Βαρύς ο πέλεκυς για το ‘φακελάκι

Σημαντικά αυστηρότερο γίνεται το πλαίσιο για την τιμωρία όσων παίρνουν ‘φακελάκι’.

Σχετικές αναφορές έκανε την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ κ. Φωτεινής Πιπιλή.

Ο υπουργός τόνισε ότι με το νομοσχέδιο θεσπίζονται πιο αυστηρές ποινές σε όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού ή κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χρήματος.

‘Η γενική δήμευση απαγορεύεται από το Σύνταγμα’, ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης, για να σημειώσει ότι επιτρέπεται η μερική δήμευση σε σειρά εγκληματικών ενεργειών.

‘Ακόμη και με πράξη ανακριτή, προβλέπεται να κατάσχεται ή να δεσμεύεται με πράξη στο υποθηκοφυλακείο, ώστε να μην μπορεί να γίνει η μεταβίβαση’, υπογράμμισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη, το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρότατες ποινές – μέχρι και του πενταπλάσιου του κέρδους – για όσους συλληφθούν για ‘φακελάκι’.

Οι συγκεκριμένες ποινές θα προβλέπονται όχι μόνο για τα διοικητικά συμβούλια ή τους γενικούς γραμματείς, αλλά και για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς και ιδιώτες όπως γιατρούς και μηχανικούς.

Δ.Κ.

http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=20929

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *