Μικρογεύματα για 250.000 μαθητές – Νηστικά τα παιδιά στα σχολεία

Από τον Φεβρουάριο θα διατίθενται καθημερινά μικρογεύματα σε 250.000 μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη την Επικράτεια, όπως δήλωσε η Ειδική Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αθηνά Λινού.

“Αυτή την στιγμή έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια”, επεσήμανε στον Real  Fm η Ειδική Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αθηνά Λινούη.

“Έχει αποφασιστεί ότι η σίτιση θα απευθυνθεί σε παιδιά δημοτικού προς το παρόν μέχρι να βρεθούν και άλλα κονδύλια. Το γεύμα θα περιλαμβάνει ένα γάλα, ένα τοστ και ένα φρούτο”, επισήμανε.

Νηστικοί οι μαθητές στο σχολείο

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 100 μαθητές πηγαίνουν νηστικοί στα δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας, καθώς δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε από διευθυντές σχολείων η Ένωση Γονέων Καλαμάτας.

Συγκλονιστική και ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η έκθεση μαθήτριας “Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για τη μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε”.

Λόγω της οικονομικής κρίσης οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν καθημερινά κρούσματα υποσιτισμού και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, άλλοτε προσφέροντας ένα κουλούρι και άλλοτε προσφέροντας φαγητό στις άπορες οικογένειες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερία” τραγική είναι η κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, όπου πάνω από το 50% των μαθητών δεν έχει ούτε κολατσιό, ούτε μεσημεριανό.

Από τον Σεπτέμβρη μέχρι τώρα έχουν λιποθυμήσει από την πείνα 5 μαθητές, σύμφωνα με τη διευθύντρια που αναζητεί τρόπους να εξασφαλιστεί φαγητό για τους μαθητές της.

Προβλήματα σε μικρότερο ποσοστό παρατηρούνται και σε σχολεία του κέντρου. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο για παράδειγμα, το 8% έως 10% των παιδιών δεν έχει κολατσιό, ενώ η δουλειά στο κυλικείο έχει μειωθεί κατά 70% αφού πολλά παιδιά δεν έχουν πλέον χαρτζιλίκι.

Μικρότερο ποσοστό μαθητών υποσιτίζεται στο 21ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, σύμφωνα με γονείς, 5 -6 ντόπιες οικογένειες μικρών μαθητών αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και στα παιδιά προσφέρεται πρωινό από ανθρώπους που το έχουν αναλάβει εθελοντικά.
http://news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *