Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει το θαυμασμό της στο σπουδαίο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και στηρίζει τα ανασφάλιστα και φτωχά παιδιά του.

… διότι πραγματικά υπάρχουν γονείς που αραιώνουν με νερό 2 και 3 φορές τις κρέμες και τα γάλατα και δίνουν στα παιδιά τους το μισό από το γεύμα που έχουν ανάγκη, προκειμένου να τους φτάσουν τα διατροφικά σκευάσματα στο μήνα… αλλά ακόμη και με το μισό της απαιτούμενης ποσότητας, ακόμη, αφήνοντας λίγο «νηστικά» παιδιά και βρέφη, ακόμη και έτσι, τα χρήματα δε φτιάνουν!

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 στη Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος, η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κα Βασιλική Θάνου Χριστοφύλου και ο Γεν. Γραμματέας κος Γιώργος Μανωλίδης εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να επιδώσουν την πρώτη αποστολή βοήθειας με ειδικά διατροφικά σκευάσματα για τις ανάγκες των χρονίως πασχόντων παιδιών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία αγάπης και αλληλεγγύης ζωτικής σημασίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία κάνει δωρεά στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής μια μεγάλη ποσότητα ειδικών σκευασμάτων διατροφής για παιδιά χρονίως πάσχοντα, που λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν τα ειδικά προϊόντα που επιβάλλει η πάθησή τους. Τα ειδικά αυτά διατροφικά προϊόντα (γάλατα, κρέμες κλπ) αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σκευάσματα υψηλού κόστους που είναι απαραίτητα για βρέφη και παιδιά με ειδικά νοσήματα δυσαπορρόφησης, των οποίων η υγεία κρέμεται από μία κλωστή ζωής. «Ευχαριστούμε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την προσφορά τους σε ένα έργο ζωής και ελπίδας για τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Τα παιδιά με σύνδρομα δυσαπορρόφησης, αν δεν πάρουν τα στοιχειακά γάλατα και τα κατάλληλα σκευάσματα διατροφής που τους κρατούν στη ζωή, η νόσος τους θα υποτροπιάσει, θα απορρυθμιστούν και μπορεί να πεθάνουν. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοια βρέφη και παιδιά με σύνδρομα δυσαπορρόφησης αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πρόβλημα σίτισης σήμερα στην Ελλάδα. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των φτωχών παιδιών με χρόνια νοσήματα δυσαπορρόφησης, τόσο των ανασφάλιστων που πρέπει να πληρώσουν εξ ολοκλήρου τα ειδικά γάλατα και προϊόντα διατροφής τους, όσο και των ασφαλισμένων που τώρα πια μετά τα ακρωτηριαστικά μέτρα του ΕΟΠΥΥ, το Νοέμβριο του 2012. Όταν η διατροφή ενός παιδιού που λαμβάνει ειδικά διατροφικά προϊόντα, ανέρχεται στα 1800 ευρώ το μήνα και η μέγιστη αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ, βάσει της τελευταίας τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Οργανισμού (ΦΕΚ Β 3054, 18/11/2012), είναι μόνο 400 ευρώ, αναρωτιέται κανείς πώς θα σιτιστούν αυτά τα βρέφη και τα παιδιά;…» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στα ανασφάλιστα και φτωχά παιδιά με χρόνια νοσήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, δεν είναι φιλανθρωπία: είναι πράξη πολιτισμού …και οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι σε αυτήν!

Ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας ευχαρίστησε με τη σειρά του την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την πολύτιμη συμβολή τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, δηλώνοντας: «Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, σας ευχαριστούμε για τη συμβολή και τη στήριξή σας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που ο κλάδος σας περνά. Γνωρίζουμε το άδικο που έχει συμβεί Θα είμαστε δίπλα σας γιατί αυτό που προσφέρετε στην κοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η συνεργασία μας με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ξεκινά σήμερα, θα έχει συνέχεια και θα λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην ιατρική διακονία των αναξιοπαθούντων και εξαθλιωμένων συμπολιτών μας που άρρωστοι χτυπούν την πόρτα μας. Στόχος μας είναι να ανοίγουμε κάθε μέρα και μια άλλη πόρτα για τους ανθρώπους αυτούς. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε μέσα από κάθε πρωτοβουλία μας και δράση μας, γέφυρες ελπίδας και αλληλεγγύης για τη στήριξη των ανασφάλιστων αρρώστων μας.»

Η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κα Θάνου εξέφρασε το θαυμασμό της στο σπουδαίο έργο που επιτελείται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, λέγοντας: «Με ιδιαίτερη χαρά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων γίνεται από σήμερα αρωγός στο σπουδαίο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και με τη συνδρομή όλων των μελών της στηρίξει τα ανασφάλιστα παιδιά του Ιατρείου. Στόχος μας είναι να σταθούμε δίπλα στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που πραγματικά μας εντυπωσίασε τόσο στη δομή του όσο και στο έργο του, να συνεισφέρουμε σε όλα τα επίπεδα και να παρακινήσουμε και άλλους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς προς αυτή την κατεύθυνση»

Με την Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κα Θάνου-Χριστοφύλου και το Γεν Γραμματέα κο Μανωλίδη, εκτός από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κος Πατούλη και το Γεν Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κο Δήμτσα, παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κος Ρέντης, ο Ταμίας του ΙΣΑ κος Πατσουράκος, ο ειδικός Γραμ. κος Παπαμεθοδίου και τα μέλη του ΔΣ κος Ψυχάρης, , κος Δρίτσας, κος Δατσέρης, κος Μπατάκης, κος Ζαχαριάδης, κος Ζαφειρίου, κος Πιτσόλης, ο υπεύθυνος Δημ Σχέσεων της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Πεταλάς, η Ψυχολόγος της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής κα Αυλωνίτη, και οι εθελόντριες του Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, κα Παιδονόμου βιοπαθολόγος, κα Μελιάδου Παιδίατρος, κα Πέτρα νοσηλεύτρια, κα Παππά φαρμακοποιός,

Επίσης κατά την εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σύλλογος Νέων Φαρμακοποιών που με πολλά μέλη του συμβάλλει εθελοντικά στη διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων του Ιατρείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *