Κρίσιμη η κατάσταση του βρέφους από ασιτία

Συγκίνηση επικρατεί στο πανελλήνιο με το βρέφος που μεταφέρθηκε από τη Λέρο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, το περασμένο Σάββατο, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Το αγοράκι που είναι περίπου 35 ημερών, εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά δερματικά προβλήματα και πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες που είχαμε για την υγεία του, από τον διοικητή του νοσοκομείου της Λέρου, είναι ελπιδοφόρες…

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το όλο θέμα έχει να κάνει με απειρία των γονέων, αφού η 24χρονη μητέρα φέρεται πως είχε ιδιαίτερη αγωνία για το μωρό της.

Μάλιστα, την Παρασκευή (18/1/2013), φέρεται να είχε επισκεφτεί ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (forum) που απευθύνεται σε νέες μαμάδες, ζητώντας εκεί βοήθεια, από άλλα μέλη.

Πιο συγκεκριμένα, η 24χρονη μητέρα φέρεται να γράφει στο φόρουμ τα εξής:

…Κορίτσια βοήθεια! Είμαι νέα μανούλα δεν ξέρω πολλά από μωράκια αλλά εδώ και 2 μέρες νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά. Ο μπέμπης μου που είναι 1 μηνών κοιμάται συνεχεία ξυπνάει μόνο για να φάει κάθε 7 ώρες κ πίνει μόνο 90ml επίσης δεν ανοίγει τα μάτια του και είναι κρύος, τον έντυσα πολύ καλά και πάλι είναι κρυος. Μίλησα με τον μοναδικό παιδίατρο του νησιού και μου είπε πως αν δεν τον δει δεν μπορεί να πει κάτι. Το θέμα είναι πως είναι στην Κω τώρα και έχει απαγορευτικό… Γυρίζει την Τρίτη αν το επιτρέψει ο καιρός. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να κάνω…

Οι ευχές όλων μας, εντός και εκτός Λέρου, εστιάζονται στην ταχεία και πλήρη ανάρρωση του βρέφους.

lerosnews.gr

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό διαδραματίστηκε στο Νοσοκομείο της Λέρου, αναστατώνοντας το ιατρικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο, ενημερώθηκε ο παιδίατρος του Νοσοκομείου σχετικά με επείγον περιστατικό που αφορούσε βρέφος 33 ημερών, το οποίο διεκομίσθη σε άσχημη κατάσταση, στα επείγοντα, με συμπτώματα υποθερμίας και δύσπνοιας.

Ευθύς αμέσως οι γιατροί του νοσοκομείου προέβησαν σε όλες της απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, διαπιστώνοντας ότι το βρέφος, εκτός από υποθερμία, υπέφερε και από ασιτία!

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές και άλλες πηγές, το βρέφος γεννήθηκε την 15η Δεκεμβρίου 2012 και ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά. Όμως, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα …3 κιλά.

Οι γιατροί ενημέρωσαν ως όφειλαν τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και το βρέφος διεκομίσθη με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βρέφος συνόδεψε η μητέρα του, μετά από σχετική έγκριση από την οικεία εισαγγελική αρχή.

http://news247.gr

One thought to “Κρίσιμη η κατάσταση του βρέφους από ασιτία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *