Ελένη Γεωργιάδου Σκύρος 22/1/13 Ειδικός Παθολόγος. Φωνή απόγνωσης για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από το φουρτουνιασμένο Αιγαίο.

Προς:

κ. Υπουργό Υγείας
κ. Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
κ. Πρόεδρο ΗΔΙΚΑ

Κοιν:

Βουλευτές Ν. Εύβοιας
Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας
Λοιπούς Ιατρικούς Συλλόγους
Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Φωνή απόγνωσης για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από το
φουρτουνιασμένο Αιγαίο.

Κύριε Υπουργέ Υγείας, κύριοι Πρόεδροι, κύριοι υπεύθυνοι για την νομοθεσία στο χώρο της υγείας, σας συγχαίρω για τη μεγάλη σας ανακάλυψη και καινοτομία: ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.

Ονομάζομαι Ελένη Γεωργιάδου, είμαι ειδικός παθολόγος στη νήσο Σκύρο. Πρόκειται για νησί 4000 κατοίκων που το καλοκαίρι υποδέχεται πάνω από 30000. Υπάρχει ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (όχι Κέντρο Υγείας). Το κλιμάκιο ιατρών της Πολεμικής Αεροπορίας από το 251 ΓΝΑ που ερχόταν για μια εβδομάδα το χρόνο στο νησί, σταμάτησε προ 2ετίας την πολύτιμη προσφορά του (πιθανώς λόγω οικονομικών περικοπών).

Το σύστημα που όπως έλεγε ο Κος Λοβέρδος θα βάλει τάξη στην υπερσυνταγογράφηση και στη σπατάλη του ΕΟΠΥΥ και θα βοηθήσει ασφαλισμένους, ιατρούς, φαρμακοποιούς, ήταν η μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ που έγινε ποτέ στο χώρο της υγείας και ο υπέρτατος εξευτελισμός τόσο των ασθενών, όσο και του ιατρικού κλάδου.

Βάλατε μία από τις μεγαλύτερες επιστήμες, την Ιατρική, σ’ένα απύθμενο καζάνι γραφειοκρατίας και αποσυντονίσατε τον εγκέφαλό μας από τον αληθινό σκοπό του: τη σωτηρία του ανθρώπινου σώματος, την εμψύχωση και την συμπαράσταση στον ψυχικό πόνο του συνανθρώπου μας.

Μετατρέψατε μία 5λεπτη απασχόληση (ιατρού – ασθενούς) σε πολύωρη, πολυήμερη ταλαιπωρία, πολλές φορές άκαρπη.

Από τα ξημερώματα μαζεύεται ο κόσμος έξω από τα ιατρεία για να πάρει σειρά για τα φάρμακά του (ιδίως μετά τις λήξεις των επαναλαμβανόμενων απεργιών των φαρμακοποιών). Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε, διότι μόλις το σύστημα ανοίγει, πέφτει από υπερφόρτιση. Οι ασθενείς γίνονται έξαλλοι, οι γιατροί χάνουν την υπομονή τους και μέχρι το μεσημέρι εγκαθιστούμε ξανά και ξανά κωδικούς και μπες – βγες σε μια ταλαιπωρία ανείπωτη πέρα από κάθε όριο και τρόπο περιγραφής.

Πώς να εξετάσουμε τον ασθενή και να είμαστε ευγενείς, υπομονετικοί, θεραπευτές και συμπαραστάτες, όταν η συνταγογράφηση έχει μετατραπεί σε επείγον
και οι ασθενείς μας χτυπούν τις πόρτες και μας απειλούν με απίστευτες λεκτικές εκφράσεις, νομίζοντας ότι εμείς δεν θέλουμε να τους εξυπηρετήσουμε. Οι ίδιοι ασθενείς επί 3-4 ημέρες επανέρχονται με ΤΑΧΙ, καρότσες αγροτικών, λεωφορεία και συνοδεία μπαστουνιών και να τους εξηγείς ότι: Λυπάμαι! Δεν δουλεύει πάλι το σύστημα, ή κάτσε μέχρι τις 6 το απόγευμα (διότι ίσως το μεσημέρι αποφορτιστεί).

Σας υπενθυμίζω ότι στο νησί υπάρχουν δύο υπολογιστές, ο δικός μου και ένας του περιφερειακού ιατρείου. Κι αν τύχει και δουλέψει αυτή η απάτη, χρειάζεται 30 – 40 λεπτά, σε περίπτωση 2 ή 3 συνταγών, με συνοδά παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων, μετά την αναγραφή τους, όπως παλιά, και στο βιβλιάριο, την καταχώρηση στο βιβλίο εισερχομένων και χειρόγραφη απόδειξη για εισόδημα από 5 έως 10 ευρώ. Διότι εμείς οι μη συμβεβλημένοι αλλά πιστοποιημένοι ιατροί στο e-syntgografisi απλήρωτοι από το 2010, από το αναξιόπιστο κράτος παίρνουμε από 5 έως 10 ευρώ για συνταγές – παραπεμπτικά. Αλλά ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα δεν μας αφήνετε να τα εισπράξουμε εφόσον διώχνουμε τον κόσμο, ο οποίος έρχεται τις περισσότερες φορές για συνταγογράφηση και όχι για εξέταση. Είναι εξαθλιωμένος και φτωχός.

Και ρωτάει:
– Γιατρέ θα μου πάρεις την πίεση;
– Ευχαρίστως.
– Θα μου πάρεις και ένα σάκχαρο;
– Ευχαρίστως.
– Να κάνω και μια ερώτηση;
– Ευχαρίστως
– Τι είναι ο πόνος που νιώθω στο στήθος και με χτυπάει στην πλάτη;

Ο γιατρός χλωμιάζει. Κάνει πλήρη εξέταση με καρδιογράφημα και διαπιστώνει οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και πασχίζει για την διακομιδή του με 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Και φυσικά δεν θα ζητήσουμε το αρχικό 5ευρω σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις. Και ο κόσμος το αναγνωρίζει και επανέρχεται με 5 αυγά, λίγο λάδι ή λίγα χόρτα που μάζεψε ο εμφραγματίας για να ευχαριστήσει τον γιατρό του, ή κάποιος άλλος για να εξεταστεί άνευ χρημάτων. Εσείς όμως ζητάτε λεπτομερή καταγραφή εισοδημάτων. Άρα εμείς πρέπει να καταγράφουμε στις αποδείξεις 5 αυγά, λίγα χόρτα ή 1kg ντομάτες;

Πολλοί συνάδελφοι δεν έχουνε καλή σχέση με τους υπολογιστές και την τεχνολογία. Την Ιατρική τη διδαχτήκαμε στα Πανεπιστήμια, στα επείγοντα των νοσοκομείων, στις εντατικές, στα αμφιθέατρα και στα ανατομεία. Το βάρος έκαστου βιβλίου ισοδυναμεί με το βάρος ενός τούβλου και συρρικνώνεται στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας, όχι σε κάποιου υπολογιστή.

Πολλοί από εμάς προσλάβαμε άτομα για γραμματειακή υποστήριξη, ώστε να ασχοληθούμε με τον ίδιο τον ασθενή και όχι με την γραφειοκρατία. Δυστυχώς όμως βρέθηκαν άνευ αντικειμένου αφού είναι αδύνατο να γνωρίζουν δραστικές ουσίες για να μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία της συνταγογράφησης κι έτσι σύντομα θα απολυθούν.

Πριν το εφαρμόσετε…..

1. Μήπως σκεφτήκατε να μας εκπαιδεύσετε; Αλλά εσείς ξέρατε τι κάνατε. Διότι κάθε εβδομάδα ή μήνα θα αλλάζατε πάλι τις οδηγίες, την επιφάνεια εργασίας, τα ποσοστά συμμετοχής των φαρμάκων και θα αναιρούσατε τις προηγούμενες αποφάσεις και η εκπαίδευση θα πήγαινε χαμένη.

2. Πριν επιβληθεί, γιατί δεν το δοκιμάσατε για 10.000.000 ανθρώπους και αφού λειτουργήσει και πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις να το εφαρμόσετε τελειοποιημένο, άνευ προβλημάτων;

3. Μήπως σκεφτήκατε ποτέ όλους εμάς, τις φωνές του Αιγαίου, του Ιονίου, των ακριτικών και ορεινών περιοχών, τη δυσχέρεια μετάβασης των ασθενών μας στα κοντινότερα νοσοκομεία; Σας ενημερώνω λοιπόν ότι λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, άλλοι μείναμε χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, άλλοι χωρίς νερό, άλλοι χωρίς τηλέφωνο και εσείς καμαρώνετε για το επίτευγμά σας. Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οι γιατροί της ακριτικής Ελλάδας δεν μπορούμε να έχουμε εύκολες προσβάσεις στο internet ακόμη κι αν το σύστημα δούλευε. Δεν κουβαλιέται υπολογιστής – εκτυπωτής στον ορεινό βοσκότοπο της Νότιας Σκύρου, στους υπερήλικες κατάκοιτους ανθρώπους αυτού του ιερού βράχου, στα στενά ανηφορικά σοκάκια ενός μέτρου φάρδους ή στις πλαγιές του Πηλίου, του Μετσόβου, του Έβρου κλπ. Γιατί εσείς ζητάτε φυσική παρουσία του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια της συνταγογράφησης γεγονός που όπως αντιλαμβάνεται ο κοινός νους είναι πολλές φορές αδύνατο.

4. Σκεφτήκατε ότι ζητάτε γνωμάτευση από ιατρούς άλλης ειδικότητας για να τους συνταγογραφήσουμε τα φάρμακα οι παθολόγοι, οι γενικοί ιατροί κλπ, ότι στα νοσοκομεία οι ιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το επόμενο νούμερο αναμονής; Ποια γνωμάτευση να του ζητηθεί στις 5 τα ξημερώματα; (Έξω από την πόρτα γίνεται «πόλεμος»). Κι αν ο ασθενής χρειαστεί φάρμακα, αρχίζει ο Γολγοθάς του.

5. Προ τριμήνου χρειάστηκε να συνταγογραφήσω σε τέκνο, (έμμεσο ασφαλισμένο σε κυρία 39 ετών). Το ΑΜΚΑ του παιδιού δεν ήταν σωστό απ ‘ότι διαπίστωσα. Ήταν το ΑΜΚΑ του 40χρονου πατέρα που είχε αυτοκτονήσει και στο παιδί είχε περαστεί κατά λάθος το ΑΜΚΑ του συγχωρεμένου. Γιατί στο e-syntagografisi υπάρχουν αναρτημένοι οι πεθαμένοι άνθρωποι από 7ετίας; Γιατί δεν ενημερώθηκαν από τα ιατρικά πιστοποιητικά των Ληξιαρχίων ότι ο ασθενής απεβίωσε; Εμείς πώς να το γνωρίζουμε; Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν έχει φωτογραφίες. Ποιων τα λάθη πληρώνουμε οι γιατροί;

6. Μας υποχρεώσατε (μέσω ΦΕΚ) να ελέγχουμε τις ασφάλειες των ασθενών για να συνταγογραφήσουμε ή να εξετάσουμε. Που ζείτε; Τουλάχιστον το 30% των ασθενών μας είναι με ληγμένες ημερομηνίες – απλήρωτες ασφάλειες ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ. Δεν δικαιούνται ούτε εμβόλια για τα παιδιά τους. Κι αν είσαι για νοσηλεία τότε στην διακομιδή σου τραγούδα: «Αν ήμουν πλούσιος». Διότι εξερχόμενος από τη νοσηλεία για χολοκυστεκτομή ο μόλις απολυμένος υπάλληλος ή κατεστραμμένος ελευθεροεπαγγελματίας θα πληρώσει τιμολόγιο στο γραφείο κίνησης και πιθανώς θα χρειαστεί έρανο για να πάρει εξιτήριο. Τόσα χρόνια πλήρωνε κανονικά τις εισφορές του. Τώρα που περνάει δύσκολες ώρες δεν του δώσατε ούτε καν περίοδο χάριτος ώστε να μπορεί να δικαιούται έστω για ένα εύλογο διάστημα τα φάρμακά του. Εμείς οι ιατροί υποκύψαμε και γίναμε ελεγκτές του κράτους. ΚΑΚΩΣ. Είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία και τη ζωή του. Εσείς είστε όμως υπεύθυνοι του θανάτου του (αν συμβεί) διότι βάση νόμου δεν επιτρέπεται να συνταγογραφήσουμε στο βιβλιάριο τα φάρμακα που χρειάζεται.

7. Δημιουργήσατε τον ΕΟΠΥΥ, διαχωρίσατε φάρμακα υψηλού κόστους με απαραίτητη την μετάβαση μηνιαίως των ασθενών στην Αθήνα, στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ. Ποιας κατηγορίας ασθενών; Των ογκολογικών περιστατικών με οστικές μεταστάσεις, των νεφροπαθών, των αναπήρων από ρευματικά νοσήματα; Και σας περιφρόνησαν! Μην φοβάστε! Αποφάσισαν να πεθάνουν στη γη που γεννήθηκαν. Δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται ανήμποροι σωματικά και ψυχικά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα κι έτσι μπορείτε να περηφανεύεστε για την μείωση του φαρμακευτικού κόστους. «Φεύγουν» καρκινοπαθείς στα χέρια μας ο ένας μετά τον άλλο αλλά τουλάχιστον περήφανοι διδάσκοντάς μας μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας.

8. Προ μηνών αναρτήσατε στον ΕΟΠΥΥ ότι οι μη συμβεβλημένοι ιατροί δεν μπορούν να γράφουν πάνω από δύο συνταγές τον μήνα ανά ασθενή. Συνοδεύεται μάλιστα και από ποινικές ρήτρες. Δηλαδή αν παίρνει 7 φάρμακα ή 8 θα γυρίζει την Αθήνα ή τα νησιά να βρεί τις αντίστοιχες ειδικότητες για συνταγογράφηση. Είναι ντροπή κύριοι, διότι ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι μας τιμωρείτε επειδή δεν δεχτήκαμε να συμβληθούμε με το υπέροχο δημιούργημά σας, τον ΕΟΠΥΥ. Γιατί οι συμβεβλημένοι μπορούν να γράφουν 10 συνταγές; Η ιατρική μας δεοντολογία δεν το επιτρέπει αυτό το βασανιστήριο στο συνάνθρωπό μας.

9. Και τέλος. Σταματήστε την ιστορία με τα γενόσημα που μπερδέψατε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, τόσο των γιατρών αλλά κυρίως των ηλικιωμένων ασθενών μας. Έως τώρα γνώριζαν ότι το χάπι τους ήταν το κίτρινο χαπάκι με το ροζ κουτάκι κι εδώ και λίγο καιρό ένα μήνα είναι μπλε, τον άλλο κόκκινο και τον άλλο μαύρο. Διότι δεν λάβατε υπόψη σας ότι το 20% περίπου των ελλήνων είναι αναλφάβητοι. Κι αν τόσο πολύ σας ένοιαζε το φθηνότερο και καλύτερο φάρμακο ας επιβάλατε νόμο ώστε να έχουμε μόνο ελληνικά γενόσημα ώστε να αναπτυχθεί τουλάχιστον η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και όχι το φθηνότερο πακιστανικό, μπαγκλαντέζικο, ινδικό που δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει εκεί αντίστοιχος ΕΟΦ και πως λειτουργεί. Διότι αν υπήρχε δεν θα βρισκόταν θραύσματα γυαλιού στα φάρμακα αυτών των χωρών όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τα ΜΜΕ.

10. Αποφασίσατε να κάνετε την Ελλάδα ένα μεγάλο αυτοματοποιημένο Memorial. Συγνώμη κύριοι! Μιλάμε για την ίδια χώρα; Την Ελλάδα; Και κάτω από την επήρεια ποιου παράγοντα αποφασίσατε; Πανικού, πίεσης ή ουσιών; Αν έγινε από άγνοια ή αμέλεια σας κατανοούμε και σας συγχωρούμε. Διότι ανθρώπινος νους δεν χωράει αυτό που ζούμε εξαιτίας σας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΑΣ!!!

Οι Έλληνες ιατροί θα σας είμαστε ευγνώμονες για την ευθανασία αυτής της επιστήμης και της εξαγωγής στο εξωτερικό ενός τόσο μορφωμένου εμπορεύματος. Ευχαριστούμε τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας και τους νομοθέτες. Όταν όμως αρρωστήσει κάποιος (που δεν το εύχομαι) θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ, να εξεταστούν την ημερομηνία που θα βρεθεί το κενό, να περιμένουν υπομονετικά στα επείγοντα δημοσίου νοσοκομείου και όχι στα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα ξενοδοχειακής υποδομής. Ίσως το ράντζο ενός διαδρόμου, η αναμονή για χειρουργικό κρεβάτι, η έλλειψη φαρμάκων και υλικών, η λήψη αμφίβολης ποιότητας γενοσήμων τους βοηθήσει να βρουν τη σωστή λύση για το εθνικό μας σύστημα Υγείας και τη βελτίωση του.

Ζήστε λοιπόν μαζί μας κι ανάμεσά μας να μοιραστείτε λίγο τον κόσμο μας, διότι εμείς δεν φτάνουμε τον δικό σας.

Ευχαριστώ θερμά για την υπομονή σας.

Ελένη Γεωργιάδου

 

11 thoughts to “Ελένη Γεωργιάδου Σκύρος 22/1/13 Ειδικός Παθολόγος. Φωνή απόγνωσης για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από το φουρτουνιασμένο Αιγαίο.”

 1. Στου κουφου ( και ηλιθιου ) την πορτα ,οσο θελεις βροντα !!!

  Κα Γεωργιαδου ,συναδελφε ,αυτος ειναι και ο λογος που η χωρα αυτη δεν θα δει ασπρη μερα ποτε !
  Γιατι εμπιστευομαστε αυτους που διοικουν με κριτηρια συμφεροντολογικα και οχι Εθνικα .

  Χασαμε …

 2. Αγαπητή μου συνάδελφε, συμφωνώ απολύτως μ’αυτά που γράφεις !!!
  … αλλά, τι μπορεί να ζητήσει κανείς από το σύστημα, που ποτέ δεν έχει κρύψει ότι εξυπηρετεί το 1% που πληθυσμού (καπιταλ-ιστικό λέγεται) και το οποίο μετ’επιτάσεως ψηφίζει η συντριπτική πλειοψηφία του γενικού πληθυσμού της χώρας, ακόμα περισσότερο δε, οι ιατροί της …
  Ζητάμε λοιπόν από τους υπουργούς μια νεοφιλελευθερης κυβέρνησης να κάνουν τι ;;; Δίκαια κατανομή των αγαθών ;;; Λογικοί να είμαστε !!! Έχουμε ακριβώς αυτό που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ !!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ …

 3. Η φωνή της κας Γεωργιάδου, είναι η φωνή απόγνωσης όλων των ταλαιπωρημένων και εξαθλιωμένων Ελλήνων. Είναι μία θλιβερή πραγματικότητα που δυστυχώς μας έχουν επιβάλλει.
  Είναι πράγματι εξοργιστικό να υπερηφανεύεται το κράτος για το επίτευγμα του. Πράγματι έχει φανεί η οικονομία γιατί όλοι εμείς που έχουμε ανάγκη πληρώνουμε τις περισσότερες φορές τα φάρμακα, ειδικά τα φθηνά, προκειμένου να αποφύγουμε όλη αυτή την ταλαιπωρία.

  Τι γίνεται όμως με ακριβά σκευάσματα σε χρόνιες παθήσεις ή με την φασματοσκοπία εγκεφάλου που πλέον δεν χωρηγείται και πρέπει να πληρώσεις 400 ευρώ. Και που είσαι καρκινοπαθής με τρία ανήλικα και η ζωή σου κρέμεται από τα φάρμακα και τις εξετάσεις….

  Μία μόνο λύση φαίνεται να είναι υπαρκτή. Ο ΚΑΙΑΔΑΣ.

  Συγχαρητήρια και από εμένα για τον εμπνευστή του ΕντρΟΠΠΥ

 4. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την επιστολή σας. Σπάνια συναντάς γιατρό να νοιάζεται τόσο για τους ασθενείς του. Εγώ είμαι ένας από τους πολλούς απελπισμένους ασφαλισμένους που τόσα χρόνια πληρώναμε για μία αξιοπρεπή ασφάλιση και αντί αυτού σήμερα δεν φτάνει ούτε ο μισθός να πληρώνουμε συνταγές για φάρμακα και εξετάσεις για την οικογένειά μας. Ντροπή τους! Πας να γράψεις ένα φάρμακο, δέκα ευρώ η συνταγογράφηση, πληρώνεις και τη συμμετοχή -τελικά τι κερδίζουμε εμείς οι ασφαλισμένοι; Υποτίθεται ότι το νέο σύστημα θα ήταν προς όφελος των ασφαλισμένων, αλλά δυστυχώς είναι προς όφελος των ασφαλιστικών ταμείων και μόνο. Τώρα, αρρώστησες; Δεν τους ενδιαφέρει πώς τα βγάζει πέρα ένας μέσος οικογενειάρχης. ‘Εχεις λεφτά να πληρώσεις επισκέψεις γιατρών, εξετάσεις, φάρμακα έχει καλώς. Δεν έχεις; Πεθαίνεις αβοήθητος στο σπιτάκι σου. Αυτό επιδιώκει το κράτος μας για να σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Το κατάφερε!

 5. Αγαπητε αγανακτισμενε πολιτη καλο θα ηταν να ειχες και ενα ονομα ! Να ειχες το θαρρος της γνωμης σου .Να σταματησεις να κρυβεσαι πισω απο το δακτυλο σου .
  ( βαρεθηκα πια τα ψευδωνυμα και τις συντομογραφιες ) .

  Αυτα επρεπε να τα σκεφτεις ( ολοι μας ,βεβαιως ) πριν πας στην ρημαδα την καλπη και τους εκλεξεις 2 ( ΔΥΟ ) ,ναι ΔΥΟ φορες ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ για να πραξουν τα αισχη που πραττουν .

  Αλλα αυτο θελησε ο λαος .Μαστιγιο και καροτο .
  Καθηστε αναπαυτικα στους καναπεδες σας και απολαυστε τις επιλογες του !

 6. Τα ξέρουμε, τα βλέπουμε, τα ζούμε, αλλά τις πιο πολλές φορές δεν τα κατανοούμε και δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε. Και, βέβαια, δεν θα καλούσαμε ποτέ τον εξαθλιωμένο, αγράμματο, απελπισμένο, ετοιμοθάνατο ασθενή “να αντιδράσει” -αυτό είναι δεδομένο.
  Όμως εμείς οι υπόλοιποι, οι ΠΡΟΓΡΑΜΜΕΝΟΙ αυτού του σκοτεινού συστήματος που διαφεντεύει τις ζωές μας (και προδικάζει το θάνατό μας) εν ονόματι της “δημοκρατίας,” της “προόδου,” του “εξορθολογισμού” κλπ, θα πρέπει, προτείνω, να αντιληφθούμε ότι δεν οφείλουμε υπακοή σε νόμους που εξευτελίζουν την ύπαρξή μας ως ατόμων και ως κοινωνιών και ότι τελούμε ουσιαστικά υπό καθεστώς Κατοχής!
  Στην γερμανική Κατοχή, οι παπούδες μας αντέταξαν την Αντίσταση με κάθε μέσο, οργανωμένα ή ανέντακτα. Κάπως έτσι θα οφείλαμε να πράξουμε σήμερα. “Χαμένοι για χαμένοι”, ας αντιδράσουμε εκ των ενόντων, βρίσκοντας τρόπους και τεχνάσματα να παρακάμπτουμε τις διαταγές του εχθρού (που σήμερα, αλίμονο, ονομάζουν “νόμους του κράτους”). Να κρατηθούμε ζωντανοί. Να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Να αλληλοστηριχθούμε.

  Η επιστολή της κας Γεωργιάδου τιμά κάθε ενάρετο και σκεπτόμενο άνθρωπο.

 7. Γι’ αυτο λεει και ο στιχος οτι η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει !!!

  Πως να πεθανει κατι που επαψε να ζει κατι χιλιαδες χρονια τωρα ;;;

  Γιατι Ελλαδα σημαινε φως ,αληθεια ,δικαιοσυνη ,αξιοκρατια ,λογικη ,Δημοκρατια και αλλες αρετες ,αγνωστες σ’ αυτο το συνωνθυλευμα που λεγεται σημερα Ελληνικη Δημοκρατια .

  Ας αφησουμε λοιπον τους αρχαιους στην ησυχια τους ,ας σταματησουμε να κοκορευομαστε για το παρελθον μας και ας σκεφτουμε τι μπορουμε να κανουμε ωστε στο μελλον να εχουν κατι τα παιδια μας για να αισθανονται περηφανα και οχι να κρυβονται οταν θα αναφερουν αυτη την ιερη λεξη !
  Και ας αρχισουμε στελνωντας ολους αυτους τους ηλιθιους στο χρονοντουλαπο της ιστοριας .
  Μια καλη αρχη εγινε σημερα :

  http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/papageorgopoulos-vasilis-eurokinissi-660.jpg

  Ας απαλλαγουμε απο ολα αυτα τα τρωκτικα που υποθηκευσαν το μελλον ολων μας !!!

 8. Αγαπητή Κα Γεωργιάδου, με απλά λόγια να σας το πω: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ!!!. Η να το πω αλλιώς: ρωτήστε τον εαυτό σας τί πρέπει να κάνει κάποιος για να διαλύσει το σύστημα υγείας σε μία χώρα? Σίγουρα ξέρετε την απάντηση. Απο εκεί και πέρα να είστε σίγουρη οτι δεν μπορείτε εσείς να φτιάξετε το σύστημα υγείας στην Ελλάδα αλλά και ούτε όλοι μαζί (δεν είναι υποταγή αλλά αντίληψη της πραγματικότητας….) Το ίδιο συνέβη πριν …10 έτη στη Σουηδία και συμβαίνει τώρα στην Αγγλία. Μόνο που δεν το λένε τα κανάλια… Ναι, παλέψτε, και όλοι εμείς να παλέψουμε…. αλλά έχουν αποφασιστεί πρίν απο εμάς, χωρίς εμάς, για εμάς.
  Φιλικά

 9. Κα Γεωργιάδου,

  Πρώτον θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να σας πω ένα μεγάλο “ΕΥΓΕ”! γιατί τα όσα γράφετε για την κατάντια του περιβόητου Συστήματος Υγείαςμ (ΕΣΥ, ΕΟΠΠΥ, ΙΚΑ και δεν συμμαζεύεται). Δεν είμαι γιατρός, είμαι ασθενής, ονομαζόμενη “υψηλού κινδύνου” (με καρδιακό, διαβήτη, πίεση, χοληστερίνη). Έφθασα στο σημείο να ζητήσω τα φάρμακά μου από τα ξαδέλφια μου στην Κύπρο, “στους μεγάλους αγώνες των Φαρμακείων” πριν λίγο καιρό. Αλλά θα έλεγα πως ήλθε ο καιρός να σηκωθούμε όπως σηκώθηκαν κάποτε οι πρόγονοί μας. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση. Τι γη θα αφήσουμε πίσω μας, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας; Πριν να είναι πολύ αργά, γιατί αυτοί θέλουν να μας κάνουν να σβήσουμε από το μυαλό μας και την μνήμη μας ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ, λαογραφικά και γεωγραφικά ότι εδώ σε αυτό το σημείο του χάρτη υπήρχε κάποτε μία ΕΛΛΑΔΑ. Εμπρός αδέλφια, όσοι νιώθετε ακόμα ΕΛΛΗΝΕΣ στην καρδιά, ας συσπειρωθούμε και να διώξουμε τους προδότες που μας πόνεσαν, μας πίκραναν, μας ξέχασαν.

  ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.