Δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός σε ανασφάλιστους πολίτες της Κρήτης

Δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός σε ανασφάλιστους πολίτες της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στους τέσσερις νομούς του νησιού, μετά από συνεργασία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με τα Κέντρα Υγείας, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχει άμεση ανάγκη λόγω του αυξημένου αριθμού ανασφάλιστων.

Όπως ανακοινώθηκε, την ερχόμενη Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Ιανουαρίου στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός αποκλειστικά σε ανασφάλιστους πολίτες (στο χώρο του ΚΕ.ΠΥ.Κ.Α. στην οδό Σμύρνης 26, από 8:00 έως 13:00). Έτσι, άποροι και ανασφάλιστοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν το εμβόλιο κατά της γρίπης προσερχόμενοι απευθείας στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης προσκομίζοντας μόνο την αστυνομική τους ταυτότητα.
Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η συγκεκριμένη ενέργεια υλοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας που αναπτύσσει η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, μέσω της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, με βασική επιδίωξη την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, και την πρόληψη υγείας του πληθυσμού.
Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από ιούς και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο.
Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση.
Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από αυτήν.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη και πιθανές επιπλοκές είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός με το εμβόλιο εποχικής γρίπης και ιδιαίτερα ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου».
Επισημαίνεται ότι ομάδες υψηλού κινδύνου για την εποχική γρίπη είναι:
• Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.
• Άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας, τα οποία πάσχουν από χρόνιες ασθένειες όπως καρδιαγγειακά προβλήματα, πνευμονική νόσο, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, κ.α.
• Ανοσοκατασταλμένα άτομα.
• Άτομα που βρίσκονται στο περιβάλλον ασθενών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

http://www.rethnea.gr/article.aspx?id=1864

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *