Εγκρίθηκε η χρήση των ενέσεων Botox για την θεραπεία της υπερδραστήριας κύστης

Ουάσινγκτον
Επιτροπή του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τις ενέσεις Botox για την θεραπεία της υπερδραστήριας κύστης, ανοίγοντας τον δρόμο για την ευρύτερη χρήση των ενέσεων αυτών στα ουρολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, οι ενέσεις Botox μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στην ουροδόχο κύστη για τις περιπτώσεις απώλειας ελέγχου αυτής, λόγω νευρολογικών βλαβών, εξαιτίας παθήσεων όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ή τραυμάτων του νωτιαίου μυελού.

Τον περασμένο Ιούλιο ανάλογη έγκριση κυκλοφορίας εδόθη από αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παρασκευάστρια εταιρία των ενέσεων, Allergan, θα προσπαθήσει να πάρει έγκριση για την διάθεση του Botox σε έναν ευρύτερο πληθυσμό ασθενών με υπερδραστήρια κύστη, σύμφωνα δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Ντέιβιντ Πιοτ.

«Η έγκριση είναι ένα θετικό βήμα καθώς μπορεί να οδηγήσει πιο κοντά στον στόχο της έγκρισης των ενέσεων Botox για την ιδιοπαθή υπερδραστήρια κύστη», εκτιμά ο αναλυτής Λιρινκ Σουαν, ο οποίος προβλέπει πωλήσεις 40 εκατομμυρίων δολαρίων για το σκεύασμα μέχρι το 2017 και 210 εκατ. σε περίπτωση που διευρυνθεί ακόμη περισσότερο η χρήση των ενέσεων Botox.

Η υπερδραστήρια κύστη που προκαλεί ανεξέλεγκτες συσπάσεις της ουροδόχου κύστης, χαρακτηρίζεται από συχνοουρία, ακατάσχετη ανάγκη ούρησης και ανικανότητα ελέγχου της ούρησης.

Μια ένεση Botox απευθείας στην ουροδόχο κύστη μπορεί να την χαλαρώσει και να αυξήσει την αποθηκευτικής της ικανότητα. Η επίδραση της ένεσης έχει διάρκεια έως και εννέα μήνες.

Περίπου το 60% με 80% των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση ή τραύμα στον νωτιαίο μυελό αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ουροδόχο κύστη.

Το ενεργό συστατικό των ενέσεων Botox, η τοξίνη αλλαντίασης μπλοκάρει τα νευρικά σήματα. Έχει επίσης εγκριθεί για την θεραπεία των ημικρανιών και της σπαστικότητας άνω άκρου, του αυχενικού πόνου από τραχηλική δυστονία και για συγκεκριμένους τύπους οφθαλμολογικών μυικών προβλημάτων και σπασμών των βλεφάρων.

Σε κάθε περίπτωση οι ενέσεις Botox θα αποτελέσουν μια καλή εναλλακτική για τους ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στα κλασσικά θεραπευτικά σχήμα για τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης, τα λεγόμενα αντιχολινεργικά, στα οποία περιλαμβάνεται η οξυμπουτυνίνη.

health.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *