Σημαντικότερος ο Σερντάρ Γιακούμπ από τον Ευ. Βενιζέλο για τη δημοκρατία μας

Το μεγάλο γεγονός της περασμένης εβδομάδας που μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις δεν είναι το κοινοβουλευτικό «ξέπλυμα» του Ευάγγελου Βενιζέλου από την κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής, αλλά η δολοφονία του νεαρού Πακιστανού Σερντάρ Γιακούμπ από ακροδεξιούς, ο ένας από τους οποίους διορίστηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2008 επί κυβέρνησης Καραμανλή.

Πολιτικό πλυντήριο
Η Βουλή προστάτεψε τον κ. Βενιζέλο από τις πολιτικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες του για την εξαφάνιση της λίστας Λαγκάρντ την περίοδο κατά την οποία ήταν υπουργός Οικονομικών. Ο άνθρωπος ο οποίος έχει συμβάλει όσο κανείς άλλος στη φορολογική ισοπέδωση των νοικοκυριών και των ειλικρινών φορολογουμένων –δικής του έμπνευσης ήταν το «χαράτσι» που μετέτρεψε τη μικρή ακίνητη ιδιοκτησία από οικονομική, κοινωνική εξασφάλιση των μη προνομιούχων συμπολιτών μας σε ασήκωτο φορολογικό φορτίο– δεν διανοήθηκε να ενοχλήσει τους 2.000 εύπορους συμπολίτες μας τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, καλώντας τους να αναλάβουν τις φορολογικές υποχρεώσεις που τους αναλογούν.
Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την τιμητική εξαίρεση της κ. Τζάκρη, και διάφοροι «ανεξάρτητοι» που συναλλάσσονται με την ηγεσία του ψήφισαν μόνο στην κάλπη για τον κ. Παπακωνσταντίνου, παραιτούμενοι για προφανείς λόγους από τη μυστικότητα της ψήφου. Το ίδιο έκανε και ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, ο οποίος μέσα από το διαπλεκόμενο «ξέπλυμα» του κ. Βενιζέλου ενίσχυσε την επιρροή του επί της ηγεσίας του σημερινού ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος θα βρεθεί, αργά ή γρήγορα, αντιμέτωπος με τις πολιτικές, ενδεχομένως και τις ποινικές του ευθύνες, γιατί έχει άμεση εμπλοκή σε διάφορες αμφιλεγόμενες διαχειριστικές υποθέσεις, όπως η προμήθεια δύο επιπλέον γερμανικών υποβρυχίων τύπου U-214 έναντι 1 δισ. ευρώ αφού είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των αρχικών τεσσάρων υποβρυχίων τύπου U-214 και αφού είχε διαπιστωθεί, με κάθε επισημότητα, η χρεοκοπία του ελληνικού Δημοσίου.
Προς το παρόν, πάντως, ο κ. Βενιζέλος είναι απόλυτος κυρίαρχος σε ό,τι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Σαμαράς του πρόσφερε πολιτική προστασία, ενισχύοντας τον ηγετικό ρόλο της ΝΔ στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνασπισμού και την ίδια τη συνοχή της κυβέρνησης.

Η Χρυσή Αυγή
Από την παρωδία κάθαρσης που έστησε για μία ακόμη φορά το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα βγαίνει κερδισμένη η αντικοινοβουλευτική Χρυσή Αυγή. Τα στελέχη της κατήγγειλαν με δυναμισμό και συνέπεια το ρόλο του κ. Βενιζέλου στην εξαφάνιση της λίστας Λαγκάρντ και γενικότερα στην κάλυψη της μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγής και διαφόρων συμφερόντων και απαίτησαν την ποινική κάθαρση της υπόθεσης. Εκτίμησαν από την πρώτη στιγμή ότι το «διεφθαρμένο καθεστώς» θα προχωρούσε σε ένα ακόμη προκλητικό κουκούλωμα. Έτσι και έγινε, με την κυβερνητική πλειοψηφία και τα ισχυρά ΜΜΕ που τη στηρίζουν με το αζημίωτο να μεταθέτουν το ζήτημα από την εξαφάνιση της λίστας Λαγκάρντ με ευθύνες των πρώην υπουργών Οικονομικών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου στην εξαφάνιση από ορισμένα αντίγραφα της λίστας των ονομάτων δύο εξαδέλφων (πρόκειται για τις κόρες του μακαρίτη Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διατέλεσε υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ) του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η θεωρία της αλλοίωσης της λίστας μετέτρεψε τον κ. Παπακωνσταντίνου στον τέλειο, από πολιτική άποψη, κατηγορούμενο και τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος ζημίωσε με τον ίδιο ακριβώς ζήλο τα συμφέροντα του Δημοσίου, σε… θύμα πολιτικής σκευωρίας. Όλα αυτά βέβαια για τις ανάγκες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συνέχισης της φορολογικής και οικονομικής προστασίας πανίσχυρων κυκλωμάτων που επηρεάζουν μέσω των πολιτικών μας τις εξελίξεις.

Σημαντικά κέρδη
Τα κέρδη της Χρυσής Αυγής δεν περιορίζονται στην επιβεβαίωση της απόλυτης διαφθοράς του μεταπολιτευτικού κοινοβουλευτισμού. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Καμμένου δέχτηκαν το τελευταίο διάστημα μεγάλη πίεση από πρώην στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά –αναφέρουμε ενδεικτικά το βουλευτή κ. Μαρκόπουλο– οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια του κ. Καμμένου όταν βρέθηκαν εκτός ΝΔ, επειδή δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον πρόεδρό της στη στροφή 180 μοιρών από την πλήρη καταγγελία του μνημονίου στη χωρίς όρους υποστήριξή του.
Ο κ. Μαρκόπουλος και άλλοι πρώην στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά κατήγγειλαν ως αντιφατική την πολιτική της ηγεσίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εφόσον απευθύνεται σε ένα δεξιόστροφο κοινό, χωρίς να αποκλείει, στο πλαίσιο της αντίθεσης προς το μνημόνιο, τη μελλοντική κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η μεγάλη πίεση που δέχτηκε ο κ. Καμμένος τον υποχρέωσε σε μια δεξιά «διόρθωση» της πολιτικής του κόμματός του, με αποτέλεσμα να θέλει να γεμίσουν οι φυλακές με πρώην πρωθυπουργούς και πρώην υπουργούς Οικονομικών που κατά την άποψή του είχαν σχέση με την εξαφάνιση της λίστας Λαγκάρντ. Με τις υπερβολικές θέσεις του, ο κ. Καμμένος πλησίασε στη συνολική καταγγελία του μεταπολιτευτικού κοινοβουλευτισμού, γι’ αυτό και η πρότασή του κέρδισε την υποστήριξη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.
Η μετατόπιση Καμμένου προς τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, μέσω της υποτιθέμενης κάθαρσης για τη λίστα Λαγκάρντ, είναι γεγονός μεγάλης σημασίας. Στερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ την εικόνα ενός κόμματος εξουσίας που μπορεί να αναζητήσει κυβερνητικούς συμμάχους σε άλλο πολιτικό χώρο επικαλούμενο τη συστράτευση κατά του μνημονίου. Η ανάδειξη της πολιτικής μοναξιάς του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την κάμψη που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα δημοσκοπικά ποσοστά του. Κερδισμένη από την εξέλιξη αυτή βγαίνει η ΝΔ, εφόσον ανακτά τη δημοσκοπική υπεροχή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η καλά οργανωμένη Χρυσή Αυγή, η οποία μέσα από την περιπτωσιακή συνεργασία της με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη διείσδυσή της στο κοινό τους αποκτά τη δυνατότητα να τους λεηλατήσει εκλογικά με τη μέθοδο που ακολούθησε, με εντυπωσιακή επιτυχία, σε βάρος του ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη.

Κτηνώδεις ακρότητες
Αυτή η πολύ ελληνική πολιτική καραμπόλα μπορεί τελικά να μην πραγματοποιηθεί εξαιτίας της εν ψυχρώ δολοφονίας του νεαρού Πακιστανού Σερντάρ Γιακούμπ από δύο Έλληνες ακροδεξιούς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο δολοφόνοι είναι βαθιά επηρεασμένοι από το μίσος κατά των μεταναστών που καλλιεργεί συστηματικά η Χρυσή Αυγή και από τις πολιτικές της θέσεις.
Ο Σερντάρ Γιακούμπ γεννήθηκε το 1986 στο Πακιστάν. Ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια και έστελνε τα 20 ευρώ, που ήταν κατά μέσο όρο το μεροκάματό του, στην πατρίδα του, για να συντηρήσει τα οκτώ αδέλφια του. Ο θάνατος τον βρήκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ενώ έκανε τη διαδρομή από το Περιστέρι, όπου κατοικούσε, στα Πετράλωνα, όπου εργαζόταν.
Τα ρατσιστικά εγκλήματα είναι μια επικίνδυνη «μόδα» που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο χρόνο και συνδέεται με την ανάπτυξη της ιδεολογικής και πολιτικής επιρροής της Χρυσής Αυγής. Αυτού του είδους η εγκληματικότητα προκαλεί εκρηκτικές καταστάσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση νόμιμων και παράνομων μεταναστών, οδηγεί στη διεθνή απομόνωση της Ελλάδας, η οποία καταγγέλλεται ήδη από διεθνείς οργανισμούς και ανθρωπιστικές οργανώσεις, και φυσικά εκθέτει όλους τους πολίτες στον κίνδυνο της ισλαμικής εκδίκησης. Στο Πακιστάν πέφτουν καθημερινά κορμιά για ζητήματα πίστης, και αν οι υπερασπιστές του ισλάμ θεωρήσουν ότι η Ελλάδα προσβάλλει τις θρησκευτικές και πατριωτικές τους ευαισθησίες, τότε μπορεί να θρηνήσουμε εκατόμβη θυμάτων, εξαιτίας της δυναμικής αντίδρασής τους, επί ελληνικού εδάφους.
Η παρακμή του κοινοβουλευτισμού και ο τακτικισμός των κομμάτων τρέφουν πολιτικά τη Χρυσή Αυγή. Ο κ. Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες του, όμως, οι οποίοι οδηγούν τους οπαδούς τους, λόγω της ιδεολογίας τους, από τη χυδαιότητα στην κτηνωδία, μπορεί να πέσουν πολιτικά θύματα της κλιμάκωσης της κοινωνικής έντασης που προκαλούν με τις επιλογές τους. Το «μπουγέλωμα» πολιτικών τούς βγήκε, το τηλεοπτικό χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη οδήγησε και αυτό στην πολιτική τους επιβράβευση, οι βιαιότητες κατά νόμιμων και παράνομων μεταναστών αύξησαν τα ποσοστά τους, να δούμε τι θα γίνει με τη δολοφονία του Σερντάρ Γιακούμπ.
Θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε την απάντηση, είναι αρκετά πιθανό όμως ο Σερντάρ Γιακούμπ να αποδειχτεί σημαντικότερο πρόσωπο για την προβληματική ελληνική δημοκρατία απ’ ό,τι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Γιώργος Κύρτσος

http://www.citypress.gr/freesunday/index.html?action=article&article=7447

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *