Αλιφιεράκης Μανώλης. Πλαστικοποίηση διπλώματος οδήγησης versus ιατρικής επίσκεψης.

 

 

Αφορμή για τις σκέψεις που ακολουθούν έδωσε η δήλωση του Υπουργού οικονομικών κυρίου Γ .Στουρνάρα ότι το Ελληνικό Πρόγραμμα για την υγεία αποτελεί παράδειγμα και είναι ζηλευτό από χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Ο Υφυπουργός Μ. Σαλμάς στο ίδιο συνέδριο συμπλήρωσε ότι η «σπουδαία» αυτή μεταρρύθμιση έγινε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Και τώρα ποια είναι η πραγματικότητα.

Η λεγόμενη μεταρρύθμιση οδήγησε στην ανθρωπιστική καταστροφή την οποία ζούμε κάθε μέρα στα ιατρεία μας , με τους ασθενείς να αδυνατούν να εξεταστούν ,να πληρώσουν τα φάρμακά τους και εμάς να βασανιζόμαστε με αυτό το απαράδεκτο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης .

Η υγεία και η ιατρική επίσκεψη εξευτελίστηκε σε μεγάλο βαθμό.

Μπορεί μεν η επίσκεψη να μειώθηκε από το βράδυ έως το πρωί 50% , από 20 σε 10 ευρώ , όμως η αλήθεια είναι ότι πήγε πολύ παρακάτω , αν αναλογιστεί κανείς , ότι σωτήρες «δήμαρχοι» προσλαμβάνουν με την ώρα και λίγα ευρώ γιατρούς στα Κ.Α.Π.Η για επικίνδυνη συνταγογράφηση σε ασθενείς που δεν γνωρίζουν καν.

Ακόμη για να πάρει άδεια οδήγησης ο υποψήφιος οδηγός αυτοκινήτου πληρώνει 30 ευρώ για την πλαστικοποίηση του διπλώματος και μόνον 10 ευρώ για την εξέτασή  του σε παθολόγο γιατρό.

Τα «θριαμβευτικά» αποτελέσματα αυτής της πολιτικής στον χώρο της υγείας φάνηκαν ήδη σύμφωνα με κάποιες στατιστικές , που μιλούν για 2-3 χρόνια  μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης καθώς και αύξηση της παιδικής θνησιμότητας.

Αν τα στοιχεία αυτά δεν αποτελούν ισοδύναμα «ανοίγματος μύτης» κατά Σαλμά ,οι λειτουργοί της υγείας οφείλουμε να αναρωτηθούμε πως οι δικές μας αντιδράσεις  θα ανοίξουν επιτέλους ρουθούνι.

 

 

Μανώλης Ι. Αλιφιεράκης

Ειδικός Καρδιολόγος

Εκπρόσωπος στον Π.Ι.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *