Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Δώστε όλα τα ονόματα και τα στοιχεία στην δημοσιότητα – Τιμωρείστε τους επίορκους- Μην αποπροσανατολίζετε τον Ελληνικό Λαό

 Την στιγμή που, όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας αποκαλύπτουν με πρωτοφανή μαζικότητα το επαίσχυντο «κούρεμα» των χρεών του ΕΟΠΥΥ και την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική της ασυνέπειας, έρχεται απ’ τη μεριά του Οργανισμού, αλλά και της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η απέλπιδα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης απ’ την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παροχών υγείας του χρεοκοπημένου ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ, μετά από πολύμηνες προσπάθειες (!), ο Οργανισμός «κατάφερε» επιτέλους να εντοπίσει 11 περιπτώσεις γιατρών επί συνόλου 75.000 περίπου σε όλη τη χώρα, με παραβατικές συμπεριφορές στην συνταγογράφηση. Θεώρησε δε σκόπιμο, παραμονές του «κουρέματος» των παλιών χρεών και των κινητοποιήσεων του ιατρικού σώματος, να αναδείξει το θέμα, χωρίς να δημοσιοποιήσει κανένα στοιχείο και κανένα συγκεκριμένο όνομα, με μοναδικό σκοπό την στοχοποίηση των Ελλήνων Γιατρών και Φαρμακοποιών.

Για άλλη μια φορά τα χαλκεία των κυβερνητικών αρμοδίων έπιασαν δουλειά, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες και αδυναμίες, που έχουν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους χειμαζόμενους οικονομικά πολίτες. Είναι αυτοί που μαζί με τους προκατόχους τους, χωρίς ίχνος ντροπής, κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μειώσουν δραματικά όλους τους δείκτες υγείας των Ελλήνων και να πετύχουν το αρνητικό ρεκόρ 6 στους 10 πολίτες να μην μπορούν να πάνε σε γιατρό, όπως αποδείχθηκε σε πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Απαιτούμε απ’ τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ να δημοσιοποιήσουν αμέσως τα ονόματα των «απατεώνων», τις κατηγορίες που τους βαρύνουν καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτουν. Απαιτούμε επίσης να αποστείλουν όλα τα στοιχεία στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, προκειμένου να επιβληθούν οι αυστηρότερες από τον νόμο προβλεπόμενες ποινές.

Σε αντίθετη περίπτωση, τόσο ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Ε. Παπαγεωργόπουλος, όσο και ο πολιτικός του προϊστάμενος αναπλ. υπουργός Υγείας κ. Μ. Σαλμάς, που έσπευσαν με μεγάλη προθυμία να εγγράψουν τον ΕΟΠΥΥ στο νεοανακαλυφθέν Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Απάτης και της Διαφθοράς στο χώρο της Υγείας (EHFCN), χρεώνοντας τον Έλληνα Ασφαλισμένο χιλιάδες ευρώ, θα παραμείνουν έκθετοι και υπόλογοι απέναντι στον Ελληνικό Λαό και την Ιατρική Κοινότητα, που τα τελευταία χρόνια δέχεται αλλεπάλληλα και λυσσαλέα χτυπήματα από πολιτικές ηγεσίες, που το μοναδικό έργο που έχουν να επιδείξουν μέχρι τώρα είναι η ανεπάρκεια, η κατεστημένη μετριότητα, η διαπλοκή, η διαφθορά, η μίζα, η αλληλοσυγκάλυψη και οι πελατειακές σχέσεις.

Για τον ΙΣΛ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                                       ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *