Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Σχετικά τις αποπληρωμές ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών, δεδουλευμένων Ιατρικών υπηρεσιών

Πειραιάς,  23-1-2013

Προς τον Υπουργό Υγείας  Κο  Λυκουρέντζο

  • τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας  Κο Σαλμά
  • τον Αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών  Κο Σταϊκούρα

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ζητά άμεση ενημέρωση για τις χθεσινές  (22-1-13) συσκέψεις-συναντήσεις των Πολιτικών Ηγεσιών των Υπουργείων Υγείας-Εργασίας-Οικονομίας αφενός  και  των Διοικητών των Ασφαλιστικών Ταμείων Υγείας αφετέρου (στις οποίες δεν παρευρίσκονταν τα θεσμικά Ιατρικά όργανα) και αφορούσαν  τις αποπληρωμές ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών.

 

Επειδή οι αποφάσεις έχουν σχέση με το μείζον θέμα της μη πληρωμής επί 3 χρόνια των δεδουλευμένων Ιατρικών υπηρεσιών,  που παρείχε ο Ιατρικός Κόσμος στους ασφαλισμέ-νους πολίτες,  σας γνωρίζουμε ότι :

 

  1. Δεν θα δεχθούμε καμμία απόφαση που θα ληφθεί και θα έχει ως αποτέλεσμα την «λήστευση»  χιλιάδων επιστημόνων που παρείχαν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους πολίτες που έχουν πληρώσει τις εισφορές τους και που ήταν υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει.
  2. Δεν θα δεχθούμε τη μη εφαρμογή των νόμων του Συντάγματος περί ισονομίας και ίσης μεταχείρισης των πολιτών,  δηλαδή κάποιοι πάροχοι Υγείας να έχουν πληρωθεί ή να τους γίνονται εκπτώσεις  3,5% περίπου σε ανέλεγκτες δαπάνες και σε κάποιους άλλους (όπως οι ιατροί) να μιλάνε για «κουρέματα» των πραγματοποιηθέντων παροχών Υγείας σε ποσοστό που θα κυμαίνεται από 8% έως 20%.

 

Ζητάμε την άμεση καταβολή χωρίς «κούρεμα» των κατατεθειμένων δαπανών Υγείας από τους ιατρούς στα Ασφαλιστικά Ταμεία,  τις οποίες όφειλαν να έχουν εκκαθαρίσει,  άλλως ζητάμε την παρέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας και του Εισαγγελέα για άσκηση δίωξης για παράβαση καθήκοντος των υπευθύνων των Ασφαλιστικών Ταμείων και όσων άλλων ενέχονται,  διότι δεν εδόθη εντολή και δεν έγιναν οι εκκαθαρίσεις των λογαριασμών των ιατρών.  Ο Ιατρικός Κόσμος δεν φοβάται τον έλεγχο και ούτε έχει να κρύψει κάτι.  Ζητά την αποπληρωμή των δεδουλευμένων του.  Παζάρια και ανοχές ενόψει πιθανού ελέγχου δεν αποδέχεται και δεν πρέπει να αποδεχθεί.

 

Ζητάμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για την επίλυση του θέματος και την κατάθεση των θέσεων και απόψεών μας.

 

Τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα δεχθούμε τον επιστημονικό και εργασιακό ευτελισμό μας,  ούτε οποιαδήποτε συκοφάντηση του Κλάδου,  ούτε την μεροληπτική αντιμετώπισή μας σε σχέση με άλλους παρόχους Υγείας.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                         ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΡΩΦ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *