Νέα από Αρκαδία. Με το δίκιο τους

Δεν έχουν άδικο όσοι σε Λεωνίδιο, Δημητσάνα, Μεγαλόπολη Τρόπαια κλπ  διαμαρτύρονται για την κατάργηση των εφοριών και τη συγχώνευσή τους με αυτές της Τρίπολης και του Παραλίου Αστρους. Τούτο γιατί όλα γίνονται βεβιασμένα και χωρίς σωστή προετοιμασία. Δεν  έχουμε δηλαδή να κάνουμε με τοπικιστικά συμφέροντα, που υποκινούνται από πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά με μια ωμή πραγματικότητα, που συνίσταται με το άλυτο, για την ώρα, πρόβλημα της μεταστέγασης, καθώς οι μετακινούμενοι υπάλληλοι στοιβάζονται σε ακατάλληλους χώρους, χωρίς ηλεκτρονικό  εξοπλισμό και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους ίδιους αλλά και για τους εξυπηρετούμενους φορολογουμένους.

Η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από άλλες ανάλογες συγχωνεύσεις υπηρεσιών –ο θεός να τις κάνει- «συγχωνεύσεις» και γραφείων ασφαλιστικών ταμείων, είναι αποκαλυπτική. Στην καλύτερη περίπτωση στοιβάχτηκαν εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι χωρίς να γίνει ουσιαστική συνένωση υπηρεσιών και απλοποίηση διαδικασιών, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των ήδη κάκιστων παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κατόπιν αυτού και όταν έχεις πρόσφατη εμπειρία από κάτι τέτοιο, λογικό και αναμενόμενο να αντιδράς σε οποιαδήποτε «κατάργηση», «συγχώνευση» κλπ οποιασδήποτε υπηρεσίας του δημοσίου. Έστω και αν συχνά υποκρύπτονται τοπικιστικά «συνδικαλιστικά» συμφέροντα,  συντεχνιακές ή άλλες  λογικές, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα που λέει ότι ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνουν όλα αυτά, λειτουργούν πάντα σε βάρος του πολίτη.

Και μην απαντήσει κανείς ανευθυνοϋπεύθυνος ότι έχουμε δεσμευθεί ως κράτος υπογράφοντας μνημόνια και άλλα ηχηρά παρόμοια. Διότι τα ίδια μνημόνια προέβλεπαν – και ευλόγως προαπαιτούσαν-  την υλοποίηση ψηφιακών  έργων που θα διευκόλυναν την εξυπηρέτηση του πολίτη και θα καταπολεμούσαν το «τέρας» της γραφειοκρατίας. Ξέρετε, έργων που, όταν με το καλό γίνουν, θα συμβάλουν στην οικονομία δυνάμεων και χρημάτων, έργα απολύτως απαραίτητα για την πολυθρύλητη «ανάπτυξη». Αντ’ αυτών, το σημερινό χάος.

 

 

 

Προτάσεις για Πετρινού

Ως ρεαλιστικές κρίνονται οι   προτάσεις της Ομοσπονδίας  Επαγγελματιών και  Βιοτεχνών Αρκαδίας για την πεζοδρόμηση των οδών Τ. Σεχιώτη και Εθν. Αντίστασης  και την ανάπλαση της Πλατείας Πετρινού, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία τόσο της πόλης όσο και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκεί. Μεταξύ άλλων προτείνονται: Οι  οδοί Τ. Σεχιώτη και Εθν. Αντιστάσεως να είναι  καθαρά εμπορικοί δρόμοι χωρίς τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια, με μια πολύ ήπια μορφή κυκλοφορίας οχημάτων και ταξί για την εξυπηρέτηση ανήμπορων συμπολιτών μας.  Η πλατεία  Πετρινού ως  κοινόχρηστος χώρος πρέπει να διαφυλάσσεται  από το  δήμο σε περιπτώσεις που  τον διαθέτει ώστε  να διασφαλίζει την απρόσκοπτη κυκλοφορία των πολιτών, την απρόσκοπτη πρόσβαση στις εισόδους των πολυκατοικιών κλπ. Το τμήμα εκείνο   που  θα παραχωρηθεί για τα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών να είναι σαφώς οριοθετημένο, ενώ πρέπει να απομακρυνθούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές που δημιουργούν τεράστια προβλήματα και να επιβληθεί  συγκεκριμένος τύπος ομπρέλας που θα σέβεται τον χώρο .
Τέλος, να επικαιροποιηθούν όλες οι άδειες μουσικής, με αυστηρό έλεγχο όλων των εργασιών ηχομόνωσης των κτηρίων και να  υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση από τη Δημοτική Αστυνομία για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της Πλατείας (καταπατήσεις, διέλευση δικύκλων, ηχορύπανση, διαφημιστικά, πανό κλπ) .

Θοδωρής Γκόνης

Τη γενική ευθύνη των εκδηλώσεων  του Δήμου Τρίπολης, που προγραμματίζονται για τις 25 Μαρτίου  2013, εν όψει της επαναλειτουργίας του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, έχει αναλάβει ο γνωστός σκηνοθέτης και ποιητής Θοδωρής Γκόνης, με καταγωγή από την Αλωνίσταινα.

Εκπαιδευτικά

Σύσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης  Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Μισθού πραγματοποιήθηκε τη  Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013, με τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης. Η σύσκεψη αφορούσε το συντονισμό ενεργειών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων και έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Στις 12.00 μ.μ. τελέστηκε Αγιασμός από τον Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο, για τη νέα χρονιά, ο οποίος στη συνέχεια ευλόγησε  και την πίτα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης.

Αρχαία Μεσσήνη

Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα «Από το Μηδέν στο Είναι», αφιερωμένο στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, θα προβληθεί την Κυριακή στις 7.00μ.μ. στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Π.Ε. Μεσσηνίας, παρουσία του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη. Η προβολή διοργανώνεται από το σωματείο «Διάζωμα».

Συζήτηση για απορρίμματα

Τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, στις 8.00 το βράδυ, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, στην αίθουσα Αλεξόπουλου Παναγιώτη του Πνευματικού Κέντρου προκειμένου να συζητηθούν πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων αυτά που τραβούν το ενδιαφέρον είναι η συζήτηση  για το Π.Δ. που αναφέρεται  στην ανάπτυξη του Μαινάλου καθώς και η συζήτηση επί της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Χαμογελάτε

Συζήτηση μεταξύ δύο ανδρών:
– Η γυναίκα μου είναι ένας άγγελος,  λέει ο πρώτος με υπερηφάνεια
– Πραγματικά είσαι πολύ τυχερός. Η δικιά μου δυστυχώς ακόμα ζει,   του απαντά ο άλλος

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *