμμή, πέρσι τερμάτισε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη χρονιά, ενώ  και φέτος φιγουράρει στις πρώτες θέσεις.  Έπαιξε, επίσης  για πρώτη φορά πέρσι  στην Ευρώπη και αποκλείστηκε αήττητος, ενώ σήμερα διεκδικεί με αξιώσεις μια θετικότερη διαδρομή στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαία  αυτή η πορεία ούτε συμπτωματική.  Βασικός συντελεστής και αναμορφωτής του τόσο λαμπερού Αστέρα, είναι ο  προπονητής του  Σάκης Τσιώλης. Ανθρωπος εργατικός, ρεαλιστής και ταυτόχρονα γεμάτος ανθρωπιά και καλοσύνη, που κατόρθωσε στη διάρκεια της προπονητικής του θητείας να αλλάξει φιλοσοφία και γηπεδική σκέψη σε όλους όσοι παρακολουθούν από κοντά το ποδόσφαιρο. Συμπαραστάτες και βοηθοί πάντα οι ιδιοκτήτες της ομάδας που του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τους φιλάθλους της πόλης οι οποίοι μετά τις τόσες επιτυχίες δεν κινητοποιούνται ώστε,  στα κρίσιμα και με τις μεγάλες ομάδες του κέντρου, παιχνίδια να γεμίζουν το γήπεδο. Απουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο από μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Και όμως θα μπορούσαν   με μια πιο ενεργό παρουσία τους να βοηθήσουν την ομάδα καλύτερα. Είναι καλό να βλέπουμε στις κερκίδες κόσμο κάθε φύλου και ηλικίας, μιας και οι του Αστέρα δεν διακρίνονται για τις ακρότητες και τις βιαιότητες φιλάθλων άλλων ομάδων. Θα μπορούσαν, συνεπώς, μεγάλοι και μικροί, ολόκληρη η οικογένεια να δίνει ηχηρό «παρών» στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.  Για να υπάρχει παλμός. Για να δίνουν οι φίλαθλοι δύναμη στην ομάδα τους. Δυστυχώς…
Το γήπεδο του Αστέρα δεν είναι  ένας τσιμέντινος  όγκος που ορθώνεται μπροστά μας,  πύργος επιβάρυνσης στην ήδη επιβαρυμένη πόλη. Το γήπεδο αυτό είναι και πρέπει να είναι  ένα κομμάτι εκφραστικότητας, μέρος της ιστορίας της πόλης μας,  που μόνο όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν – κι αυτοί ασυνείδητα – αξιολογήσει. Μην παραβλέπουμε, λοιπόν, το «τώρα» της ομάδας, που είναι εντυπωσιακό. Χτίζει με αυτό το μέλλον της και το μέλλον αυτό είναι άρρηκτα δεμένοσε μεγάλο βαθμό,  με την πρόοδο της Τρίπολης.

 

 

 

 

Προσλήψεις

Σε προσλήψεις 170 επικουρικών γιατρών προτίθεται να προχωρήσει  το Υπουργείο Υγείας, για όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Πρόκειται για συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, 12μηνης διάρκειας. Μεταξύ αυτών  και κάποιοι για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, στις ειδικότητες της καρδιολογίας, μαιευτικής-γυναικολογίας, οφθαλμολογίας, παθολογίας

Μπούκλης – διαγραφή

Ως «παράτυπη» χαρακτήρισε τη συνάντηση των Οικολόγων της Πελοποννήσου, με την οποία ήρθη η πολιτική στήριξη στον ίδιο, ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπρος Μπούκλης, μιλώντας χθες το πρωί στην ΕΡΑ Καλαμάτας. «Αυτή είναι η γνώμη και η απόφαση μόλις 10 ανθρώπων της Πελοποννήσου και για την ακρίβεια 9, καθώς ο ένας ψήφισε υπέρ μου», διευκρίνισε ο κ. Μπούκλης, ο οποίος,  για τη στάση που θα κρατήσει εφ’ εξής στο περιφερειακό συμβούλιο τόνισε: «πρακτικά για μένα δεν αλλάζει τίποτα» ενώ επεσήμανε  πως η εποχή, χρειάζεται «υπέρβαση, διαβούλευση και συνεργασία» για τα συμφέροντα των πολιτών και όχι «στείρα εμμονή και οχύρωση σε οικολογικές θέσεις».

ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Ο συνθέτης και μουσικός Νίκος Ξανθούλης, επελέγη από την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις», ως ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, αντικαθιστώντας τον μέχρι πρότινος διευθυντή, ηθοποιό Αλέκο Κολλιόπουλο. Ο Νίκος Ξανθούλης, είχε διατελέσει από το 1996 έως το 2003, διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Περιβάλλον και ΑμεΑ

Το ΚΠΕ Καστρίου, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και Εθνικών Πόρων, με τη συνεργασία της ομάδας ενίσχυσης εθελοντισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σχεδιάζουν την υλοποίηση βιωματικής δράσης που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2013 στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: «Ανθρωπογενές περιβάλλον και άτομα με αναπηρία». Η δράση θα διεξαχθεί σε αίθουσα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και απευθύνεται σε δύο ομάδες των 50 ατόμων από ενήλικες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας..

Διαμαρτύρονται

Διαμαρτύρεται με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος αναφορικά με την σύσταση του νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και το νέο Ενοποιημένο Οργανισμό για τα 2 Νοσοκομεία Αργους και Ναυπλίου,  συνολικά 250 κλινών (120 κλίνες το ένα και 130 το άλλο ) και με έδρα το Άργος. Η διαμαρτυρία εστιάζεται στο γεγονός ότι το  οργανόγραμμα, οδηγείται σε λανθασμένη επιλογή της έδρας αλλά και του καταμερισμού των κλινών γι αυτό και ζητά να ληφθούν υπόψη  τα επίσημα στοιχεία, ώστε να επανεξεταστεί η  εν λόγω απόφαση. Με βάση, λοιπόν,  τα απολογιστικά στοιχεία προκύπτει ότι το Νοσοκομείο Ναυπλίου εξυπηρετεί αναλογικά μεγαλύτερο αριθμό ασθενών κυρίως κατά τους θερινούς μήνες  και ως εκ τούτου επιβάλλεται η ενίσχυσή του με μεγαλύτερο αριθμό κλινών σε σχέση με το Νοσοκομείο του Αργους, γεγονός που έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την παραμονή της Διοικητικής έδρας του στα Ναύπλιο στο νέο Νομικό Πρόσωπο που έχει συσταθεί με την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας».

Κομματικά

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στο κατάστημα «Αστόρια» (Μεγαλόπολη) στις 6.30μμ θα γίνει πολιτική εκδήλωση ενόψει του συντακτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Στην εν λόγω εκδήλωση θα συμμετέχει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ Παναγιώτης Ρήγας (Ν. Κυκλάδων) και ο βουλευτής Αρκαδίας κ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.  Η πορεία προς το Συνέδριο απαιτεί συζήτηση, διάλογο κι αυτό θα επιχειρηθεί να γίνει στη Μεγαλόπολη.  Για να ανήκει το μέλλον στην Πολιτική, καλούνται να είναι όλοι  εκεί…

Ήξερες ότι:

HAPPY NEW YEAR (έρευνα, επιμέλεια: Μάνος Ι. Ελευθερίου)
HAPPY [hap, gehæplic, hæplic (old English) απλόος – απλούς (αρχ. ελλ.) = φυσικός, ειλικρινής, δίκαιος, ακραιφνής, απόλυτα αληθής]
NEW [nīowe (old English), novus (Latin), νείος – α – ο (αρχ. ελλ., ιων.), νέος – α – ον (αρχ. ελλ.)]
.. YEAR [gear (old English), jēr (Gothic), jār (old Saxon, old High German, ār = year (old Norse), jar = springtime (old Polish), vēr = springtime – το νέο έτος ξεκινούσε στα ρωμαϊκά χρόνια την πρώτη ημέρα της άνοιξης, δηλ. την 1η Μαρτίου (old Latin), έαρ = άνοιξη, η απαρχή ενός πράγματος, κάθε τι ανθηρό, ακμάζον και τρυφερό (αρχ. ελλ.)]
ΑΠΛΟΥΝ ΝΕΟΝ ΕΑΡ, λοιπόν! HAPPY NEW YEAR …ευχή για όλους τους Έλληνες – οι οποίοι δε γνωρίζουμε τις ξένες λέξεις που χρησιμοποιούμε, για όλους τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας αλλά και για όλους τους κατοίκους του πλανήτη οι οποίοι χρησιμοποιούν – χωρίς να το γνωρίζουν, επίσης – λέξεις από την αθάνατη, μεγάλη μάνα, ελληνική γλώσσα… ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλες και όλους.

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ <papamh22@otenet.gr>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *