Τζιούμης: «Έχω μάθει να κοιτάζω τους συμπολίτες στα μάτια. Είμαι και θα είμαι αλέκιαστος»! (vd)

Το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» ανέφερε ότι έχει γίνει έλεγχος του ΣΔΟΕ στον ιατρό και δημοτικό σύμβουλο Κώστα Τζιούμη.

Το θέμα αυτό αποτέλεσε θέμα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Κώστας Τζιούμης, ο οποίος είπε ότι πράγματι τού έγινε έλεγχος από το ΣΔΟΕ, παράλληλα όμως μίλησε για «απίστευτα ψέματα που διακινούνται πιθανώς από κάποιους εσκεμμένα σε καφενεία και σε ανώνυμα σχόλια στο διαδίκτυο».

Μεταξύ άλλων, ο Κ. Τζιούμης, ανέφερε: «Έχω μάθει να κοιτάζω τους συμπολίτες μου στα μάτια, εκείνους που με έχουν στηρίξει επαγγελματικά και πολιτικά. Στο θέμα, θα αναφερθώ για τελευταία φορά γιατί πλήττεται η τιμή και η υπόληψή μου.

Πρώτον, πράγματι μού έχει γίνει έλεγχος πόθεν έσχες για την τελευταία 10ετία ως ελεύθερος επαγγελματίας ιατρός, όπως γίνεται τέτοιος έλεγχους σε πολλούς ελευθέρους επαγγελματίες ανά τη χώρα, αλλά και στην περιοχή μας.

Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε το Μάιο και έχει εκδοθεί πόρισμα.

Να ξεκαθαρίσω ότι κάθε τέτοιος έλεγχος είναι καλοδεχούμενος και πρέπει να γίνεται σε όλους και σε κατά χρονικά διαστήματα.

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι όλα αυτά τα χρόνια ήμουν απλώς δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, σε θέσεις δηλαδή που δεν έχω διαχειριστεί δημόσιο χρήμα».

Στη συνέχεια παρουσίασε το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που έχει ημερομηνία 31 Μάιου 2012.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το οποίο παρουσίασε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου και διάβασε ο Κώστας Τζιούμης, τα εισοδήματά του δικαιολογούνται από τις καταθέσεις του, «όλα είναι δηλωμένα και φορολογημένα, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ που να είναι αδικαιολόγητο».

Οι μοναδικές παραβάσεις που διαπίστωσε το ΣΔΟΕ, εις βάρος του Κ. Τζιούμη είναι ότι μέσα στη δεκαετία 2002 – 2012, δεν είχε κόψει 15-20 αποδείξεις.

«Το μόνο εύρημα είναι ελάχιστες τυπικές φορολογικές παραβάσεις. Υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας που να μην έχει υποπέσει στις ίδιες παραβάσεις;

Ούτε μαύρο χρήμα, ούτε καμία σχέση με το Δήμο.

Μου επιβλήθηκε ένα πρόστιμο 6-7.000 € και το πλήρωσα σε δόσεις.

Το πόρισμα είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη να έρθει να το διαβάσει.

Αν υπάρξει οποιαδήποτε διακίνηση φημολογίας, θα είναι άνανδρη και πλήρως αστήριχτη, και συκοφαντική για να με πλήξει επαγγελματικά και πολιτικά.

Δεν το παίζω, είμαι και θα είμαι αλέκιαστος» είπε χαρακτηριστικά.

http://www.kalimera-arkadia.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *