ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ: Τιμωρείστε τους επίορκους – Δώστε στη δημοσιότητα τα ονόματα – Σταματήστε την απόπειρα αποπροσανατολισμού και την σπατάλη χιλιάδων ευρώ !

Μετά το χθεσινό δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την “αποκάλυψη σημαντικών περιπτώσεων απάτης” στο χώρο της υγείας, έχουμε να επισημάνουμε τα κάτωθι:

1. Την στιγμή που όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας αναδεικνύουν το άθλιο “κούρεμα” των χρεών του ΕΟΠΥΥ και την ανάλγητη πολιτική του “Δεν πληρώνω”, έρχεται εκ μέρους του οργανισμού και της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η ακόμη πιο άθλια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την συνεχή υποβάθμιση των παροχών υγείας και των υγειονομικών υπηρεσιών του χρεοκοπημένου οργανισμού. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ, μετά από πολύμηνες προσπάθειες ο οργανισμός κατάφερε, επιτέλους, να εντοπίσει 11 περιπτώσεις ιατρών επί συνόλου 70000 σε όλη τη χώρα και μάλιστα η μεγάλη αυτή επιτυχία έρχεται παραμονή κινητοποιήσεων από το σύνολο των παρόχων υγείας !! Θεώρησε δε σκόπιμο, την μεγάλη αυτή επιτυχία να την αναδείξει χωρίς να δημοσιοποιήσει ΚΑΝΕΝΑ συγκεκριμένο στοιχείο και ΚΑΝΕΝΑ συγκεκριμένο όνομα με ΜΟΝΟ σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την σπίλωση του σώματος των Ελλήνων Ιατρών και Φαρμακοποιών. Για άλλη μία φορά, κάποιοι, μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής τους, χρησιμοποιούν την λάσπη και τον κοινωνικό αυτοματισμό για να συγκαλύψουν την δικές τους ευθύνες για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

2. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους αρμόδιους στο υπουργείο υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα των “απατεώνων”, τις κατηγορίες που τους βαρύνουν καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτουν. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επίσης, να αποστείλουν όλα τα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα και στους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους προκειμένου να επιβληθούν οι αυστηρότερες εκ του νόμου προβλεπόμενες ποινές. Αν δεν πράξουν ΟΛΑ τα παραπάνω, τότε θα πρόκειται για συγκάλυψη με αποκλειστικά υπεύθυνο τον ιατρό και πολιτικό προϊστάμενο του ΕΟΠΥΥ, Αν. Υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά, ενώ συγχρόνως θα αποτελεί παραδοχή ομολογίας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Καλούμε, τέλος, τους εμπνευστές της εκστρατείας λάσπης να σταματήσουν την προσπάθεια στοχοποίησης κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι γιατροί, καθώς το ενδεχόμενο κάποιοι να παρανομούν, δεν μπορεί να χαρακτηρίζει με αυτό τον άθλιο τρόπο το σύνολο των ιατρών της χώρας ! Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, αναλαμβάνοντας δράσεις κατά του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης του σώματος των Ελλήνων ιατρών, καθώς εκτιμούμε ότι τα οφέλη για τους πολίτες θα είναι πολλαπλάσια από την εμπλοκή της Ελληνικής Δικαιoσύνης, έναντι του νεοανακαλυφθέντος από τον ΕΟΠΥΥ Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Απάτης και της Διαφθοράς στο χώρο της Υγείας (European Healthcare Fraud and Corruption Network EHFCN) στο οποίο έπευσε να εγγραφεί, εγγραφή που στοιχίζει στον Έλληνα Ασφαλισμένο χιλιάδες ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή “κουρεύει” τους γιατρούς του (http://www.ehfcn.org/images/EHFCN/Documents/membership-rates-2013.pdf)  !!

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΖΗΤΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΣΠΟΠΟΛΕΜΟ.

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου                                              Χ. Παπασιδέρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *