Συντροφιά σε μοναχικούς ασθενείς από τους εθελοντές της «Διακονίας»

Μικρά παιδιά, μωρά, ηλικιωμένοι και νεότεροι, ανήμποροι άνθρωποι σε νοσοκομεία, με κοινό τους χαρακτηριστικό τη μοναξιά.

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές στο βίντεο που προβάλλεται σε σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και του μετρό και με το οποίο η Εθελοντική Διακονία Ασθενών καλεί τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν τη στοιχειώδη φροντίδα σε μοναχικούς ασθενείς, παιδιά και ενήλικες.

«Πρόκειται για μια συνεχή προσπάθεια να στηρίξουμε τους υπάρχοντες εθελοντές και να προτρέψουμε περισσότερους να συμμετέχουν, να κάνουν αυτό που θα έκανε μία μάνα, ένας πατέρας, ένας αδελφός. Να δώσουν ένα ποτήρι νερό, ένα χαμόγελο, να πουν μια κουβέντα μ’ έναν ασθενή που είναι μόνος» δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλης Κοντογιάννης, εφημέριος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, υπεύθυνος του προγράμματος «Διακονία Ασθενών» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του ιδρύματος της Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στηρίζεται οικονομικά από δωρεές και προσφορές εθελοντών.

Αυτήν τη στιγμή έχει περίπου 360 εθελοντές, από όλες τις ηλικίες, που επισκέπτονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής και με την τρίωρη παρουσία τους προσπαθούν να σταθούν σαν συγγενείς και φίλοι στο πλευρό ασθενών που δεν έχουν δικούς τους ανθρώπους.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

http://www.zougla.gr/greece/article/sintrofia-se-monaxikous-as8enis-apo-tous-e8elontes-tis-diakonias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *