Δήλωση προέδρου της ΟΕΝΓΕ για την παρέμβαση Λοβέρδου σε θέματα ΣΕΥΥΠ

Παρενέβη δημοσίως σήμερα ο τ. υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος (κλικ εδώ)  προκειμένου να στηρίξει τους Επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ που διενήργησαν ελέγχους και συνέταξαν τα έωλα και απερίγραπτα πορίσματα για τις περιπτώσεις του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσ/νίκης, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Νοσοκομείου Έδεσσας.

Οι εν λόγω επιθεωρητές, αντί να κινηθούν με σοβαρότητα και αμεροληψία, ενήργησαν με φοβερή προχειρότητα, καταθέτοντας και ανακαλώντας τα πορίσματα που συνέτασσαν με λανθασμένα στοιχεία και οδηγώντας δεκάδες γιατρούς σε αργία, σε έλεγχο από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και –κυρίως- αποστερώντας τους ασθενείς από βασικές κλινικές του ΕΣΥ. Ήδη στην περίπτωση του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσ/νίκης το Πειθαρχικό απάλλαξε τους γιατρούς και το υπηρεσιακό τους επανέφερε με ομόφωνη απόφασή του στην υπηρεσία.

Σημειώνουμε πως και στα δύο αυτά όργανα προεδρεύουν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

 

Τελικά με την παρέμβασή του ο κ. Λοβέρδος προσφέρει τις χειρότερες υπηρεσίες στην πάταξη της διαφθοράς στο ΕΣΥ, για την οποία ουδόλως ενδιαφέρθηκε στη διάρκεια της θητείας του, ενώ έδειξε υπέρμετρο ζήλο για την προσωπική του προβολή χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο τους εν λόγω Επιθεωρητές, οι οποία ανελάμβαναν να «τεκμηριώσουν» όσα αυθαίρετα προανήγγειλε ο κ. Λοβέρδος στη Βουλή ή σε συνεντεύξεις τύπου.

Ας αφήσει λοιπόν ήσυχο το ΕΣΥ ο κ. Λοβέρδος. Αρκετά το ταλάνισε..

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *