Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 27-8-11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Ζητάει τα ασημικά για παλιοσίδερα – Στις τιμές πάτου του χρηματιστηρίου θέλει ο Ρεν τις ελληνικές επιχειρήσεις”

“Ο επίτροπος της Ε.Ε. Ολι Ρεν, σε επίσημη γραπτή του δήλωση κατέστησε σαφή στην κυβέρνηση την υποχρέωσή της να συγκεντρώσει 1,7 δισ. ευρώ, μέσω αποκρατικοποιήσεων και μόνον, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Μέσα στις φλόγες η Ελλάδα!..”

“Σκληρή μάχη δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές, πεζοπόρα τμήματα του Στρατού, αεροσκάφη κ.α. Εκκενώθηκαν ολόκληρα χωριά. Με συνενόχους τους εμπρηστές και τα μποφόρ μαίνονταν 60 πυρκαγιές από τον Εβρο ώς το Μεσολόγγι και τη… Γλυφάδα!”

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Πάμε ολοταχώς για χρεωκοπία και άγριο “κούρεμα” του χρέους σε ποσοστό 66%”

“Η κυβέρνηση καταρρέει μετά από συνεχείς ενδοκυβερνητικούς, εσωκοινοβουλευτικούς και εσωκομματικούς τριγμούς, και ουδείς κυβερνητικός πλην του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος έχει επωμιστεί το δυσβάσταχτο εθνικό φορτίο της δημοσιονομικής επιβίωσης, δεν ασχολείται με το κεντρικό ζητούμενο που αφορά την τύχη της χώρας”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “ΣΟΚ! 20% ΚΑΤΩ οι επικουρικές και των υγιών Ταμείων”

“Το μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις θα αφορά όλα τα Ταμεία, είτε έχουν πρόβλημα είτε όχι. Κατά μέσο όρο, ο περιορισμός των επικουρικών συντάξεων θα είναι της τάξεως του 20% και σε περιπτώσεις που το επικουρικό ταμείο είναι “πνιγμένο στα χρέη” τότε η περικοπή μπορεί να είναι διπλάσια”.

ΕΘΝΟΣ: “Κλείνουν στρατόπεδα και αεροδρόμια-Το απόρρητο σχέδιο περικοπών στις Ενοπλες Δυνάμεις”

“Δραστικές μειώσεις περιλαμβάνει το σχέδιο των Γενικών Επιτελείων για τις περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις. Κλείνουν σχηματισμοί, καταργούνται κέντρα νεοσυλλέκτων, μεραρχίες, μονάδες, καθώς και στρατιωτικά αεροδρόμια”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Βατικανό καλεί UFO! Ο Πάπας ετοιμάζει διάσκεψη σχετικά με την ύπαρξη των εξωγήινων”

“Το Βατικανό μας προετοιμάζει τώρα για το “μεγάλο μήνυμα” που κυβέρνηση των ΗΠΑ και η NASA σχεδιάζουν να ανακοινώσουν σύντομα. Σε αναμονή, λοιπόν, για τη δημοσιοποίηση (ίσως και με τη…βοήθεια του Blue Beam Project που γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο του Σαββάτου) όλο και πιο συγκλονιστικών νέων που θα κυκλοφορήσουν σιγά-σιγά”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Φορολογία 4 ταχυτήτων για εστίαση και τουρισμό”

“Σε “σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες” μετατρέπει η κυβέρνηση την εφαρμογή του μέτρου για την επέκταση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ (με ποσοστό 23%) στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα λοιπά καταλύματα, που ήδη έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών του κλάδου”.

ΕΣΤΙΑ: “Η αγελάδα στέρεψε”

“Η φοροδοτική ικανότης των Ελλήνων φορολογουμένων έχει εξαντληθεί. Μπορεί να οργιάζη πάντοτε η φοροδιαφυγή, αλλά η δυνατότης να παταχθή είναι περιορισμένη έως ανύπαρκτη”.

Η ΑΥΓΗ: “Παραδοχή Βενιζέλου: Υφεση και το 2012”

“Κατέρρευσε και ο τελευταίος αισιόδοξος κυβερνητικός ισχυρισμός για την οικονομία. “Δεν λέω ότι θα φτάσουμε οπωσδήποτε σε θετικό πρόσημο” δήλωσε στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος, αναγνωρίζοντας ότι και το 2012 θα βρισκόμαστε στο τούνελ της ύφεσης”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Πότε σας συμφέρει να βγείτε στη σύνταξη”

“Οι αλλαγές που έρχονται με το νέο ασφαλιστικό νόμο προβληματίζουν τους ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν ξέρουν αν τους συμφέρει να συνταξιοδοτηθούν τώρα. Η “β” παρουσιάζει σήμερα έναν οδηγό για το πώς να υπολογίσετε τα έτη ασφάλισης καθώς και τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Δυσάρεστες παραδοχές Βενιζέλου-Για την ύφεση και το έλλειμμα”

“Στην εκτίμηση ότι είναι πολύ πιθανό η ελληνική οικονομία να κινηθεί σε ρυθμούς ύφεσης και το 2012 προέβη, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Επίσης, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για το ύψος του ελλείμματος του τρέχοντος έτους”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Θέλουν ΕΝΕΧΥΡΟ τη χώρα για να δώσουν το νέο δάνειο”

“Απίστευτους όρους κρύβουν τα ψιλά γράμματα του νέου Μνημονίου με αποκορύφωμα την υπαγωγή μας στο βρετανικό δίκαιο για έκδοση νέων ομολόγων προκειμένου να αντικαταστήσουμε αυτά που λήγουν έως το 2020”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Ούτε το 2012 σε θετικούς ρυθμούς η οικονομία”

“Την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής στις 21 Ιουλίου, ζήτησε χθες, για μία ακόμη φορά, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή για την πορεία της οικονομίας”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Εμπρηστική η πολιτική εμπορευματοποίησης της γης”

“Αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές κυβέρνηση και ΝΔ, η πολιτική των οποίων παραδίδει τη γη στο κεφάλαιο για κερδοσκοπία, δεν παίρνει μέτρα πρόληψης και πυρόσβεσης”.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: “Στη Μάνια το σπίτι του Γιωτόπουλου”

“Στα χέρια της εκδότριας της “Ελευθεροτυπίας”, κυρίας Μάνιας Τεγοπούλου, πέρασε το περίφημο σπίτι των Λειψών, εκεί όπου πέρασαν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής τους ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη “17 Νοέμβρη” Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και η Γαλλίδα σύντροφός του, Μαρί Τερέζ Πεϊνό”.

ΤΑ ΝΕΑ: “ΦΠΑ που… δεν τρώγεται”

“Με αντιδράσεις υποδέχθηκαν ξενοδόχοι και επαγγελματίες της εστίασης και των τροφίμων την εγκύκλιο για το νέο καθεστώς του ΦΠΑ που θα ισχύσει στους κλάδους τους από την 1η Σεπτεμβρίου”.

PRESS TIME: “Αρπαξαν μίζες 1 δισ. ευρώ- Σκάνδαλο με τους εξοπλισμούς”

“Εναν χρόνο τώρα, οι “Ράμπο” του ΣΔΟΕ, προχωρούν μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έγιναν ποτέ, για το μεγαλύτερο, ίσως, σκάνδαλο της ελληνικής ιστορίας”.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: “Σεϊχ Σου- Πύρινος τρόμος- Στις φλόγες πολλές περιοχές της χώρας”

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Πόσο θα πέσουν οι βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ- Οι εκτιμήσεις και τα μόρια εισαγωγής ανά επιστημονικό πεδίο”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “ΦΠΑ πέντε ταχυτήτων σε εστίαση και τουρισμό”

“Με πολλαπλές… ταχύτητες αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσει την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και τον τουρισμό”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Πλαφόν 20% στις επικουρικές- Συνέντευξη του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη”

” “Μαχαίρι” στις συντάξεις όλων των ελλειμματικών ταμείων. Αν δεν είχαν εξοικονομηθεί ετησίως 2,6 δισ. από τον έλεγχο της σπατάλης στις παροχές υγείας θα είχαμε μείωση 8% σε όλες ανεξαιρέτως τις συντάξεις”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Λαβύρινθος ο νέος ΦΠΑ για τις υπηρεσίες εστίασης”

“Σσε “τριφασικό ΦΠΑ για τον τουριστικό τομέα που δεν θα διαχωρίζει Ελληνες και ξένους τουρίστες και διφασικό για τα καταστήματα εστίασης κατέληξε τελικά η κυβέρνηση με το μέτρο που τίθεται σε εφαρμογή κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου”.

Η ΑΞΙΑ: “ALPHA- EUROBANK και στο βάθος Κατάρ και Εθνική”

“Δραματικές διεργασίες και συνεχείς παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς ορισμένοι τραπεζίτες επιχειρούν μια τελική προσπάθεια προσέγγισης, προκειμένου να επιτευχθεί η υλοποίηση συγχωνεύσεων, ως άμυνα στην επερχόμενη απώλεια ελέγχου των τραπεζικών ιδρυμάτων…”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Ο εφιάλτης της ύφεσης θα χτυπήσει και το 2012”

“Ο εφιάλτης της ύφεσης φαίνεται πως τελικά θα πλήξει και το 2012. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εμφανίστηκε χθες προβληματισμένος ως προς την επίτευξη του στόχου για γρήγορη επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης”.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: ” “Εγώ δεν θα πω ποτέ ψέματα στον λαό” Ο Αντώνης Σαμαράς σε μια συνέντευξη -ποταμό μιλά για όλους και για όλα”

“Τι λέει για οικονομία, εκλογές, μνημόνιο, Παπανδρέου, Καραμανλή, Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη, Βενιζέλο, Παμπούκη, τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, τη συναίνεση, τους Αγανακτισμένους, τη ΔΕΘ, τα “πέτρινα” χρόνια και το προσωπικό του στοίχημα”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=304793

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *