ΙΣΑ. Εκπτώσεις στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων τριών χρόνων


Μετά την απόφαση της διυπουργικής σύσκεψης που ελήφθη σήμερα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, του υπουργού Υγείας, κ. Λυκουρέντζου, του υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση και του  αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Σαλμά, αποτελεί πλέον μια οδυνηρή πραγματικότητα το ‘κούρεμα’ έως και 20% των παλαιών οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς μέλη μας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε ποσοστιαία μείωση (από 8% έως και 20%) επί των οφειλομένων στους γιατρούς, ενώ παράλληλα οριστικοποιήθηκε η διαδικασία της μερικής εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των γιατρών από τα ταμεία που σύστησαν τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει σε όλους τους ιθύνοντες που αποφασίζουν ποιος εργαζόμενος θα πληρωθεί και πόσο, ότι:

1) Οι γιατροί μας, 3 χρόνια απλήρωτοι, έχουν καταρρακωθεί σε όλα τα επίπεδα και  αντιμετωπίζουν σοβαρά πλεον πρόβλημα για την καθημερινή τους επιβίωση

2) Αυτοί οι λειτουργοί Υγείας, τόσο μέσα από την εργασία τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όσο και μέσα από την νοσοκομειακή περίθαλψη, στήριξαν και στηρίζουν διαχρονικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους των αρμόδιων Υπουργείων να προβούν στην άμεση και δίκαιη αποπληρωμή των δεδουλευμένων των γιατρών μας: την άμεση αποπληρωμή τόσο των ιατρικών επισκέψεων των κλινικών γιατρών, όσο και των ιατρικών πράξεων των εργαστηριακών γιατρών (βιοπαθολόγων, ακτινολόγων, κλπ) αλλά και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, έτσι όπως γίνεται σε κάθε άλλη ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία της Ευρώπης.

Θεωρούμε ότι ο στοιχειώδης σεβασμός της ελληνικής Πολιτείας στον έλληνα γιατρό που καθημερινά καταθέτει τον εαυτό του στο ιατρικό λειτούργημα, είναι η στήριξη της επιβίωσής του, ώστε να συνεχίσει να ασκεί την ιατρική στη χώρα του με αξιοπρέπεια και ηθική.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                  ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *