Ναι, είμαι με τον Διαμαντόπουλο – θα με συλλάβει ο Δένδιας;

Στρώνουν το δρόμο στη Χρυσή Αυγή, τον φασισμό και τον εμφύλιο, όσοι από την κυβέρνηση απροκάλυπτα μοιράζουν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, παραποιούν δηλώσεις για να συκοφαντήσουν και καλλιεργούν το μίσος.

Είτε σκόπιμα το κάνουν, είτε βλακωδώς, θεωρώντας το απλά ως φυσιολογικό πολιτικό παιχνίδι, με τις δηλώσεις τους διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο κ. Δένδιας και ο κ. Κεδίκογλου, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να σπέρνουν το μίσος, ανοίγουν το δρόμο στην ακροδεξιά και ναρκοθετούν όλη τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Διότι κύριοι, εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στα όρια της νομιμότητας – όπως το λέτε είναι περισσότερο  παράνομο, παρά νόμιμο –, εάν λέτε ότι υποθάλπτει, εάν δεν οργανώνει και δεν ενθαρρύνει την τρομοκρατία, τότε προφανώς λέτε ότι είναι επιβεβλημένο να αντιμετωπιστεί με τον ανάλογο τρόπο: Πάση θυσία, με τη βία, ακόμη και με εμφύλιο, και άρα με όποιο τίμημα. Διότι πώς αλλιώς πρέπει να αντιμετωπιστεί ένα κόμμα που είναι απειλή για τη δημοκρατία, όπως ισχυρίζεστε;

Τα ίδια έλεγε και ο Παπαδόπουλος όταν έκανε τη χούντα: Μιλούσε για τον… «κομμουνιστικόν κίνδυνον», που απειλούσε τη χώρα και γι’ αυτό ο άνθρωπος πήρε τα τάνκς και διέλυσε την όποια δημοκρατία είχε η χώρα τότε. Έρχεται, έλεγε, ο… κομμουνισμός. Εσείς λέτε, έρχεται η… τρομοκρατία.

Το να στοχοποιεί η κυβέρνηση, θεωρώντας τον εύκολο θύμα, τον βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλο είναι εκτός των άλλων και φτηνό κόλπο. Ο άνθρωπος ποτέ δεν κάλεσε κανέναν να πάρει τα όπλα. Τουναντίον είπε ότι η κυβέρνηση οπλίζει τους πολίτες με την πολιτική της – είτε για να αυτοκτονήσουν, είτε για να διαμαρτυρηθούν – και πώς ο ίδιος και το κόμμα του έχουν άλλη πρόταση. Μήπως έχει άδικο; Μήπως όντως κάποιοι στο παρακράτος, με την ανοχή του κράτους, θεωρούν ως καλή λύση στο αδιέξοδο την εμφάνιση της τρομοκρατίας, που θα στρέψει τη συζήτηση και την πολιτική ατζέντα πέραν των βίαιων συνεπειών του μνημονίου και θα καλλιεργήσει το φόβο στα μεσαία στρώματα, ώστε να μην σκέφτονται να πάνε προς τα αριστερά;

Ωραίο κόλπο, αλλά παλιό, δοκιμασμένο και άκρως επικίνδυνο, είτε πιάνει, είτε όχι.

ΥΓ 1: Πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως ακροαριστερό κόμμα, που φλερτάρει με την τρομοκρατία, εκδηλώνεται την ώρα που ο Τσίπρας αποκτά επαφή με την Ουάσιγκτον και ξεκαθαρίζει στους αμερικάνους ότι το κόμμα του είναι ένα κανονικό αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα, με όλα τα καλά και όλα τα κακά, που βρίσκουν οι αμερικάνοι σε αυτό. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

ΥΓ 2: Θα διαμαρτυρηθεί κανείς από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ επισήμως για τα όσα λένε επικίνδυνα και τραγελαφικά ταυτόχρονα, οι υπουργοί της κυβέρνησης, περί σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία; Ή πρέπει να σώσουν τη χώρα και δεν έχει καμία σημασία τι άλλο λέγεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ωρολογιακή βόμβα στη δημοκρατία;  Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε ότι ανατρίχιασε μόλις διάβασε την ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου. Το επίσημο ΠΑΣΟΚ;

ΥΓ: Πέρα από την οικονομία, οφείλουμε να σώσουμε και τη δημοκρατία και τον πολιτικό μας πολιτισμό, είναι χρέος όλων των δημοκρατικών πολιτών να αποδοκιμάσουμε, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση και τα πιστεύω – πρφανώς εξαιρώ τους νεοναζίδες της Χρυσής Αυγής, αυτοί χαίρονται με όλα αυτά – τέτοιου είδους προπαγανδιστικές τακτικές, σαν αυτές, που χρησιμοποιούν κάποιοι υπουργοί.

http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=252156

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *