Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 28/8/11

Το νέο πακέτο περικοπών στα ταμεία και οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, οι αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα με τη συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank, ο έλεγχος της Τρόικας στην ελληνική οικονομία και οι αλλαγές στα ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι τα θέματα που πρωτοστατούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ” “Προκρούστης” για το ασφαλιστικό”

“Νέο πακέτο περικοπών στα ταμεία μέχρι το Νοέμβριο επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας υπό την πίεση της τρόικας. Η παρατεταμένη ύφεση και η ανεργία έχουν οδηγήσει σε οριακό σημείο τους ασφαλιστικούς φορείς, πολλοί από τους οποίους αδυνατούν να συνεχίσουν την καταβολή συντάξεων μετά το πέρας του χρόνου”.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: “Πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης-τραπεζών”

“Σε πορεία σύγκρουσης βρίσκονται κυβέρνηση και τράπεζες για τον έλεγχο των χρηματοπιστωτικών ομίλων. Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να ενισχύσει κεφαλαιακά τις τράπεζες αποκτώντας μετοχές, που σημαίνει την κρατικοποίησή τους, ενώ οι τράπεζες αναζητούν τρόπους να αποφύγουν τον εναγκαλισμό”.

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: “Δημόσιο: Ποιοι και πως θα πάρουν το εφάπαξ”

“Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το δανεισμό του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) με 500 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να καταβληθούν τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων”.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: “Κοντά σε συμφωνία συγχώνευσης Alpha και Εurobank”

“Ριζικές αλλαγές στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τον ξαφνικό “γάμο” δύο μεγάλων τραπεζικών ομίλων, της Alpha Bank και της Eurobank με τη συμμετοχή κεφαλαίων του Κατάρ”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: “Κυκλοφορεί υπογείως: Βγάλτε τις εικόνες”

“Κύκλοι προσκείμενοι στους Μετανάστες, ετοιμάζονται να απαιτήσουν: ΕΞΩ οι ΕΙΚΟΝΕΣ από τις ΑΙΘΟΥΣΕΣ Διδασκαλίας. “Πόλεμος” κατά της Σημαίας και κατά των Θρησκευτικών Εορτών. Μιλάνε μετά βεβαιότητας για την κατάργηση της Σχολικής Εορτής των ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ”.

Η ΕΠΟΧΗ: “Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο ΛΑ.Ο.Σ. στην εξουσία!”

“Νέα στοιχεία, που μπορεί να αποδειχθούν αποφασιστικής σημασίας για τις προσεχείς πολιτικές εξελίξεις, φέρνει η συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ στη Βουλή κατά τη συζήτηση και την ψήφιση του νόμου- πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση”.

Η ΝΙΚΗ: “Οι καταθέσεις και πόσο εγγυημένες είναι”

“Η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να θωρακίσει το τραπεζικό σύστημα, αφαιρώντας τις προβληματικές επενδύσεις που είναι εκτεθειμένες”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Το Δημόσιο αντιστέκεται και η τρόικα οργίζεται”

“Έντονη δυσαρέσκεια προκαλεί στην τρόικα η απροθυμία της κυβέρνησης για ουσιαστική συρρίκνωση του κράτους, το οποίο εξακολουθεί να εμφανίζει ισχυρές αντιστάσεις, κάτι που εκδηλώνεται αυτή την περίοδο σε τρία πεδία”.

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: “Τέλος χρόνου”

“Η συναίνεση των κομμάτων του δικομματισμού σηματοδοτεί τη μετάβαση σε εποχή κεντροδεξιάς διακυβέρνησης. Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η ελληνική οικονομία θα βουλιάξει στην ύφεση και το 2012 και αναζητεί τρόπους “σιωπηρής διαπραγμάτευσης” με την τρόικα”.

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: “Φουλ για εκλογές στις 13 Νοεμβρίου”

“Ένα βήμα πριν από τη ρίψη του κύβου των εκλογών βρίσκεται ο ένοικος του Μαξίμου, ο οποίος, κατά διαρροές που πηγάζουν από κυβερνητικά κέντρα και συνεχίζονται με ρυθμούς πλημμυρίδας στην πολιτική πιάτσα, εμφανίζεται να έχει αποδεχτεί ως την πλέον ρεαλιστική εκδοχή για άνοιγμα πρόωρης κάλπης αυτή που ευρύτατα κυκλοφορεί με σημείο αναφοράς την ημερομηνία της 13ης Νοεμβρίου”.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ- Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη”

“Οργανώστε τον αγώνα σας, πρώτα απ” όλα στο χώρο δουλειάς, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση και η σημερινή πολιτική. Για προστασία από τις απολύσεις, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που πάνε για κατάργηση, με τη σφραγίδα της ΓΣΕΕ”.

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: “Η κυβέρνηση φοβάται το “θερμό” φθινόπωρο”

“Αλλάζουν τους σχεδιασμούς τους οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία να πάει σε εκλογές, εκμεταλλευόμενη επικοινωνιακά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου που ενέκρινε την αύξηση της δανειακής βοήθειας και το ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: “Τι κρύβει η άγρια ρήξη- Δεν άντεξε άλλο ο Παμπούκης, πέταξε την καρέκλα και έφυγε”

“Χτύπησε σκληρά κυβέρνηση και Γιώργο, καταγγέλλοντας ότι υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον. Από καιρό είχε αποφασίσει να αποχωρήσει, βλέποντας ότι τίποτε δεν περπατάει. Θα μιλήσει σύντομα ο Παμπούκης και κάποιοι χάνουν από τώρα τον ύπνο τους…”.

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: “Αποτύχατε, ώρα για 10 νέα μέτρα! Η τρόικα δεν συμμερίζεται την κρυφή επιθυμία Βενιζέλου για επαναδιαπραγμάτευση”

“Μπροστά σε μια νέα καταιγίδα μέτρων θα βρεθούν οι φορολογούμενοι μετά τη δραματική πορεία που έχουν λάβει η εκτέλεση του Προϋπολογισμού αλλά και η ένταση της ύφεσης”.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: “Εκλογές ευθύνης- Ανδρέας Λοβέρδος: Κομματκή δημαγωγία και τυφλή αγανάκτηση μας πάνε προς την κάλπη”

“Ο υπουργός Υγείας προεξοφλεί ακόμα ότι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι μια ανοιχτή προοπτική, είτε γίνουν είτε δεν γίνουν εκλογές. Ο υπουργός Υγείας προσθέτει ακόμα ότι θα παρευρεθεί στην προσεχή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: “Τέρμα στην ασυδοσία”

“Να κόψει τον ομφάλιο λώρο της ατιμωρησίας και της αυθαιρεσίας στο δημόσιο τομέα επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω του νέου Πειθαρχικού Δικαίου που προωθεί για τους δημοσίους υπαλλήλους”.

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: ” “Παντελόνιασε” 250 εκατ. ευρώ ο… “Ασπίδας”!”

“Το “Παρασκήνιο” ανοίγει ένα φάκελο στον οποίο κρύβονται πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι σαν ασπίδα προστασίας της οικογένειας Ψωμιάδη. Μάχη για να ανοίξουν θηριωδείς λογαριασμοί στην Ελβετία, όπου κατέληξαν τα χρήματα 70.000 θυμάτων του ομίλου “ΑΣΠΙΣ” “.

REAL NEWS: “Μας οδηγούν στα βράχια! Εκρηκτικό μείγμα λαθών, αναποφασιστικότητας και καθυστερήσεων”

“Πασιφανής η αδυναμία της κυβέρνησης να επιτύχει τους στόχους της οικονομικής πολιτικής. Αγρια σπέκουλα ξένων οίκων αξιολόγησης και ΜΜΕ, με σενάρια πτώχευσης εντός του 2011. Κλυδωνισμοί στο τραπεζικό σύστημα από τις παρεμβάσεις της Black Rock. Ζημιές 30 δισ. ευρώ από ομόλογα και δάνεια”.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: “Πώς θα σπουδάσουν τα παιδιά μας από φέτος- Νέο περιβάλλον στα ΑΕΙ με 22 αλλαγές”

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: “Αποδεκατίζουν τη… συμπρωτεύουσα- Κλείνουν ή μετακομίζουν υπηρεσίες στην Αθήνα”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Μπλόκο σε 1,5 εκατ. ΑΦΜ υπόπτων για φοροδιαφυγή”

“Επιχείρηση φορολογικής… εκκαθάρισης ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο να διαγραφούν περίπου 1,5 εκατομμύριο καταχωρήσεις αριθμού φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) που είτε εμφανίζονται ως ανενεργοί ή θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή”.

ΚΕΡΔΟΣ: “10 αντικειμενικά κριτήρια για ελεύθερους επαγγελματίες”

“Αντικειμενικά κριτήρια με βάση τα οποία θα επιχειρηθεί να εντοπισθούν οι φοροδιαφεύγοντες, αλλά πολυτελώς διαβιούντες, προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=304940

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *