Τρεις μέρες νηστικό το βρέφος από τη Λέρο – Τι λέει το πόρισμα για το θάνατό του

Σφίξιμο στο στομάχι προκάλεσε στο πανελλήνιο η είδηση πως το 34 ημερών βρέφος από τη Λέρο δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή. Σήμερα θα γίνει η νεκροψία.

Το αγοράκι είχε μεταφερθεί από τη Λέρο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ. Άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Τρίτης και ήδη η επιστημονική έκθεση των γιατρών του νοσοκομείου έχει αποσταλεί στο υπουργείο Υγείας.

Το πόρισμα για τα αίτια θανάτου είναι σοκαριστικό. Το παιδί πέθανε γιατί είχε μείνει τρεις μέρες ατάιστο! Αποτέλεσμα ήταν ένα ένα τα όργανά του να σταματήσουν να λειτουργούν. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί είχαν μιλήσει για πολυοργανική ανεπάρκεια.

«Το βρέφος πέθανε από πολυοργανικό νόσημα. Έπεσε η λειτουργία όλων των οργάνων του, με αποτέλεσμα να προκληθεί στο τέλος καρδιακή ανεπάρκεια, κάμψη και θάνατος. Το βρέφος ήταν τρεις μέρες ατάιστο. Ήταν ήδη πολύ αργά όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του ήταν ανεπίστρεπτη. Και άντεξε πολύ τρεις μέρες», δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας.

Το τι προηγήθηκε πριν φτάσει το βρέφος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παραμένει στο σκοτάδι. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασιτία, υποθερμία και δύσποινα αλλά και τραύματα στο σώμα του γιατί δεν του άλλαζαν πάνες.
Πολλοί μίλησαν για τις ευθύνες της 24χρονης μητέρας της, που έψαχνε λύσεις σε forum στο internet, εκείνη υποστηρίζει ότι ο παιδίατρος δε βρισκόταν στο νησί αλλά είχε αποκλειστεί στην Κω. Όμως όπως προέκυψε τις τελευταίες ώρες, ο παιδίατρος του νοσοκομείου ήταν κανονικά στη θέση του.
Ο εισαγγελέας της Κω έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά της μητέρας για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η 24χρονη είχε μετακομίσει τους τελευταίους μήνες στη Λέρο, σύμφωνα με το lerosnews.gr για να ζήσει με τον πατέρα του παιδιού, που είναι στρατιωτικός.

Συγκλονισμένος μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας: «Επειδή είχα πρόβλημα με τη μητέρα μου, εκείνη τη μέρα έτυχε να βρίσκομαι στο νοσοκομείο. Με κάλεσαν οι γιατροί στην Παιδιατρική Κλινική, όπου η μάνα με τον σύντροφό της είχαν πάει το παιδί. Οι εικόνες που αντίκρισα όταν οι γιατροί με οδήγησαν στη θερμοκοιτίδα πραγματικά με σόκαραν. Είδα ένα νεογέννητο που είχε ακριβώς την εικόνα που έχουν τα υποσιτισμένα βρέφη της Αιθιοπίας. Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, γεμάτο πληγές με πύον, γιατί το δερματάκι του άρχισε να σκάει από την ασιτία, και άπλυτο.

Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας της Κω, ενώ έσπευσε και η αστυνομία που πήρε καταθέσεις. Προσωπικά θεωρώ πως πρόκειται για καθαρή αμέλεια, εγκληματική.

Η μητέρα ζούσε στη Λέρο μαζί με τον στρατιωτικό σύντροφό της που υπηρετεί στο νησί, χωρίς κανείς από τους δύο να είναι από τη Λέρο. Μάλιστα, στην αρχή έλεγε ότι γέννησε πρόωρα τον γιο της, στους έξι μήνες, αλλά το παιδί ζύγιζε 3,5 κιλά, γεγονός που τη διαψεύδει. Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση και η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να αναλάβει την υπόθεση».

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=187245&catid=3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *